Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete testate pentru cartea de bucate!!!


Marianar

Recommended Posts

BUDINCA DE SPANAC CU SUNCA - DE SEZON Reteta asta imi place foarte mult.Este ideala pentru perioada de primavara, va incurajez sa o incercati...la mine a avut intotdeuna mare succes.Se poate pregati si ca aperitiv, taiata in cubuletze mici, pentru ca pe langa faptul ca este foarte gustoasa, arata si foarte bine. Timp de pregatire : 20 minute Timp de coacere : 30 minute Eu am pregatit-o azi dimineatza, alaturi de un Drob de soia. Ingrediente - 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat, asa cum ar fi indicat pentru ca este perioada lui, adaugati la timpul de pregatire si c ratarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare) - 3 legaturi de ceapa verde - 2 legaturi de usturoi verde - 1 legatura de patrunjel - 1 legatura de marar - 200 grame sunca de Praga - 4 oua in compozitie si 1 pentru dat "fatza" la final - putin cascaval ras pentru "fatza" - 4 felii de paine - sare Mod de preparare - Se bat cele 4 oua - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit cand am pus sunca afumata..dar depinde de gusturi) - Cele 4 felii de paine le rupem bucatele mici, cubuletze - Adaugam feliile de paine peste ouale cu sunca si se amesteca bine ca sa se imbibe painea de oua - Se maruntesc verdeturile (ceapa si usturiul se curata bine, se foloseste atat partea alba cat si cea verde). - Adugam verdeata tocata peste compozitia initiala de oua, sunca si paine - La final incorporam si spanacul fiert si maruntit cat mai fin posibil - Nu uitati de sare - Se poate adauga si ceva condiment de drob, daca aveti - Se pune compozitia intr-un vas termorezistent sau o cratita cu fund dublu, si se bate deasupra inca un ou si se presara cascaval ras - Se da vasul la cuptor penstru 20-30 de minute, aveti grija sa nu se arda cascavalul ;) POFTA BUNA!!!! [url="http://culinarpentrutoti.blogspot.com/"]Viziteaza retetele mele[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul răspuns
  • 4 months later...
  • 5 months later...
Paste cu legume Avem nevoie de : o mana de paste , Penne Rigata de la Barilla am pus eu , o jumatate de morcov mare, o jumatate de dovlecel tzuchinni, 2-3 ciuperci ( eu am pus aromate chinezesti rehidratate daca nu gasiti in Romania puneti pleurotus sau hribi, galbiori orice dar mai aromate ca si champinioanele ) , o lingura ulei de masline, un varf de cutit de ghimbir , putina sare, piper, putin busuioc la sfarsit ( daca va place) . Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga in prima etapa morcovul taiat patratele si ciupercile ( rehidratate daca este cazul sau proaspete cum aveti la indemana) , lasam la foc mic si acoperite cam 5-6 minute si apoi adaugam tzuchinni taiat jumatati de rondele, codimentam putin fara sare si acoperim si mai lasam la foc mic inca 2-3 minute. In 7 maxim 9 minute legumele sunt suficient de facute si raman al dente si isi pastreaza aroma, difera timpul in functie de aparatul pe care gatiti gazul merge mai repede putin si depinde desemenea si de vas, cele gen wok accelereaza putin gatitul. Cand sunt gata legumele adaugam pastele fierte si clatite cu apa rece apoi, si mai condimentam cu sare si busuioc. Se servesc la fel de bine si calde si reci, eu am pus peste putina ierburi uscate de asezonat salatele, imi place combinatia. Pofta buna ! [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Somon cu sos de sofran si orez Avem nevoie pentru 2 portii de 4 bucati de file de somon, o ceapa mica, o lamaie, 400 ml supa , 75 ml smantana, 1 lingura amidon, sofran, sare, ulei de masline . Preparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie de lamaie. Dupa ce este calita adaugam supa si lasam sa clocoteasca putin. Dupa ce a clocotit putin condimentam cu sare si piper si adaugam smantana si sofranul. Mai lasam sa clocoteasca putin si adaugam amidonul, daca este din cel simplu