Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete pentru Craciun...


Recommended Posts

Am si eu o rugaminte... Eram obisnuita sa gatesc foarte mult la cuptor... acum, unde m'am mutat, nu mai am cuptor! [help] Vreau cateva idei de retete pentru sarbatori, pentru care sa nu am nevoie de ... cuptor! Orice idee este binevenita. Multumesc. [flo] ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pai si sarmale poti face pe aragaz, doar ca trebuie sa ai grija sa fie focul mic si din cand in cand sa "rasucesti" de cratita (o iei de manere si o rotesti stanga-dreapta) ca sa nu se lipeasca. E bine sa pui si capac. Mai poti face salata beof, carnati, friptura (mai cu sos), iar daca ai o tigaie din aia mai groasa, de fonta, poti face si friptura gen gratar. Si caltabosul (daca faci) il poti fierbe pe aragaz, acoperit. Nu va fi la fel de gustos ca cel de la cuptor, dar e acceptabil. La desert poti face gogosi sau clatite (ai mei sunt inebuniti dupa gogosi), salate de fructe... Tisina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri... [asia] E drept ca eu nici nu ma prea omor cu gatitul... Daca fac sarmale as face pentru prima data in viata mea [:I] si stiam ca se baga la cuptor [:D] O sa urmez sfaturile voastre. [flo] ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[ups] Eu n-am facut niciodata sarmale in cuptor si n-am vazut la nimeni sa faca asa...in Ardeal ma refer. Deci iti spun cu cea mai mare incredere le poti face pe aragaz si nu trebuie invartita oala defel. Le faci la foc mic si pui apa cat sa le acopere. Eventula un strat de varza taiata marunt pe fundul oalei, dar nu e obligatoriu. Daca doresti dulce fara cuptor, iti recomand tort diplomat sau tiramisu. Sunt amandoua delicioase. Daca doresti, iti pot scrie retetele. [url="http://vorbele.blogspot.com/search/label/vorbe%20de%20copil..."] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.nazdravani.ro/"]nazdravanii[/url],[url="http://site.neogen.ro/alinasabau/index.html"]Alina [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
[ups] Eu n-am facut niciodata sarmale in cuptor si n-am vazut la nimeni sa faca asa...in Ardeal ma refer. Deci iti spun cu cea mai mare incredere le poti face pe aragaz si nu trebuie invartita oala defel. Le faci la foc mic si pui apa cat sa le acopere. Eventula un strat de varza taiata marunt pe fundul oalei, dar nu e obligatoriu. Daca doresti dulce fara cuptor, iti recomand tort diplomat sau tiramisu. Sunt amandoua delicioase. Daca doresti, iti pot scrie retetele. [url="http://vorbele.blogspot.com/search/label/vorbe%20de%20copil..."] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.nazdravani.ro/"]nazdravanii[/url],[url="http://site.neogen.ro/alinasabau/index.html"]Alina [/url]
Depinde foarte mult de oala folosita. Ca sa nu riste, mai bine sa o mai si miste din cand in cand. Rau nu face. Tisina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tisina, ai dreptate, nu strica la nimica daca invarte oala. Insa eu am facut in multe feluri de oale si garantat, nu s-au prins niciodata in cam...15 ani de cand gatesc [:D]. Ancuta-Maria, uite aici retetele. Le-am facut pe amandoua si sunt foarte gustoase. Tiramisu reteta 1: -800 -1000 gr mascarpone -8 oua -11 linguri de zahar - piscoturi Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu 8 linguri cu zahar, se toarna peste maglavaisu' asta brinza si se amesteca iar, apoi se pun si galbenusurile care fura si ele frecate mai-nainte cu 3 linguri cu zahar. Se face cafea in care se pun putin rom si coniac. Se inmoaie usooor piscoturile (doar se trec prin lichid fiindca sug a' naibii) si intr-un vas (cutie de plastic) se pun un rind de piscoturi muiate, un strat de crema, alt rind de piscoturi, altul de crema si...en fin ultimul strat de piscoturi. Se pudreaza cu cacao, se acopera si se da la rece-rece vreo citeva ore....dupa care sa aveti pofta!!! reteta 2: Ingrediente: 6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat Mod de preparare: Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai. Tort Diplomat 1 cana zahar 1 cana lapte 6 galbenusuri 1 kg frisca 6-8 pliculete zahar vanilat 6 albusuri 40-50 g gelatina dizolvata intr-o cana apa calduta Fructe:ananas, kiwi, portocale, mandarine, banane, etc. Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi se adauga laptele. Se tin pe foc pana se ingroasa ca o ciulama. Intre timp se dizolva gelatina in apa calduta. Se bate frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat. Se aseaza folia in vas, apoi fructele taiate felii, se aranjeaza dupa gustul fiecaruia. In ciulamaua rece se adauga gelatina, se amesteca bine, apoi se toarna compozitia peste frisca si albusuri. Se pune jumatate din amestec peste fructe, se mai aseaza alte fructe, apoi restul de crema. Deasupra se pot pune piscoturi, sau se poate lasa asa. Se da la rece cateva ore, apoi se rastoarna. Eu am facut numai prima reteta de tiramisu, dar cred ca si a 2-a e foarte buna. Sunt cam la fel. Spor la treaba si pofta buna! [flo] [url="http://vorbele.blogspot.com/search/label/vorbe%20de%20copil..."] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.nazdravani.ro/"]nazdravanii[/url],[url="http://site.neogen.ro/alinasabau/index.html"]Alina [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...