Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Americancele gatesc - 5


Recommended Posts

  • Răspunsuri 209
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

mie mi-a iesit cozonacul cel mai bine cand l-am framantat in masina de paine si l-am lasat la crescut tot acolo ca e temperatura numai buna, ferit de curenti de aer. insa fac maia inainte, nu pun drijdia direct peste faina. cand e crescut sa iasa din cuva, il portionez, intind si umplu cu nuca(amestecata cu zahar , cacao si un pic de lapte cat sa dea o crema groasa), mac(macinat, fiert cu zahar, vanilie si lapte si lasat sa se raceasca, in ultimul timp n-am mai gasit mac si l-am facut cu migdale macinate, felicitari mie pt idee, iese tare bun), rahat, ce mai gasesc, rulez impletesc cate doua sucituri, in tava, mai las la crescut juma de ora si la cuptor. Pana acuma faceam reteta asta: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14539/Cozonacul-laudat-/ Petra, am copiat reteta, am sa o probez cat de curand. Alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ramona, laptele de pasare e super simplu de facut. La un litru de lapte ai nevoie de vreo 3 oua( sau 4 daca sunt mai mici), cam 100-150 de grame de zahar( depinde cat de dulce iti place) si zahar vanilat sau esenta de vanilie si daca vrei un pic de coaja de lamaie sau portocala. Separi albusul de galbenus, freci bine galbenusul cu jumate din cantitatea de zahar, pui laptele la fiert cu vanilia si coaja de lamaie rasa si cand s-a incalzit adaugi pasta de galbenus, amesteci continuu si cand s-a ingrosat putin si a dat in clocot o iei de pe foc. Separat bati ouale, cand spuma e mare si tare pui zaharul ramas si o mai bati putin, apoi pui o oala cu apa la fiert si cand fierbe apa pui cu lingura bulgari de spuma la fiert. Dupa vreo 15 secunde ridici bezelele astea cu spumiera si le pui in cratita cu laptele, pui totul la rece. MAma mai punea si ceva stafide pe fiecare bezea, sau in lapte cand fierbea, si ca sa iasa mai american merge bine cu nutmeg pe langa esenta de vanilie. Crisss [gravi]33+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mirela, Eu fac umplutura de nuca, cam asa: nuca macinata amestecata cu zahar si un pic de caco peste care torn lapte fierbinte, asa incat sa iasa o pasta groasa. Separat bat 2-3 albusuri spuma tare, dupa care incorporez spuma de albus , cu miscari ample in nuca opraita cu laptele. (nuca oparita trebuie sa fie racita mai intai ) Cantitatile le pun ochiometric , dupa cum am de multa nuca si cat de tare vreau sa umplu cozonacii. Despre umplurura de mac, asa este, trebuie fiert macul in lapte , apoi zdrobit ai abia apoi amestecat cu alte bunatati . Eu personal nu am facut niciodata asa ceva, facea mama-dar si ea a renuntat ca era prea multa munca . Eu am gasit aici la magazinele poloneze/ rusesti, conserva mare cu mac gata preparat pentru cozonac. Am facut odata cu umplutura de aia si a fost foarte buna. Cred ca acum in preajma sarbatorilor la magazinele mai ales rusesti sigur poate sa fie,ca rusii cunt cu macul in dulciuri. Daca pui la framantat in masina de paine, sa nu lasi numai 15 minute (cum am scris in reteta), pune la programul de aluat care-l ai la masina ta de paine. Soriceii sunt super !!! Urechile sunt din feliute de ridichi?! GAta de sarbatorile astea musai si niste soricei !numai de dragul ornatului! La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PETRA[pup],mersi mult de tot...suna bine umplutura de nuca,am sa o fac asa[:D]...iar de mac atunci am sa merg la rusi sa vad daca gasesc,probabil ca au,ca avem un magazin rusesc foarte mare,sigur au si mac....da,urechile soriceilor sunt din feliute de ridichi[:D]...si urmatoarea poza cred ca e cu ouale sub forma de puisori,hihihi,alea sunt de la Craciunul trecut...http://outdoors.webshots.com/photo/2599203680066546584oBPrLm RAMONA[pup] Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PETRA[pup],mersi,dar crede-ma ca sunt mic pui pe langa alte fete[:D],am vazut minuni mari scoase de unele persoane[olala]...recunosc ca anul trecut am avut ajutor,au fost ai mei parinti aici si tatal meu e foarte talentat la asa ceva,el m-a ajutat cu puisorii si omul de zapada[:D]...cred ca mostenesc de la el asta cu decoratiunile la mancaruri[:D],ca in rest el e cam afon[:D]la decorat... Am o pofta de cozonac,abia astept sa-l fac...am sa va tin la curent cum imi iese[:D]...sa vad doar cand il fac,de Craciun sau de revelion...s-ar putea s anu am timp si de cozonac de Craciun si am sa-l fac de Rev...[pofta] Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lucasmom-[flo]cel mai bun pont ala cu varza la congelator. Eu am pus varza la murat anul trecut, dar din lipsa de borcan/butoi mare mi-a ajuns de vreo 4 mancaruri. Mie varza sauerkraut nu-mi place are o gust aparte pe care nu-l pot descrie plus ca este deosebit de sarata. Mai bine pun bors magic cand fac din varza dulce. Cozonacul cu toate variantele lui (mac, nuca) imi face cu ochiul rau de tot... Turta dulce stie careva sa faca? ca noua nu ne place gingerbread si as putea face omuleti si alte forme din aluatul asta... Adriana, mama de baieti: Andrei(30.11.05) si Mihai(3.08.00)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...