trebuie dizolvat cu apa, eu am pus maizena de la knorr care se pune direct si nu mai trebuie dizolvat, il recomand cu caldura. Separat prajim in putin ulei somonul condimentat dupa preferinte, eu il fac cu sare, piper proaspat macinat, un amestec de condimente pentru peste, care are si ceva acrisor in el si nu mai trebuie sa pun lamaie. Se intoarce la aproximativ un minut si nu se lasa sa fie facut de tot pentru ca mai sta si la cuptor . Dupa ce il prajim il asezam cu grija intr-un vas termorezistent. Turnam peste sosul facut si eu am mai pus in plus cateva boabe de piper colorate. Se pune in cuptorul preincalzit la 250 de grade si se lasa 10 minute. Eu l-am servit de data asat cu garnitura de amestec de trei feluri de orez. Reteta spunea sa se puna lamaie peste el, eu pentru ca am folosit acel condiment de peste acrisor nu am mai pus. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Piept de sos curry si legume Pentru trei portii am folosit 300 grame de piept de pui, 2 fire ce ceapa verde o jumatate de ardei mare verde, un morcov mare , 2 linguri ulei de masline , sare, piper . Am mai folosit o pungulita de 125 de grame de orez pe care l-am fiert separat si un borcanel de 250 ml de sos curry. Preparare: Intr-o tigaie mare punem la incins uleiul si adaugam apoi pieptul de pui taiat cubulete si legumele taiate. Adaugam putina sare si piper proaspat macinat peste legume si le lasam sa se faca la foc mic acoperite cu un capac, pret de 8-10 minute cat sa nu fie prea moi legumele. Dupa aceea adaugam sosul de curry si mai condimentam daca este cazul, este bine sa nu punem foarte multe condimente la inceput pentru ca sosul de curry este condimentat si el. Se serveste impreuna cu orez fiert, este o mancare aromata si delicioasa, o puteti de asemenea prepara si cu alt fel de legume si cu carne de vitel sau porc. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
Prajituta Fanta 6 oua (separate) 100 ml ulei(sau unt topit) 1 praf copt 6 linguri de zahar 2 linguri cacao 4 linguri faina galbenusurile se bat cu zaharul se adauga faina,cacao si praf de copt,uleiul si albusurile spuma se pun la copt intr-o tava acesta este blatul Crema 250 gr branza de vaci(eu am pus si mai multa ca sa fie mai gros stratul de crema de branza) 1 pachet unt 150 g zahar se freaca untul cu zaharul,cand devine spuma se adauga si branza(sanu fie zemoasa) se pune peste blatul racit si ambele se mai dau la rece... Glazura 1 l fanta (de portocale e cel mai bun) 2 plicuri de budinca de vanilie 4 linguri de zagar se pregateste budinca ca in instructiuni .sigur,folosind fanta in loc de lapte dupa ce se mai raceste putin se adauga aceasta glazura peste crema de branza... se lasa sa se raceasca si se taie rece... pofta buna! [url="http://community.webshots.com/album/574202680eQPSMo"]POZE[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148705"]Pentru copii-Donatie[/url] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148802"]Haideti sa ajutam la BAZAR[/url] [si-eu]cu fluturasul Andrei (23.08.2007) [caru]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...
  • 1 month later...
SUFLE DE BROCCOLI 450g broccoli proaspat sau congelat 200g cascaval ras 3 oua 100g smantana 1 lingura margarina/unt 1 lingura faina 100ml lapte 1 lingurita rasa de vegeta un praf de piper In apa fierbinte si usor sarata punem broccoli la fiert pentru 10 minute.Intre timp facem un sos alb:topim untul/margarina ,adaugam 1 lingura faina,apoi stingem cu lapte si presaram vegeta si piper.Scurgem buchetelele de broccoli fiert si le amestecam cu sosul alb.Bati albusurile spuma,pui pe rand galbenusurile si adaugi totul in compozitia racita de broccoli,impreuna cu cascavalul ras si smantana.Ungi un vas yena cu unt/margarina,il tapetezi cu pesmet si dai sufleul la copt la foc moderat pentru 25 minute.Dupa ce sa copt, il tai romburi si il decorezi cu putin ketchup.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...