Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete testate pentru cartea de bucate!!!


Marianar

Recommended Posts

Am o intrebare, pot posta retete italienesti? Toate probate de mine binenteles sau chiar si inventate. Am citeva si ptr copii mici, 0-3 ani, vazind ca am un bb mic, le pot pune? Daca da, imi spune.ti unde? Multumesc frumos. Ioana.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Inghetata cu ness Complexitate: 1 Timp de preparare: ~ 20 min. Ingrediente: 4 oua, 4 linguri de zahar tos, 1,5 linguri ness, 400 g frisca (se poate obtine din 2 pachete de praf de frisca cu 300 ml lapte). Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se bate frisca (daca este cazul), se freaca galbenusurile cu zaharul, pana acesta din urma se topeste. Se amesteca cele 3 compozitii impreuna cu ness-ul. Daca ness-ul este granulat, trebuie dizolvat in laptele cu care se face frisca. Se toarna in forme si se pune la congelator. [pup] Karina [sofer] + Bogdanel [copil] [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659"]Ajutati-l pe Mihaita ![/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort diplomat 1 cana zahar 1 cana lapte 6 galbenusuri 1 kg frisca 6-8 pliculetze zahar vanilinat 6 albusuri spuma 40-50 g gelatina dizolvata intr-o cana de apa caldutza fructe Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul (galbenusurile se freaca intai cu zaharul) si laptele. Se tine amestecul pana se ingroasa putin, ca o ciulama, apoi se da la rece. Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat. Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere. În ciulamaua rece se adauga gelatina si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri. Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. Deasupra se pot pune si cateva piscoturi inmuiate. Off-topic Reteta am luat-o de pe forum, dar am testat-o si tortul a iesit perfect. Si nu este in cartea de bucate. It's nice to be important, but it's more important to be nice
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
quote:
Originally posted by mieke
Adriana ,prajitura sau checul acela cu visine arata nemaipomenit.Trimite-mi si mie reteta te rog.Si tortul diplomat arata bine,eu am o reteta de tort diplomat cu brinza de vaci dar nu prea ma dau in vint dupa ea.Mersi anticipat
Imi pare rau ca n-am vazut decat acum acest mesaj...[V] De ce nu mi-ai scris pe PM? Ca n-am mai intrat aici de secole. Reteta mea de tort diplomat este cea scrisa de Stefana. Daca vrei sa vezi si poze, uite aici: http://www.reclamaaaaaa/forum/viewtopic.php?t=6841&sid=cbaaba61e2b05246105760685f3f746b In ceea ce priveste reteta de chec, stai sa ma uit dupa ea si o postez. Te pup si sper sa citesti mesajul meu. A-propos, de ce nu-ti pot trimite PM??? Adriana si [copil] Mihnea Stefan (11.11.03)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
Tort de bezea cu crema de nuca Timp de preparare 60 min Complexitate 1-2 400g nuci prajite, 300-400g zahar, 10 oua, 2 linguri de gris, 10 linguri de zahar tos, 8 linguri de faina, 2-3 linguri de cacao, 100 ml lapte, 1 pachet de unt. Se bat 10 albusuri cu zaharul pudra, apoi se adauga nuca prajita si macinata, cele 2 linguri de gris si 4 linguri de faina. Se coc 5-6 foi in tava tapetata cu hartie pergament unsa cu unt si tapetata cu faina. Dupa ce s-au copt se adauga intre foi urmatoarea crema: se freaca 10 galbenusuri cu 10 linguri zahar si 4 linguri de faina, cacao si 100 ml lapte si se fierbe prin metoda bain-marie. Dupa ce compozitia s-a legat, se da deoparte, se lasa la racit si se adauga untul. Se imbraca in final cu frisca si cu ciocolata rasa deasupra. Tortul este mare si aspestos. Prajitura bavareza Timp de preparare 30-45 min Complexitate 1 300 gr piscoturi de sampanie, 3 linguri de cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 g zahar, 20 gr gelatina(un pachet),esenta de rom, 200 g frisca. Intr-un vas se amesteca ouale, laptele, zaharul, cele 3 linguri de cacao si se fierbe prin metoda bain-marie, la foc mic pana se ingroasa, cand s-a racit se adauga gelatina care a fost muiata 10 min in apa. Se bate frisca si se adauga peste cream racita. Intr-un vas de tort cu fund detasabil, sau vas Yena ( forma dreptunghiulara) se pune un strat de piscoturi, apoi crema, iar piscoturi, iar crema. Se glazureaza cu ciocolata( glazura de ciocolata), fie cumparata, fie facuta din zahar, cacao, putin unt si putina smantana, fierte putin.