Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Friptura de porc


Recommended Posts

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna! Eu pe langa carnea de porc cu putina grasime sau nu, apa, sare si condimente mai pun ulei peste. Trebuie sa ai grija sa nu pui apa multa de la inceput, mai bine mai adaugi cate putina pe parcurs. La final din apa se va evapora si va ramane uleiul care o va infragezi si rumeni. "Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta" Emanuel Swdenborg
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu pun ulei si putina apa dar tot tare imi iese dupa ce se raceste [bang] In Romania nu am avut probleme cat am gatit la aragaz cu gaze, aici de cand sant pe electric, nu se mai poate manca a doua zi friptura [:D] Dau vina pe aragaz [8D] dar cine stie......poate aflam secrete sa iasa frageda[8D] Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) [url="www.dropshots.com/maraki"]Foto Angelo[/url] [url="www.dropshots.com/maraki1"]Angelo1[/url] [url="www.dropshots.com/maraki2"]Angelo2[/url] [url="www.dropshots.com/maraki3"]Angelo3[/url] [url="www.dropshots.com/maraki4"]Angelo4[/url] [url="www.dropshots.com/maraki5"]filmulete maraki5[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Incearca sa acoperi vasul in care o faci, sau sa pui o cratita cu apa sub nivelul la care pui tava cu friptura. Ideea e sa o faci un pic inabusita, atunci se pastreaza frageda. Si da, conteaza si tipul de carne, dar important e sa fie proaspata, frageda. Poti incerca sa o lasi vreo 2 ore cu condimente (cimbru, piper, boia, dafin sau orice altceva iti place) si in putin vin, sa se patrunda. Apoi sa infasori bucatile de carne in folie de aluminiu si sa le pui in tava. [zz] [baietel] mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a cui o mai vrea sa vina [gravi] 8 + [URL="http://community.webshots.com/user/dicrstea?vhost=community&vhost=community"]MINUNEA MEA[/url] [url="http://www.helpsonia.com/povestea-soniei"]Ajutati-o pe Sonia! [/url] [url="http://www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php"]Ajutati-l si pe Darius! [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stiti ce mai infragezeste carnea? Sucul de citrice. Eu inainte de a baga friptura la cuptor o tin vreo doua ore la frigider, umezita cu sucul de la o lamaie, doua portocale (plus doua, trei mandarine, ca sunt mai dulci), plus condimentele de rigoare. Se poate adauga si zeama ramasa la friptura. Iese foarte gustoasa si frageda. Tisina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Peanut, eu am descoperit mai multe metode de a iesi porcul fraged. Prima dintre ele ar fi marinarea - in vin alb cu ceapa, usturoi, plante aromatice dupa gust si ceva sare. O bagi in marinata, o tii la frigider peste noapte si iese delicioasa. A doua varianta, cea mai sigura, e punga de plastic pentru copt. Nu stiu exact cum ii zice, e o punga din celofan termorezistent speciala pentru friptura, o fac in general producatorii de pungi menajere. Bagi friptura in punga cu condimente si sare, ii dai cateva gauri cu scobitoarea sa nu explodeze si o bagi la cuptor. Spre finalul duratei de coacere scoti tava si tai punga, sa se rumeneasca. Poti sa o inlocuiesti cu folia de aluminiu pusa peste tava, darefectul e slabut comparativ cu punga. A treia varianta - vasul de pamant cu capac. Aici l-am gasit cu denumirea de "vas roman", e o chestie facuta din lut ars, nesmaltuit, care se tine in apa inainte de a-l baga la cuptor si totul iese mai fraged si mai gustos in el...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bagi vasul in apa si il tii acolo cel putin 2 ore (de fapt, eu pun apa in el, si in vas si in capac, si il las 2-3 ore sa se imbibe bine), apoi nu mai trebuie sa pui apa la friptura, nici grasime daca e porc, o ungi cu sare si condimente si o lasi in cuptor. Dupa 20 de minute verifici, si daca nu are lichid atunci adaugi o ceasca. Dar, in mod normal, carnea lasa sucul ei, nu mai e nevoie de apa... A, si inca ceva... la vasul de pamant se face mai greu, trebuie sa ai rabdare, dar iese mai fraged si mai aromat. In afara de friptura de porc... Eu am facut si pui, si vita felii pe cartofi, si ghiveci de legume... Cam tot ce se face la cuptor, mai putin prajituri si pizza... Merge si peste la cuptor, dar pentru asta iti trebuie alt vas, pentru ca nefiind smaltuit se imbiba mirosul de peste in el...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Orezul iese foarte bun in vas de lut [pofta], la fel conopida. [zz] [baietel] mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a cui o mai vrea sa vina [gravi] 8 + [URL="http://community.webshots.com/user/dicrstea?vhost=community&vhost=community"]MINUNEA MEA[/url] [url="http://www.helpsonia.com/povestea-soniei"]Ajutati-o pe Sonia! [/url] [url="http://www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php"]Ajutati-l si pe Darius! [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...