Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Americancele gatesc - 5


Recommended Posts

RAMONA mai distrus cu bunataturile alea[pofta][:D]...eu iubesc tot ce e cu nuca[pofta] Noi anul asta o sa fim plecati,pe 24 la o petrecere mare unde va trebui sa duc oua umplute,asa vreo40 de bucati[:D]...iar pe 25 la alta petrecere,acasa la o prietena draga,unde voi duce alte 20-25 de oua umplute...hehehe,se pare ca iubeste lumea oauale mele ca tot am cerinte[:D]...deci am sa fac ceva si pt acasa dar nu prea multe,m-am ganditi la: -sarmale in varza murata si cred ca am sa fac cateva si in vita de vie,eu ador sarmalele in vita de vie[pofta],dar doar eu ca sotu' nu le papa[alcool] -doua rulade:una cu ciuperci si branza iar cealalta cu sunca,branza si masline...astea ca si aperitive. -icre cumpar eu si mai adaug ceapa si putin ulei -ouale umplute ,ca doar las si acasa cateva[:D] -crochete din cascaval -salata de vinete -salamuri si branzeturi si legume,astea sunt nelipsite ca ne mai ia din greata[:D] Cam asta e meniu meu,tot aperitive mai multe ca si asa nu suntem acasa. Si voi face si 3 prajituri,aici e domeniul meu preferat[:D]: -tavalite prin nuca si nuca de cocos -chox-uri cu crema de ciocolata -alba ca zapada Hmmmmm,cam atata...cel mai mult o sa-mi ia sa fac prajiturile,sper sa-mi si iasa[:D]...cozonac cumpar,nu am curaj sa fac desii am 2 retete salvate si ma uit la ele,par ok...tot mie frica sa le incerc[:D] No,acu sa vad ceva ideei pe la voi...poate mai schimb una alta[:D] A,si sa nu uit ,daca vreti forme din alea de ginger se gasesc la Walmart...sunt de toate formele. Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 209
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu vreau sa fac de Craciun Salata boeuf Bureti cu maioneza Salata de vinete Sarmale Si ceva friptura sau rulada mai deosebita, inca sap dupa retete [:D], cu cartofi si legume la cuptor. Dulciuri Cozonac cu mac musai [pk] Fursecuri cu nuci: http://www.joyofbaking.com/ThumbprintCookies.html Stelute cu ciocolata si alune (reteta de la o revista Dr Oetker) Russian tea cakes: http://www.joyofbaking.com/Mexican%20Wedding%20Cakes.html Acum Mirela as dori sa detaliezi ruladele tale cu ciuperci&brinza si Sunca&brinza, plus crochetele de cascaval [pup] Eu deja ascult colinde romanesti asta asa poate imi intru in mina [:D] Eu icre nu gasesc sa cumpar aici :( asta e ... n-am mincat de foarte mult timp ... Pentru serbarea de Craciun de la scoala eu voi face braduti si candycanes ca am formele deja ... cam asa vor arata .... sper [:D] oricum fac poze si cu minunile mele si le voi pune http://www.wilton.com/idea/White-Christmas-Tree-Cookie Daca vreti reteta generica de la cookies spuneti si o scriu numai ca cea de gingerbread man e mai spicy (din cit am citit eu) si eu nu risc sa fac copiilor ca s-ar putea sa nu le placa. Llaura uite bradurti pe verticala dar e vorba doar de prezentare ca de copt ii coci tot in pozitia clasica [:D] adica la orizontala http://www.joyofbaking.com/ChristmasSugarCookies.html Happiness keeps you Sweet, Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human, Failures keeps You Humble, Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu pe bradutii [url="http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9472/Braduti-cu-crema-de-unt-si-cacao/"]astia[/url] i-am receptionat. Mersi de adresa cu pastries, dar de cand am trimis anul trecut un cadou de Craciun prin minunata posta canadiana si a ajuns la sfarsitul lui februarie (?!) nu mai am nici o incredere in sus-numita institutie. Mai citesc ce scrieti voi mai incolo, acuma ma duc on industrial tour la poo factory [:D]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui CRISMIR ......cozonac cumpar,nu am curaj sa fac desii am 2 retete salvate si ma uit la ele,par ok...tot mie frica sa le incerc[:D] No,acu sa vad ceva ideei pe la voi...poate mai schimb una alta[:D] A,si sa nu uit ,daca vreti forme din alea de ginger se gasesc la Walmart...sunt de toate formele. Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Mirela am postat aici o reteta de cozonac care iese sigur. DAca nu folosesti robotul de bucatrie la framantat, poti pune in masina de paine la framantat. Dar framantatul nu este asa imposibil! Ca secret pentru reusita cozonacului consta in faptul ca toate ingredientele sa fie caldute, la temperatura camerei, laptele sau orice lichid folosesti sa fie caldut, nu fierbinte sau rece din frigider.. Si faina folosita trebuie sa fie de calitate, faina alba, marca "Five roses" daca gasesti. La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PETRA[pup],imi cer mii de scuze,dar nu mai gasesc reteta ta..stiu ca am citit si am vazut-o dar nu mai gasesc unde este postata[:I]...poti sa ma ajuti?! Deci: CHEC APERITIV -300g sunca taiata cubulete -300 g branza rasa(poti pune cascaval sau ce vrei tu,eu uneori pun motzarela din aia uscata si gata razuita) -100g masline tocate maruntel -3 oua fierte -100g