Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

dar Rigò Jancsi?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

"Tort RIGA IANCSI (sursa: culinar) Blatul: 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa rece 3 linguri cu cacao 4 linguri faina cu agent de crestere Crema: 2 cutii cu smantana pt frisca (de cate 250 ml fiecare) 400 g ciocolata amaruie sau doar 200 si restul ciocolata cu lapte / se poate face si cu ciocolata alba 2 lingurite ness cafe Glazura: ciocolata topita cu lapte si unt Prima data facem crema, pt ca trebuie sa stea la frigider cam 1-2 ore. Punem intr-un vas pe bain-mairie smantana pt frisca, dupa fierbere punem ciocolata rupta bucatele si nessul. Dupa fierbere, se mai lasa inca 5 minute pe baia de aburi. Dupa ce s-a racit punem in frigider. Pt blat, batem ouale spuma impreuna cu zaharul cam 10 minute. Apoi punem apa, cate o lingura. In final adaugam cacaua si faina, amestecand de acum usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata (30/35 cm). Se coace. Dupa ce s-a copt, o lasam sa se raceasca, apoi o taiem in 2. Se stropesc (nu se insiropeaza bine) foile cu brandy, rom sau sirop (eu am pus sirop de zahar ars) Dupa ce au trecut 1-2 ore, scoatem crema din frigider si se bate spuma. In crema se poate pune si niste nuca putin prajita si taiata bucatele. Punem crema intre foi, deasupra punem glazura (1 ciocolata topita cu putin lapte si unt)." [url="http://good-times.webshots.com/photo/2507575340097692422CGcVTz"]Asa[/url] mi-a iesit mie. mami, [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqusdr20040625_2_Maria+is.png"]"pinsentza"[/url] [zana] si [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsvi20060118_2_Stefanut+is.png"] "diliciosul"[/url] [bonjovi] [url="http://community.webshots.com/user/strumfi2004"][foto][/url] [url="http://strumfiispunlucruritraznite.blogspot.com"]Strumfii spun lucruri trasnite[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite aici http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=10517&st=0 reteta prajiturii, tot de pe culinar [:)]
Daniela, mami de capsunica [majoreta]
[url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616"]Nasterea printesei noastre[/url], poze in casuta galbena , [url="http://www.dropshots.com/danelutza"]filmulete[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/564219701xrXcMI"][foto]Elvetia in miniatura[foto][/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iata si reteta mamei mele de Riga Iancsi: Rigo Iancsi Blatul 8 albusuri se bat bine cu 8 linguri de zahar, adaugand tot cate 2 linguri o data si batand in continuare. Dupa ce sunt albusurile batute, se adauga un varf de cutit de bicarbonat stins, cele 8 galbenusuri, 4 linguri nuca macinata si 4 linguri faina. Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie, apoi se unge cu margarina, se tapeteaza cu faina si se adauga compozitia. Se pune la cuptor. (ca marginile sa ramana frumoase, nu unge marginile de la tava, numai fundul tavii) Dupa ce e copt blatul, cu varful cutitului il desprinzi usor de margini. Se scoate din tava si scoti hartia de pe el. Crema 2 oua intregi cu 150gr. zahar, se amesteca. Se adauga 5 linguri faina si 2 cani cu lapte, mestecand sa nu se faca cocoloase. Totul se pune la fiert pe flacara cu o tabla dedesubt, mestecand permanent, pana se ingroasa. O sa ti se para ca face cocoloase pana se ingroasa, dar dupa ce o iei de pe foc, sa o freci bine, punand o bucatica de margarina in ea. Pana se raceste, se spumeaza 150 unt/margarina, cu 100gr. zahar pudra vanilat. (daca iti place crema mai dulce, pune 150gr zahar). Cand fiertura e rece, se pune peste margarina spumata cu zaharul, omogenizandu-le impreuna. Aceasta crema spumata bine se intinde peste blat, intr-un singur strat, iar deasupra se face glazura din: 100 gr. margarina sau unt topit, in care se pun 2-3 linguri de cacao cernuta, se amesteca bine si rapid se intinde peste crema. Se tine la frigider si se serveste de la frigider. Cand o tai, e bine ca sa inmoi cutitul in apa fierbinte, ca sa nu crape glazura. Obs. Se poate taia blatul in 2 felii subtiri si crema pusa intre blaturi, dar si deasupra, apoi se face glazura. Pentru decor se presara nuca de cocos, ciocolata rasa, bombonele decorative... Pofta buna! [url="http://s34.photobucket.com/albums/d148/siminel/"]Album 1[/url] + [url="http://s25.photobucket.com/albums/c94/SiminaB/"] Album 2[/url] [url="http://siminel2008.blogspot.com/"]Micul paradis[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

adi2003, nu-mi vine sa cred, dar asta era! deci eu am mai cautat pe net, dar imi dadea blatul fara nuca si crema cu frisca, iar eu stiam ca era nuca in blat si crema facauta cau unt sau margarina mestecat cu compozitia aceea de lapte fiert cu faina dar era totul vag, fara cantitati fetelor, va multumesc tare mult! am ramas fixata pe tortul acesta zilela acestea cand incercam sa-mi amintesc ce facea mama acasa cred ca pana la urma am sa incerc toate retetele dupa conclud care-i invingatoarea finala ati folosit vreotata fructoza in loc de zahar? avei idee cum, daca se modifica ceva? Felix (4 ani) Bendis (2 ani) "Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle" Daiario clinico, Sándor Ferenczi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
  • Adaugă...