Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Colinde si Meniu de Craciun 2008.


Recommended Posts

Buna, dragii mei, de doua zile nu am net acasa ca sunt ceva probleme la firma care ni-l da, si nici la servici nu a fost o zi, acum sunt de noapte la servici si nu pot scrie retetele cu fulgi ca nu le am la mine, dar maine s-ar parea ca voi avea si acasa net si le scriu. Referitor la placinte, fac multe feluri. In primul rand vreau sa va spun ca aluatul placintei de craciun este cel de cozonac, insa adaugam sare dupa gust daca punem umplutura sarata cum ar fi ciupercute calite cu ceapa, verdeata, chiar si orez sau cartof fiert se poate pune, varza, branza, sunca, orice va place. Iar cele dulci, eu fac pentru Craciun cate doua elemente la umplututa, de exemplu, peste stratul subtire de coca de cozonac pun un rand de branza dulce si peste, fructe cum ar fi, visine, piersici sau portocale, proaspete sau din compot. Dar din compot prefer, parca se potrivesc mai bine cu atmosfera de Craciun. Se mai poate face cu budinca de vanilie si boabe de struguri taiate in 4 si scosi samburii, dar sa fie struguri albi, deasupra se poate pune iar un rand subtite de aluat sau doar suluri subtiri, ca niste carouri, si cand se scoate din cuptor se presara zahar pudra. Ca umplutura se mai poate face o pasta din mere rase si calite iar peste din loc in loc visine sau prune din compot. Alta umplutura este cu crema de cacao insa amestecata si cu biscuiti macinati si deasupra stafide, alune sau migdale si iar un rand de aluat. Fiecare face in functie de ce prefera familia . Sunt copii care nu mananca orice fruct, sau unele persoane nu mananca branza dulce. Mi-am adus acum aminte de un aperitiv extrem de gustos , daca nu gustati veti spune ca nu va place, dar adca veti gusta veti observa cat de bine se potriveste branza cu strugurii. Deci pasta de branza, se freaca un pachet de margarina sau unt, se adauga branza rasa, 4 oua fierte tari si rase pe razatoare marunta si sare daca mai trebuie. La final taiati struguri galbeni si scoateti samburii, adaugati bucatele mici de strugure si amestecati. Se unge pasta pe felia de paine, e super super. Se adauga si marar sau patrunjel. Eu pun marar. O seara buna, revin maine.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 131
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

