Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

intrebari de incepator - constructie casa


timeea

Recommended Posts

Buna ! Suntem si noi in faza ca avem terenul si cautam un arhitect pt proiect de casa . Printre primele nelamuriri ar fi ca am primit doua oferte de pret pentru proiect : varianta 1 : proiect tehnic pt PAC sau , varianta 2: mai scump, proiect tehnic incluzand si DDE (detalii de executie) . Vom construi in regie proprie probabil ; as vrea sa stiu pe ce varianta au mers majoritatea celor care au construit in regie proprie. Nu stiu ce contine exact DDE-ul si cat e de important . Din ce am citit pe net , reiese ca e important , totusi . Alta nelamurire a noastra, e legata de faza in care ne putem opri cu constructia casei la rosu , caci deja am auzit doua pareri diferite . Mai precis : ne putem opri cu constructia la nivelul plafonului dintre parter si mansarda , timp de o iarna, sa zicem , fara sa afectam calitatea constructiei ? Sau mai bine facem doar fundatia anul acesta ? (Stiu ca ideal e sa se ridice toata constructia pana la tigla , in acelasi an ...)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Daca faci in regie proprie te ajuta detaliile de executie pt ca nu stii pe cine te poti baza sau cata experienta are constructorul. Ar fi bine sa angajezi si un diriginte de santier care sa-i indrume si sa-i verifice (impreuna cu voi). iar daca va opriti cu constructia la rosu, nu-i o nenorocire, stai linistita. Bucurie!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Autorizatiile se elibereaza pe 1-2 ani si se pot prelungi. Daca nu ai proiectul in detaliu, incepieti sa va dati cu parerea (autorizata sau nu) ce faci mai sus de fundatie (aia e obligatorie pentru PAC). In plus (fiecare dupa noroc), Inspectoratul de Stat in Constructii desemneaza un inspector care fixeaza faze determinante, adica vine sa se uite ce faceti in diferite faze. Garantat va cere proiectul dupa care construiti. De oprit, va opriti unde vreti, o iarna nu pateste nimeni nimic. Si apoi, puteti sa protejati cat de cat ce ati construit. Cea mai afectata ar fi caramida, dar invelita cu plastic, sta foarte bine. Si eu recomand un diriginte de santier, s-ar putea sa va si oblige sa-l aveti... [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]poze multe cu noi[/url][foto][url="http://good-times.webshots.com/album/551940014PFgtLL"]Ana a implinit un an[/url][foto][url="http://good-times.webshots.com/album/554582211ZUiOLU"] 2006[/url][foto][url="http://good-times.webshots.com/album/557637684wPafYA"]2007[/url][foto] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc tuturor pentru raspunsuri . Nici acum nu mi-e clar ce contine un DDE ; am obtinut pt consultare un proiect al unui coleg , facut de unul din arhitectii la care as putea apela . Cam acesta ar fi continutul proiectului : -deviz estimativ -memoriu de arhitectura -referat pt verificarea de calitate privind rezistenta si stabilitatea constructiei -memoriu tehnic de rezistenta -breviar de calcul -program pt controlul calitatii lucrarilor -studiu geo -PAC plan de amplasament -planuri cu nivelele ,fatadele -plan fundatii -sectiuni fundatii -detalii de solidarizare a samburilor din beton armat -plan cofraj si armare placa -plan sarpanta Va rog, cine cunoaste, sa-mi zica (dupa descrierea mea) , acest proiect cuprinde si DDE ? Am uitat sa precizez, terenul e intr-o comuna aproape de oras , unde nu sunt atatea exigente; dar vrem sa construim bine ; am gasit deja un inginer constructor cu experienta , pe post de diriginte de santier .
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Un DDE cuprinde detaliile de executie, altele decat fundatia. In cazul vostru, la o locuinta parter+mansarda, cu placa intermediara, DDE contine armarea stalpilor din b.a. (care ar putea fi la voi chestia cu solidarizarea samburilor), armarea placii peste parter (care vad ca o aveti-sper sa aiba si armarea grinzilor sau centurilor, se executa si se toarna odata cu placa), plan sarpanta (il aveti), dar si detalii la sarpanta (poate le aveti in plan) cu dimensiunile capriorilor, modul de prindere, cosoroabe, popi, etc., plus eventuale grinzi de beton (care 'leaga' constructia la partea superioara). Adica voi cam aveti tot proiectul, mai trebuie verificate detaliile mentionate. Inginerul pe care l-ati gasit va confirma treaba asta. Din proiect mai trebuie sa rezulte tipul zidariei (cu dimensiuni), izolatia, eventual buiandrugi ferestre... Hai, la treaba![:)] [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]poze multe cu noi[/url][foto][url="http://good-times.webshots.com/album/551940014PFgtLL"]Ana a implinit un an[/url][foto][url="http://good-times.webshots.com/album/554582211ZUiOLU"] 2006[/url][foto][url="http://good-times.webshots.com/album/557637684wPafYA"]2007[/url][foto] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rufus , multumesc ! Cu proiectul si ahitectul ne-am lamurit . Acum , in timp ce se face proiectul , am vizitat si discutat cu doua echipe care construiesc case (desi nu avem proiect de aratat , le-am aratat niste schite cu ce vrem ). Ambii aveau un pret pe constructia in intregime a casei la rosu si cand i-am rugat sa detalieze pe faze , au devenit nesiguri si au scos din ei niste preturi foarte diferite si incorecte pt manopera (sau unele parti de manopera). Casa P+M cu amprenta la sol de 80 mp : Echipa 1 : fundatie 3000 euro zidarie parter+plafon 3000 euro zidarie mansarda + centuri (?)+ acoperis 1500 euro Echipa 2 : fundatie 2000 euro zidarie parter 2500 euro plafon 1800 euro zidarie mansarda 2200 acoperis 1800 euro Noi credem ca oferta echipei 1 este nerealista / neserioasa . Iar oferta echipei 2 , mai scumpa decat pretul pietei la noi in zona . Daca ar fi sa impartiti procentual manopera constructiei la rosu a unei case - cum ar merge procentele pe fazele de baza ale unei constructii la rosu ?? De la prieteni care au construit , nu am reusit sa aflu ; doar ca fundatia si acoperisul sunt cel mai greu de facut - ori din ofertele primite de mine, nu reiese aceasta .
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mor cand vad preturile astora in euro...as fi curioasa daca isi platesc oamenii in euro. Nu stiu sa-ti spun cum se imparte manopera pe stadii de realizare, am vazut ca de obicei se stabileste un procent. Desi tu spui ca oferta primei firme ti se pare nerealista, sa stii ca nu e chiar asa. La casa ta P+M=160 mp prima oferta este de 46.87 euro/mp un pret ok, iar cea de a doua este 64.37 euro/mp, ceea ce mi se pare un pic cam scump, mai ales ca euro s-a dus destul de mult in sus. Daca as fi in locul vostru(desi cam sunt, pentru ca si noi suntem la faza de cautat echipa) as mai analiza prima oferta. Bafta multa si nervi de otel. Raluca[gravi] 7+ mama Rianei(2 iulie 2006)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...