Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajitura cu visine


Recommended Posts

Vale [pup][pup], ai facut prajitureaua ? Creste ca nebuna [:D] de asta o recomand mereu , nu poti gresi. Si visinele, nu stiu dc, nu cad pe fundul tavi. ________________________________________ Daria & felina fioroasa [zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2101180020059491989HUtsSY"]GIULIA(2004 08 16)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Dap,am facut-o si cu caise si cu capsuni,se face repede,ingrediente nu ai cum sa n-ai in casa,cu silueta e mai nasol[:D] "La vita e bella" [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/565172161pMqtFs"]Dulciuri[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu visine este una din preferatele mele.Buna si usor de facut. [pofta] Imi pun in fiecare iarna la congelator visinele curatate, fara samburi, special pentru prajitura asta. Eu o prepar numai cu visine proaspete sau congelate, nu am incercat cu cele din compot. mmm, ce pofta am [pofta] --------------------------------------------------------------------- "Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

hiiiii...prajitura cu visine [pofta][pofta]imi aduce aminte de copilarie ....matusa mea o facea si contribuiam si noi cu munca ....aveam sarcina sa frecam un pachet de margarina cu zaharul pina se facea spuma ....dar atit imi aduc aminte si din pacate pe ea nu mai am cum sa o intreb ....voi stiti ceva de asta ...zahar , margarina, si dupa aia ...........la urma visinele [olala][olala] Va suna cunoscut?tare bunaaaaa era ....[pofta] Adriana mami si [bonjovi]Tudor
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu o reteta, preferata mea: visine, branza si ciocolata [pofta] http://www.bucataras.ro/tort-cu-crema-de-branza/ Pentru prajitura cu visine in tava de la ragaz am aceeasi reteta cu 6 linguri etc. [:D]. Eu pun visinele in strat gros pe fundul tavii si apoi pun aluatul. Cand o tai, visinele vin in partea de sus si se vad frumos. Oana, mami fericita de [bebic] Eric-Stefan (18 aprilie 2008) si [roker] Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005) [url="http://b1.lilypie.com/8ltZp3.png"]Bubu mic[/url] [url="http://by.lilypie.com/AXarp2.png"]Bubu mare[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url"]Filmulete[/url] [url="http://community.webshots.com/user/oana_bubu05?vhost=community"]Poze[/url] [url="http://www.bucataras.ro/"]Bucataras[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz
Hristina, eu fac extrem de des prajitura asta, ca e si foarte simpla si merge cu orice fructe (folosesc si din cele in compot, si congelate, orice). 5 oua, 6 linguri de apa clocotita, 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, esente de care doresti, fructe. se incinge cuptorul la 180grade sau 160 ventilat pentru cuptoarele electrice. se separa ouale. se bat galbenusurile cu o lingura de apa si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. se adauga apoialternativ cate o lingura de apa clocotita si una de faina, batandu-se bine pentru a se incorpora inainte de a o adauga pe urmatoarea. se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in cealalta compozitie. se toarna in tava unsa si tapetata, se pun deasupra fructele, se da la cuptor pentru 30-35 de minute (depinde si de cuptor). se pudreaza cu zahar pudra si gata. se pot face tot felul de variatii, de exemplu o cantitate de faina poate fi inlocuita cu nuca de cocos pudra cand se face prajitura cu fructe mai exotice. apa se poate inlocui cu suc de compot sau din conserva. depinzand de marimea tavii cantitatea de aluat poate creste mergand pe acelasi algoritm simplu: x oua, x+1 linguri lichid, x linguri faina, x linguri zahar, zahar vanilat si arome dupa gust. succes.
Ca sunt catastrofala in bucatarie stiam, dar prajiturile imi ieseau de cele mai multe ori. E, uite ca asta nu a vrut, arata splendid la culoare, nici gustul nu e rau, dar nu mi- a crescut deloc....e plata... O fi din cauza ca am pus doar o lingurita de praf de copt, nestis si l-am pus in galbenusuriel frecate cu zaharul si apa si faina?? Cum sa fac sa remediez greseala data viitoare? rog, dati o sugestie!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hristina, praful de copt eu il amestec in faina (la ultima lingura) si nu il sting niciodata in nimic. albusurile s-au batut bine? nu cumva ai pus prea multe fructe si ele, fiind grele, nu au lasat prajitura sa creasca? la compozitia cu 5 oua eu pun jumatate de plic de praf de copt, adica tot o lingurita. Roxana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
readuc subiectul in discutie...sa-l adaptam fructelor proaspete!! Vreau sa ma urnesc sa fac, asa ca intreb: - cat de mare este tava? - compozitia isi dubleaza grosimea? - cate fructe? de ex la reteta cu 6 linguri....ce cantitate de fructe? Cri mami de [majoreta] Ale ( 2003) & [gravi] +33 sapt [fetita]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac doua soiuri de placinta cu visine (de fapt sunt aplicabile la tot felul de fructe) Prima e cu foi subtiri sub stratul de visine si peste (poti pune gen grilaj daca doresti) si cuprinde - 8 liguri zahar - 8 linguri ulei - 2 oua - 4 linguri lapte - 1 lingura otet de mere stins cu 1 lingurita bicarbonat - faina cat cuprinde. Din astea se face "blatul" si visinele vin puse intre. Sau varianta cu blat de tip piscot, chec (extrem de simpla si rapida): Ai nevoie in total de: - 200 g unt -1 cana si 1/2 de zahar - 1 cana faina (daca fructele puse lasa prea multa apa, pune in plus putin) - 2 pliculete zahar vanilat - 4 oua - 1 praf de copt - scortisoara Intr-o tava normala topesti la foc jumatate din unt, apoi pui fructele in doua straturi (sau unul mai gros), le pudrezi cu zaharul vanilat, cu scortisoara si jumatatea de cana de zahar. Din oua, faina, o cana zahar, praf de copt si cealalta jumatate de unt se face o crema groasa (care va fi de fapt blatul) si se toarna deasupra. Se baga la cuptor 30 min la foc mic si...se mananca [olala][olala] Diana Maria,mami de GLAD si de bb2
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...