Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Speculaas/springerle = prajiturele de Mos Nicolae


ML

Recommended Posts

Stiu ca am intrebat in urma cu 2 ani pe forum... Nu mi-au iesit... De fapt au iesit f. tari si au luat o gramada de timp. Zilele trecute le-am regasit intr-o revista si reteta este asemanatoare cu a turtei dulce (de post), cu exceptia untului. A facut totusi cineva si imi poate spune mai multe despre ele? La fel ca cel din poza arata sucitorul meu: http://farm1.static.flickr.com/132/317552302_c2230ae9ba.jpg?v=0 Si asa ar trebui sa iasa prajiturelele, o frumusete (dar cu "matrite" mai faine): http://www.muse-o.de/neuigk/bilder/06_11_Springerle-und-Model.jpg [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

N-am facut .. n-am nici macar sucitor asa frumos [q] sunt o minunatie insa nu doar prajiturele ci adevarate opere de arta [olala] eu am gasit gugalind ( pt ca erau atit de frumoase modelele ca nu m.am putt abtine sa nu le admir) o pagina cu multe retete : http://www.stnicholascenter.org/Brix?pageID=151 ma gindesc ca poate te inspiri si de aici, astea au insa unt care dupa mine cred ca tb sa il pui caci da fragezime biscuitilor, altfel ies ca prescurile de tari.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

He, he, Crista, unii cu formele altii cu talentul! Dau la schimb sucitorul [:)] (am uitat cum se numeste in romaneste... numai facalet imi vine sa-i zic [:)]). Asa-i, sunt superbe matritele. Citeam ca unele (mai dichisite) sunt sculptate de mana in lemn de cires sau mesteacan. Da, am vazut si eu linkul, ma interesa sa dau totusi peste cineva care le face si stie mai multe despre ele. Anul trecut am folosit reteta din "Joy of Cooking" si n-a iesit mare lucru. Dar, spune-mi... ma gandeam sa le fac de post si sa inlocuiesc untul cu ulei (poate ti se pare o barbarie, dar nu ma deranjeaza prea mult gustul). Ce zici despre fragezime? Carmi, multumesc, da, asa ceva caut. Tu ai incercat sau macar mancat? Ies tari sau fragede? Am sa ma uit si pe retetele de acolo; daca te apuci de ele, te rog, da-mi de veste. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Din eperienta proprie dar poate e o prostie si poate nu are legatura dar eu am observat ca atunci cind pui ulei in loc de unt, margarina sau chiar untura iese foarte sfarimicios. Nu imi pare barbarie :-) ca eu sunt fan improvizatii :-) Nu stiu dc mai era alt cuvint in romaneste eu ii zic sucitor astuia mare, vergea celui lung dar foarte subtire cu care bunica mea intindea foi subtire ca aluatul phillo ( grecesc) si facalet la noi acasa era cel mic cu un singur miner special pentru amestecat mamaliga [:D].
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ei, atunci astept pana dupa Craciun si le fac intai cu unt, ca la reteta. Dupa, il inlocuiesc cu ulei si vad ce iese. Multumesc si pt. clasificarea "batelor". Nu cred ca am vazut vreodata vergea pt. phillo. Acum ca amintesti, facaletul il "zaresc" si eu in tuciul bunicilor. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML, da, am mancat, pe aici sunt pline magazinele de Spekulatius. Sincer, nu ma innebunesc dupa genul asta de biscuiti, de aia nici nu ma apuc sa fac acasa. Dintre biscuitii de Craciun care se fac pe-aici mie imi plac doar cei numiti Makronen : http://www.chefkoch.de/rs/s0/Makronen/Rezepte.html ....mmmmmm, sunt buni rau si fff usor de facut. Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

off topic vergeaua e un sucitor lung ca cel pt taitei numai ca are un diametru de maxim 2 cm. Lungimea si pt vergea ca si pentru sucitorul normal difera tocmai pt ca tb sa il alegi in functie de lungimea bratelor tale, ca sa iti fie comod: duci miinile in fata ca pt genoflexiuni apoi le departezi spre exterior la vreo 15 grade va rezulta distanta intre capetele sucitorului corecta pt tine [:D] pare hazliu dar e adevarat..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

m-am intors caci din intimplare am gasit pe unul dintre forumurile italiene reteta pas cu pas , ideea e ca eu tot ce am incercat pina acum de pe acest forum a iesit perfect [:D][url="http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=102716"]aici[/url] e reteta in it si este cu margarina sau unt.. iti traduc dc vrei
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...