Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

orez cu lapte


Recommended Posts

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu fierb orezul separat. Apoi torn lapte rece peste el si il pun iar la foc, in oala de inox, cu fund dublu. Nu s-a prins niciodata. Pun apoi zahar dupa gust si dupa ce opresc focul il las cu capac vreo juma de ora. Apoi pun coaja rasa de lamaie si servim cu scoartisoara sau dulceata. Oana, mami fericita de [bebic] Eric-Stefan (18 aprilie 2008) si [roker] Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005) [url="http://b1.lilypie.com/8ltZp3.png"]Bubu mic[/url] [url="http://b4.lilypie.com/NBXep2.png"]Bubu mare[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url"]Filmulete[/url] [url="http://community.webshots.com/user/oana_bubu05?vhost=community"]Poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

tocmai ce mi-am notat o reteta a lui jammie oliver de la tv pt budinca de orez: Budinca de orez cu gem de capsune 1. gem de capsune: 2kg de capsune, 300g zahar – se fierb la foc mare pana la primul clocot apoi la foc mediu inca jumatate de ora (se mai spumeaza) 2. budinca de orez: 1 cana de orez, 5 cani de lapte, 2 linguri cu varf de zahar vaniliat (vanilie tocata cu zaharul la un loc) – se fierb la foc mediu 20min 3. se zdrobesc bezele pe fundul platoului, se varsa budinca, la mijloc se pune gemul si apoi iar se zdrobesc bezele si se presara cateva capsune Bucurie!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu il fac asa: 1 cana apa plus 3 cani lapte se pun la fiert cu vanilie si 2 lg de zahar. Cand fierb, se adauga orezul spalat, se da focul mic si se amesteca des. Se mai poate adauga coaja rasa de lamaie sau portocala. La sfarsit, poti sa pui scortisoara. Daca iti place mai dulce pui mai mult zahar si un pic de sare. Pofta buna! Asta a iesit indiferent de felul orezului.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu il fac la fel ca Bubu! insa il fierb in apa cumva 3/4 si restul in lapte. Las la final mai mult laptic ca sa nu fie prea uscacios. Folosesc orice fel de orez, alb sa fie. Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc fetelor. Singura diferenta fata de cum il faceam in Ro este ca aici nu il spal (pe orez). ma gindesc ca in Ro il alegeam si il spalam bine in citeva ape bune/ Poate din cauza asta nu se lipea? O sa incerc retetele voastre. SUna foarte bine. Mai aleas cea cu bezele si capsuni... Eu voiam numai sa pun pe deasupra cocos ras, numai orezul sa-mi iasa.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monabella, Nici mie nu mi-a iesit niciodata orezul cu lapte aici. Eu am dat vina pe laptele care este superpasteurizat si nici nu se infierbanta fara sa nu se prinda> Am sa incerc si eu retetele de pe aici ca tare mi-e dor de orez cu lapte si budinca de gris la cuptor si sos caramel! Are cineva reteta ? La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Eu stiam ca zaharul se pune chiar la sfarsit ca sa nu se prinda orezul..Eu mai fac o chestie cu orezul cu lapte: fierb laptele cu orezul cu zaharul vanilat apoi (cand e gata fiert orezul), intr-un vas rotund pun un strat de orez cu lapte, apoi un strat de mere preparate ca la placinta cu mere (rase si calite cu zahar si scortisoara) apoi iar un strat de oez cu lapte si dat la cuptor 10 min. Iese super buun. Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...