Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Americancele gatesc - 5


Recommended Posts

ADRIANA,uite aici o reteta turta dulce : Reteta Ingrediente: - 450g miere de albine - 250g zahar - 100g unt - 2 oua - 1 priza sare - 50g coaja portocala zaharisita - 50g coaja lamiie zaharisita - 1lingurita scortisoara macinata - 1/2lingurita cuisoare macinate - 1kg. faina(sa aveti la indemana inca 250 pt modelat) - 2 pac. praf de copt - 1 borcanel de dulceata,jeleu sau marmelada,dupa dorinta. - 200g ciocolata menaj pt. glazura Mod preparare: Mierea de albine impreuna cu zaharul si untul se pun pe foc la incins,amestecind in continuu,pina zaharul se topeste. Se ia de pe foc si se amesteca in continuare pina masa devine calduta. Ouale se bat bine cu praful de sare,se adaoga coaja de lamiie si portocala maruntita bine,praful de scortisoara si cuisoare si se amesteca in masa de miere de albine,alternativ cu faina amestecata in prealabil cu praful de copt.. Acest aluat se framinta f. bine,se da la rece o ora ,dupa care se intinde in foaie de 1 cm grosime pe masa de lucru infainata Cuptorul se incinge la ca. 220#65533;C,in doua tavi se pune hartie de copt Se decupeaza cu formele de fursecuri figurine din aluat se aseaza pe tavi si se coc ca. 15 min. Cu dulceata putin incalzita inainte se unesc cite doua figuri. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si fiecare fursec se introduce pe jumatate in acesta glazura de ciocolata si se lasa pina a doua zi sa se usuce pe un gratar sau pe hirtie pergament. Din acelasi aluat poti face rulouri mici,procedezi ca la cornulete cu rahat doar ca invarti nu de la colt ci de pe latura pe latura sa iasa ca un rulou,le umpli cu gem si miez de nuca,sau rupi cu mana bilute din aluat,le aplatizezi pui putin gem si faci biluta inapoi.. sau le lasi neumplute si le ornezi cu ciocolata sau glazura din zahar pudra frecat cu putin lapte sau zeama de lamaie... Este luata de la fetele de la Iasi,este reteta care a postat-o Adi[pup]...si eu am copiat-o de la MIHA[pup] Sper sa-ti fie de folos!!! Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 209
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Crismir-[pup]merci mult. Wow ce de zahar si miere...cred ca o sa injumatatesc cantitatile ca nu vreau sa iasa multe-pentru tot cartierul. Si apoi vreau sa le montam asa: http://www.yankeegifts.com/christmas/gingerbreadtree2.jpg sa vedem ce va iesi. Ramona, te tot lauzi cu carnatii aia peste tot- ce folositi pe post de...intestine? de unde le iei? ca eu aici nici macar sunca de aia slaninoasa nu gasesc![pofta] Adriana, mama de baieti: Andrei(30.11.05) si Mihai(3.08.00)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