smantana -5 linguri faina -4 oua crude -sare,piper dupa gust Totul se amesteca,iese o compozitie nici prea moale dar nici prea tare,care sa curga asa usor sa o poti pune in tavi,eu folosesc tavi de chec,ies cam 2...deasupra se pune o compozitie batuta dintr-o lingura de smantana,1 ou crud si 1 lingura faina...se coace cca 45 minute la 350 F...la final poti creste pt 5 minute temperatura sa se rumeneasca. Eu folosesc cam aceeasi reteta si pun ciuperci in loc de sunca si masline...mai poti pune si spanac daca va place...am mancat si asa si e ok...la mine sotul e mort dupa ciuperci de aia am sa fac cu ciuperci a doua varianta[:D]...daca compozitia e prea moale mai adaugi o lingura de faina...vezi sa nu iasa prea tare ca nu creste si iese necoapta la mijloc. CROCHETE CU CASCAVAL(reteta asta o am de aici de pe DC ,de la MONICUTZA) -300 g cascaval ras -2-3 linguri faina -sare,piper dupa gust -2 oua Se amesteca totul si se fac bilute care se prajesc in ulei incins,se scot pe un servetel de hartie sa se scurga de ulei...se servesc calde sau reci,ca garnitura sau ca aperitive. Sper sa va placa si sa va fie de folos retetele!! Fursecurile alea cu nuci imi fac cu ochiul[pofta][:D]...sa vad daca le fac...ufff...am sa pun iar ceva kg de sarbatorile astea[bang][:D] - Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu o sa fac sarmale cu varza dulce (eu pun varza in congelaor ca sa se inmoaie, nu o oparesc, ca e prea multa treaba) la care pun varza murata poloneza cand le fierb (ca e acra tare) si bucatele de sunca afumata, sos de rosii, marar, stiti voi...Ies super bune! friptura de porc si carnati (pe care i-am luat deja de la rusi, foarte buni) Salata de sfecla rosie la friptura ceva aperitive, inca nu m-am decis, destul de sigur o salata si o rulada cu oua, sunca, branza sau o impletitura tot cu respectivele de mai sus cremshnit si cozonac ca-s cele mai simple. Alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Llaura interesanta ideea bradutilor costruiti din stelute [8D] dar chiar de astea nu am rabdare sa fac ... Mirela [flo] de retete le-am salvat ... deci sunt aperitive si nu rulade ... ceva in genul asta faceam si eu dar suna mai interesante astea ale tale [:)] Fursecurile cu nuci le-am facut anul trecut in premiera si au iesit super bune, au facut impresie ca's tare aspectuase si usor de facut [8D] Si Petra are dreptate cozonacul suna inspaimintator dar nu e [:D] eu acum fac a treia oara si secretul asta il stiam si eu ca toate ingredientele sa aiba aceasi temperatura. Eu cu asta m-am distrat intre timp [:D] http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20560/Biscotti-cu-migdale/ a iesit super buna am sa o mai fac si in 10 minute e la cuptor iar in alte 15-20 pe masa [pk] Si am mai facut o musaca de fasole pe care o voi servi la cina cu salata de varza murata [pofta] Happiness keeps you Sweet, Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human, Failures keeps You Humble, Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dragutzele, foarte interesante retete, keep up the good work [flo] Am sa incerc si eu sa congelez varza (varza intreaga sau numai frunze?), am cumparat butoi de murat varza de anul trecut si nici acum nu m-am invrednicit. Iar varza murata de la magazin e practic inutilizabila pt sarmale si mai e si 10 dolari kilogramul. Crismir: ciupercile crude sau de la cutie? Thanks!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac traditionalul[:D] lobster de Craciun, anul asta n-am mama la purtator asa ca ne dam in barci. O sa incerc totusi cozonacul tau Llaura, daca nu-mi iese ti-am zis ca ti-l fedex de nu te vezi.[:D] A, bine, luam carnuri chestii socoteli de la romani, Muncan unul tare rau in neviork (unii zic ca e cel mai tare in smoke-ituri), A
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura, pun varza intreaga in congelator, ma uit doar sa iau cu frunze asa mai subtirele ca sa iasa moi moi si sa fie usor de rasucit sarmalele. Cu o zi inainte de facut sarmalele o scot si o las sa se decongeleze incet. Frunzele le desfac cand e complet moale, decongelata, ies usor, exact ca varza oparita cu castigul ca nu risti sa te arzi pe degete, e mai rapid si nu oparesti prea tare frunzele astfel incat sa se rupa imediat. Numai castiguri. Gustul de varza murata ii dau cu varza tocata la borcan poloneza acra rau, din care pun cate un strat (nescurs de zeama) intre straturile de sarmale direct in oala) Ne place asa cel mai mult. Nici eu nu pun varza la murat si nu cumpar desi as gasi, tocmai pt ca la rusi are pret astronomic. Am vazut si la borcane insa o data cand am luat frunzele erau groase si rigide, n-am putut sa le folosesc. De atunci m-am lecuit. Cand ma apuc de sarmale fac mai multe si congelez surplusul, sau le fierb intr-o sngura transa si congelez ce ramane. mereu au stat foarte bine si-s tare bine venite cand n-am nici un chef sa fac mancare. Alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...