In Spania ajunul Craciunului este deosebit...este Noche buena(noaptea cea buna) si este foarte familiala...de obicei copiii(inclusiv cei de 40-50 de ani) vin acasa, se strang pe langa parinti si se petrece seara in jurul mesei cu fel de fel de bunatati. Problema cuplurilor este ca nu pot merge si la parinti si la socrii, asa ca ajunul Craciunului la parinti si cina de revelion la socrii, sau invers. De obicei se serveste carne la cuptor, cascavaluri, sunci, fructe de mare, supa de fructe de mare, fiecare ce poate/stie mai gustos si sofisticat. Anul trecut am pregatit cina la mine acasa, au venit socrii si-am gatit somon la cuptor in sos de portocale. Cam greu somonul la stomac seara, mai ales daca inainte bagi o gramada de aperitive si inchei cu tiramisu in cupe... Anul asta daca vine cineva(inca n-am lansat invitatii) am sa fac tot ceva pe baza de peste, dar mai lejer...am sa iau niste idei de la voi si-am sa fac si ceva romanesc. Tocmai am adus din Ro branza sarata de vaca, dar sarata...jumate am pus la desarat in apa...ce pot face bun si romanesc cu branza sarata?(daca tine pana atunci bineinteles) Dbunny si [copil] Daniel [url="http://www.flickr.com/photos/dbunny/sets/"]poze Daniel[/url] I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ionica, nici eu aici nu gasesc varza murata intreaga (si nici nu m-am complicat sa pun la murat deocamdata) dar am descoperit un truc. Aici se gaseste o varza mai mica si creata care se preteaza la invelit sarmale excelent dupa ce e oparita putin. Iar aroma de varza murata o obtin asezind pe fundul oalei si deasupra la final, un strat generos de varza murata tocata[pk] apoi fierte normal. Noua ne place tare mult cum ies asa. Daca vrei sa fie si mai acrisoare probabil poti pune varza murata tocata intre fiecare rind de sarmale. Mie mi-a placut ideea (nu e a mea, nu sunt eu asa un geniu [:D]) si rezultatul asa ca am vrut sa il impartasesc mai departe. Happiness keeps you Sweet, Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human, Failures keeps You Humble, Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, stiu de care varza vorbesti, e mai inchisa la culoare,un verde brad-e chiar creata[:D] Da eu tot pun varza intr-un butoi,vreau sa- i impresionez pe socri[olala] Am vazut un butoias dar am uitat unde,o sa caut pe internet,poate livreaza acasa. Mai bagati si voi colinde si traditii de pe unde sunteti din alte tari. Sophia 2ani [gravi]+17 [fetita]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Andreea e varza Savoy. Eu o cumpar mereu de la Meijer e linga varza verde clasica. Mi-a placut ca oparita e minunata la impachetat ca cea obisnuita aici puteam sa-mi fac opinci din ea da sarmale nicicum [:D] uite am gasit si o poza http://www.fotosearch.com/PHD407/os49016/ Ionica succes cu varza murata ... eu nu ma complic ca in primul rind e foarte tare cu frunze groase si mai pot da si rateu cu muratu ... Happiness keeps you Sweet, Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human, Failures keeps You Humble, Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ionica vad ca si tu esti tot din DE,am gasit saptamana trecuta varza murata la un magazin rusesc de la mine din orad(PD) si e tare buna.am facut deja o tura de sarmale.aveau atatea bunatati ca in romania incat as fi cumparat jumatate de magazin.vezi poate ai si tu in zona asa ceva gasesti muraturi,foi de placinta,rahar,foi de napolitane. si ca sa nu fiu off topic noi vom fi de craciun anul acesta in romania asa ca masa o va pregati mama cu sarmale,cozonaci,ciorba de pucel ca in fiecare an. eu voi face cateva fursecuri si un tort.insa mai arunc si eu un ochi ca avem nasii invitati la masa in a treia zi de craciun si poate gasesc ceva idei . mamica fluturasului Matei
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui alintaroma
Andreea e varza Savoy. Eu o cumpar mereu de la Meijer e linga varza verde clasica. Mi-a placut ca oparita e minunata la impachetat ca cea obisnuita aici puteam sa-mi fac opinci din ea da sarmale nicicum [:D] uite am gasit si o poza http://www.fotosearch.com/PHD407/os49016/ Ionica succes cu varza murata ... eu nu ma complic ca in primul rind e foarte tare cu frunze groase si mai pot da si rateu cu muratu ... Happiness keeps you Sweet, Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human, Failures keeps You Humble, Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going
hm, tre sa ma apuc de cautat, magazinul meu n-are varza de-asta...multam. philip[pk]&andreea[usa]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am gasit varza murata la bosniaci. Dar nu intreaga, ci desfacuta in frunze si pusa in borcan. Dar cred ca de data asta o sa fac de Craciun sarmale in foi de vita( de la magazinul grecesc). Aici cand suntem invitati de obicei ne da mancare cam ca si la Thanksgiving, adica un curcan mare la cuptor, cu pireu de cartofi, placinte si quiche, sos de cranberries si cartof dulce la cuptor . Dar tare dor mi-e de "porcariile" de acasa. Ai mei de obicei taiau cate un porc, si mancam la shorici si alte cele pana crapam. Si de piftia lui bunica mi-e tare dor, cred ca voi face si asa ceva, dar cu picioare de curcan. LA noi era obiceiul de Craciun sa mergem la colindat toata noaptea, si ne opream pe la toate matusile din oras(aveam o gramada)iar ele ne serveau cu tot felul de "salati": salata boeuf, salata de ciuperci cu smantana, salata de vinete, salata de oua sau oua umplute, salata de pui cu mere verzi, salata de fructe...si lista poate continua. Crisss [gravi]28+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...