Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Miopia si nasterea


Recommended Posts

Dragelor, Eu am miopie, cred ca e chiar miopie forte , adica -7.50. Banuiesc ca mai sunt si alte burtici cu miopie pe forum. As vrea sa ne adunam un pic si sa discutam despre miopie si nastere. Mie medicul mi-a spus ca tb sa fac cezariana, nici nu discuta altfel. Ce ma surprinde pe mine este ca in alte tari : Germania, US, miopia nu este un motiv pentru cezariana. un citat: I have very severe myopia (-9.75 in one eye and -8.50 in the other) and I delivered naturally a healthy 7lb baby. I pushed and pushed and pushed. No one ever told me there was a risk of going blind, and I do not believe the risk exists. I have been seen by opthalmologists every year (and even a retinal specialist on occassion) who never mentioned this problem, and my OB never mentioned anything at all. I did not wear my contacts, only because I wasn't sure how long my labor would last and I felt I would be more comfortable in glasses. I don't think you should worry. This is something women in the US would definitely know about if there was real risk, since a large percentage of the po****tion suffers from some degree of myopia. sursa: [url]http://www.dcurbanmom.com/jforum/posts/list/132.page[/url] Voi ce parere aveti? Eu as evita cezariana pe cat posibil. Ma gandesc sa merg pe riscul meu si sa nasc normal, sau sa merg sa nasc in Germania, insa mai am putin timp, nu stiu cat ma costa... e complicat.. Ar fi interesant sa stiu daca s-a nascut in Romania natural cu miopie. Si unde? La ce medic?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

kiralina, naterre usoara si bebe voinic si sanatos ! In USA miopia severa este un motiv pentru cezariana ! Imi pare rau sa te contrazic, dar cand mergi la medic pentru a-ti urmari sarcina , t-i se da un formular special unde trebuie trecute toate problemele de sanatate ale gravidei. Printre acestea se numara si miopia severa care porneste de la -5 in sus. Daca porti ochelari si nu ai facut un control oftalmologic in ultimile 12 luni, t-i se recomanda un control la ochi pentru a sti exact ce probleme sunt. Spun asta din experienta mea, port si eu ochelari, nu cu dioprii asa de mari dar a trebuit sa clarific exact aceasta problema. Medicul mi-a explicat ca sunt niste precautii la administrarea de medicatie si efort in timpul travaliului in cazul gravidelor cu astefel de miopie. Eu una as mai chibzui la spusele medicului , si daca ai incredere in medicul tau sa-ti aduca bebele pe lume de ce nu ai avea incredere ca are si de tine grija? Nu te ambitiona ca mai tarziu sa-ti para rau. Iei totul pe cont propriu cand esti in putere iar cand unele chestii scapa de sub control si nici medicul nu mai are ce face, sa nu dai vina pe medic ca nu te-a ajutat sa nasti in conditii normale si de siguranta . Asta este realitatea. Cu o mamica sanataosa si bebele creste frumos si sanataos. Iti doresc sa faci alegerea perfecta pentru tine si bebelusul tau mult asteptat ! Succes ! La toti numai bine!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna, Si eu am miopie. Mica -3.5 si -4, iar dr oftalmolog mi-a zis ca pot naste normal fara nici o problema. Chiar si asa pe timpul sarcinii si chiar dupa nastere e posibil ca dioptriile sa creasca. Cel mai bine este sa iti faci un control ca sa fii sigura. [gravi] 19+ http://bd.lilypie.com/E9zmp2.png
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

KIRALINA eu am miopie forte -15 si eram programata la cezariana, dar s-a intamplat sa nasc natural si in doar 15-20 de minute,foarte usor [:D] Si cu medicul de garda ... ca medicul meu nu era in tara si cel de rezerva nu raspundea la telefon ... Si la ochi nu am absolut nimic.Pur si simplu in dimineata de dupa Revelion,la ora 9 fix mi s-a rupt apa,dupa vreo 5 minute m-a impuns un pic in burta , dupa inca vreo 5 iar un pic ... In timpul asta am dat telefoane,am pregatit bagajul si am chemat salvarea (ca norocul ca am ascultat-o pe maica-mea ca eu nu ma grabeam deloc) La ora 9,45 intram pe poarta spitalului si la 10,15 am nascut.Abia la ora 9,50 am aflat ca aveam dilatatie maxima si ca "in jumatate de ora nasc" ... Deci se poate.E-adevarat ca eu luasem no-spa pana in ultimul moment,poate de-aia nici nu m-a durut ,oi fi avut travaliul in somn [:D] Acum sunt iar insarcinata si sper sa am tot norocul asta,dar daca n-o fi,urmeaza cezariana.Eu mai am o problema - varsta - anul asta implinesc 39 de ani.
MONI [gravi] 14s+ SI [url="http://www.dropshots.com/DIA1#date"]DIANA NAZDRAVANA [/url](01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"
[url="http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html"][cit] [/url] [url="http://www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4"][disco] [/url][url="http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Ileana+Vulpescu"] [cit] [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Kiralina, eu am miopie (- 6.75 si - 7 si o excavatie de nerv optic f mare). Medicul ginecolog mi-a spus ca ar fi bine sa nasc prin cezariana, la fel oftalmologul. Periculos este travaliul lung. Vorbeste cu oftalmologul tau care iti cunoaste istoricul medical. Bee[biz] Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

monica70ce norocoasa ai fost... sa nasti in doar 30 de minute. Super! Ar fi asa fain sa mi se intample si mie. Eu am vorbit cu medicul oftalmolog. Am fundul de ochi perfect, nu exista nici o modificare specifica miopiei. Inca nu a luat nici o decizie privind nasterea naturala. Mai trebuie sa fac ceva analize. Oricum imi da curaj faptul ca inca nu a decis.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...