Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Americancele gatesc - 4


Recommended Posts

Citat:
citat din mesajul lui osna
fetelor ma puteti ajuta si pe mine cu traducerea unui cuvant:sourdough stiu ce este pe germana- Sauerteig dar nu stiu cum sa traduc pe romaneste din nici o limba. multumesc! mamica fluturasului Matei
Din ce stiu eu, sourdough este un aluat special din care se face painea care are gust acru si poate fii mai neagra la culoare. Este un aluat crescut si pus la dospit de mai multe ori. La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 219
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Asa e cu sourdough, nu stiu traducerea, dar stiu ca e alauatul acru, putin fermentat din care se face un fel special de paine acrisoara. Petra, tu cam ce vrei s afaci la crockpot? supe sau mancaruri? e tare bun la supe-mai ales minestrone, ca nu se sfarma leguleme( dar daca vrei sa pui fasole sau linte, atunci va trebui sa le fierbi inainte sau sa le pui in crockpot cu vreo 3-4 ore inainte sa pui legumele-sau din conserva), daca vrei sa faci carne rosie trebuie sa o prajesti nitel, carnea de pui merge si cruda in crockpot ca iese buna la gust. Ce nu imi place mie e gustul cepii crude in crockpot, aia trebuie calita bine mai intai. Am ceva carti cu retete, spune-mi cam ce ti-ar placea si o sa le copiez ptr tine( de ex. am o reteta buna de pui cu sos de lamaie) Crisss [gravi]32+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumesc fetelor. petra la reteta de cozonac,cand spui smantana la care te referi ca aici este de mai multe feluri:lichida,din care se face frisca,groasa si putin acrisoara si creme fraiche. vreau sa fac cozonacul pt mos nicolae ca avem musafiri.multumesc! mamica fluturasului Matei
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui osna
multumesc fetelor. petra la reteta de cozonac,cand spui smantana la care te referi ca aici este de mai multe feluri:lichida,din care se face frisca,groasa si putin acrisoara si creme fraiche. vreau sa fac cozonacul pt mos nicolae ca avem musafiri.multumesc! mamica fluturasului Matei
Smantana normala, adica de aia groasa. Ultima data cand am facut cozonacul am avut si un pic de smantana din care se faca frisca si am amestecat-o cu ce-a normala si a fost bine. Totusi nu cred ca este bine sa pui numai smantana de aia subtire pentru frisca pentru ca s-ar putea sa iasa prea moale aluatul. Deci pune smantana de aia groasa, ca asa-i reteta originala. La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Criss, multumesc mult pentru amabilitate. Esti o draguta, si daca ai timp m-ar interesa in principal retete de felul 2, cum se zice, pot incerca si o supa ceva. Nu conteaza, ce reteta iti place tie si ce-ti iese gustos , scrie acolo ca eu testez moment. Reteta cu pui cu lamaie suna bine ! asa ca o voi incerca daca-mi trimiti reteta. Ai mei mananca pui, mai ales copii, mai bine decat alte carnuri . Azi nu m-am mai rabdat si am pus la facut "Stew beef cu ciuperci" Eu nu am prajit carnita inainte- sper sa iasa buna, numai ceapa si celelalte legume le-am calit un pic in ulei de masline. Sa vad ce iese. [pofta] La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Petra, e foarte usor de facut puiul cu lamaie. Se face cu piept de pui( dezosat sau nu), care se sareaza si pipereaza putin-nu e nevoie sa-l tai in bucati, mai bine e sa-l pui asa intreg( si iese mai bun parca daca e cu os-dar asta e o parere subiectiva). Se pune in crockpot si peste el se scurge zeama de la 3-4 lamai( poti suplimenta cu putina apa cat sa-l acopere, putina boia si un praf de usturoi( sau 2-3 catei de usturoi taiati mai marunt) si eventual poti pune si o lamaie taiata in bucatele mici( cu tot cu coaja). Pui capacul si il lasi pe high cam 4 ore( sau pe low 7-8 ore). Merge bine cu orez cu legume. Crisss [gravi]32+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Criss, multumesc pentru reteta. O sa incerc cred ca in w.e. pentru ca acum am beef stew care a iesit super fain. CArnita moale si gustoasa. Oana, spor la treaba si sa ne zici si noua cum au iesit cozonacii tai. Nu sunt greu de facut totul este sa lasi sa creasca la caldurica aluatul.Si nu uita sa pui arome in aluat. Nu mai tin minte daca am scris in reteta. La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hai ca m-ati intaratat si pe mine cu slow cooker(e acelasi lucru cu crock-pot?)...stiu ca anu' trecut m-a intrebat o prietena daca am- probabil ma testa pentru un Cadou de Craciun [:D] . Am niste intrebari stupide: consuma mult curent? ca aud ca gatesti in 6-8 ore cate o mancare...Eu numai pentru tocanitza aia de vita as lua-o[pofta]! Poti sa fierbi sarmalele in oala asta? Merci mult pentru raspunsuri.[flo] Adriana, mama de baieti: Andrei(30.11.05) si Mihai(3.08.00)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...