RAMONA daca ai asa multi carnaciori nu faci si delivery?[:D][pup]...mie imi place mult caltabosul[pofta],dar nu stiu sa fac din astea,bunicii mei aveau porc si taiau in fiecare an de sarbatori,nici eu si nici mama nu ne-am batut capul sa invatam cum se prepara,spre rusinea noastra[:I]...acum ei s-au dus s noi salivam la altii[:D]...mama are noroc ca in Ro mai primeste de la unii de la altii,rude...noi aici nimic[pofta][:D] Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ah,si sa nu uit,iar cu cozonacii mei[alcool]...am vazut diferite retete la care zic ca este nevoie 1 kg de faina si ,aici diferenta,3 oua,altele 8 oua....care e explicatia,desii aceleasi kg de faina,ouale sunt diferite la numar?!!! Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna, cu cat is mai multe galbenusuri cu atat e mai pufos cozonacul...dar majoritatea folosesc ouale intregi, din comoditate si probabil si economie.Eu fac asa cozonacul si iese super. Pentru 1 kg: * 600 g faina, * 40 g drojdie de bere, * 200 g zahar, * 200 ml lapte, * 4 g#259;lbenu#351;uri, * 50 ml ulei, * 60 g unt (margarina), * 15 g coaja de lamîie, * esenta de rom (2 - 3 ml), 30 g stafide, * 150 g miez de nuca, * zah#259;r vanilat, 5 g sare, * 1 galbenus pentru uns. galbenu#351;urile se amesteca cu sarea si se tin la cald (temperatura moderata). Miezul de nuca se alege de impuritati si se zdrobeste cu sucitorul. Drojdia se amesteca cu 10 g zahar pana se obtine o compozitie fluida, dupa care se dizolv#259; 75ml lapte cald, adaugind treptat 100 g faina. Se obtine astfel maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit, la o temperatura de cca 35 - 40°C, pîna isi mareste volumul de 2 - 3 ori. În laptele fierbinte (70 ml) se adauga treptat faina (40 g), amestecînd continuu pentru a nu se forma cocoloa#351;e. Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca pina la temperatura de 30 - 40 C. Separat, in laptele cald (25 ml) se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile, coaja de lamîie, esenta de rom, zah#259;rul vanilat si se amesteca pina la omogenizare. Se amesteca apoi cu maiaua si cu compozitia oparita, adaugînd treptat 450 g faina si grasimea (untul si uleiul) incalzita la temperatura de 35 - 40 C, stifidele, miezul de nuca si se framinta pina apar la suprafata bule de aer, iar aluatul se desprinde de peretii vasului. Dupa framintare, aluatul se unge la suprafata cu ulei, se ung si peretii vasului si se lasa la dospit in vasul acoperit, la cald, 60 - 90 minute. In timpul dospirii, aluatul se refr#259;minta de 2 - 3 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior. Dupa ce a dospit, aluatul se portioneaza in una sau doua bile egale, in functie de marimea formelor. Fiecare bila (bucata) de aluat se imparte in doua buc#259;ti, care se modeleaza pe planseta unsa cu ulei, in rulouri de lungimea formelor, cu diametrul de 5 - 6 cm, care apoi se impletesc in dou#259; si se asaza in formele unse cu margarin#259; si tapetate cu zahar. Rulourile impletite se asaza in tava si se lasa la cald, sa creasca. Cind cozonacii au crescut, se ung la suprafata cu galbenus si se introduc in cuptor pentru coacere. La inceput se coc la o temperatura mica, 10 - 15 minute, pentru a permite cresterea cozonacului, apoi la o temperatura mai ridicat#259;, pentru a se rerliza rumenirea suprafetelor, dupa care se reduce din temperatura pentru a se realiza coacerea uniforma. Se coc timp de 40 – 50; minute. Dup#259; coacere se scot tavile din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se scot cozonacii din forme si se asaza pe o parte, pe o masa, cu hirtie curata, alba, pina se racesc. Secretul e defapt sa fie framantat foarte bine...minute in sir...si sa stea la dospit multisor.Ia ceva timp dar se merita. http://concurs.profm.ro/minimosi/Neamt-1513/pagina-1.html
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am fost si noi sa "taiem porcul" - e un fel de a spune dar au langa Atlanta un magazin cu produse asa cam ca acasa( carnati, si muschiulet si slanina si alte cele..) daca aveti drum in zona va spun nu veti regreta daca treceti pe la ei..[:D] Intre timp cred ca am stabilit si meniul de Craciun( la cel pentru revelion ma mai gandesc) deci intentionez sa fac: -piftie si mezeluri si legume ca aperitiv, supa de pui cu galuste, sarmale, friptura de porc si pui si cozonac si chec si prajiura cu branza si incerc sa vad daca imi iese Rigo Iancsi ca tocmai am vazut reteta la un subiect. Cami - mami de [zana] de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008 [url="http://picasaweb.google.com/mamide2cirese"][foto][/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...