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura Laura Timp de preparare 60 min Complexitate 1-2 250-300gr zahar pudra,350gr nuci prajite,6 oua, 3-4 linguri faina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se pune la foc mic, pe baie de aburi, timp de 10 min, amestecand continuu. Apoi se da la o parte si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga faina si nucile pisate marunt. Se coc din aceasta compozitie 3 foi. Se pune in tava tapetata cu hartie pergament unsa cu unt . Se da la foc mic pana se rumeneste. Crema 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar si 2 linguri de cacao. 2 lingurite de ness se dizolva in 100gr apa. Se pun toate intr-un vas( prin metoda bain- marie) si se pun la foc mic, pana se ingroasa, se lasa sa se raceasca si se adauga un pachet de unt. Se pune prima foaie, se unge cu crema, la fel si cu celelalte, apoi toata prajitura se imbraca in crema. Se lasa la rece, se taie a doua zi, in forme diferite si se da prin nuca tocata sau nuca de cocos. Rulada cu crema si nuca Timp de preparare 60 min Complexitate 1 Foaia 125 g zahar pudra, 75 g faina, 3 oua intrgi, 4 galbenusuri, 2 linguri de cacao,2 plicuri zahar vanilat si un varf de cutit de scortisoara. Crema de nuca:150 g miez de nuca, 60 g zahar, 200 ml lapte, 2 galbenusuri, 150 g unt si 5 g amidon ( sau zeamil sau praf de budinca). Intr-un vas asezat pe bain-marie se bat oule, galbenusurile si zaharul. Vasul se ia de pe foc si se adauga faina, se incorporeaza si zaharul vanilat si scortisoara. Tava care urmeaza a fi folosita se tapeteaza cu hartie pergament, unsa cu unt. Se pune compozizia si se da la cuptorul incalzit la 200 grade. Dupa 5 min se controleaza coacerea. Cand este gata se rastoarna pe o planseta pe care s-a intins un prosop usor umezit sau o hartie, se inlatura hartia pergament. Pregatirea umpluturii Miezul de nuca se taie marunt, iar din cele 60 g zahar si putina apa se face un caramel. Cand caramelul incepe sa prinda culoare galben –aurie, se adauga nucile taiate marunt, se ia vasul de pe foc, iar dupa ce s-a racit se adauga 200ml lapte fierbinte. Doua galbenusuri se amesteca cu 5 g amidon, care se toarna peste caramelul cu nuca si lapte. Se fierb cateva minute, amestecand continuu. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga 1 pachet de unt, compozitia se amesteca bine cu mixerul, adaugandu-se si cateva picaturi de esenta de rom. Se umple foaia cu crema( oprindu-se si putina crema pentru decor), se ruleaza si se da la frigider pentru o ora. La sfarsit se decoreaza cu restul de crema si se pudreaza cu pudra de cacao prin cernere. Se portioneaza la dimensiunea dorita. Regina Maria Timp de preparare 60 min Complexitate1-2 Blatul 1 6 albusuri se bat foarte bine spuma cu 200 g zahar, se adauga 250 g nuci taiate marunt, 3-4 linguri de faina. Se pune hartie pergament in tava,se unge cu untsi se presara cu faina. Se coace la foc mic,ca sa se usuce mai mult. Cald se rastoarna si se scoate hartia de pe blat. Blatul 2 6 albusuri se bat bine cu 200 g zahar, in timp ce se bate se adauga 2 linguri de apa, se punsi cele 6 galbenusuri si putin bicarbonat stins in otet si se mai pun 8 linguri de faina si esente. Se coace la fel in tava tapetata cu hartie pergament unsa cu unt. Crema 6 galbenusuri( de la blatul cu nuca), 200 g zahar, 3 linguri cacao, o lingura de faina si un paharel de apa( 30 ml), se amesteca bine si se pune la fiert pe aburi cand se ingroasa, se pune la racit. Intre timp se spumeaza un pachet de unt si se pune in compozitia racita. Se aranjeaza astfel: Jos blatul galben, care se unge cu ½ din crema, deasupra blatul cu nuca, iar peste cealalta parte de crema. Deasupra se poate razui ciocolata sau se pun granule decorative.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Tarta cu lamaie (racoritoare, tocmai buna vara, extrem de simplu si rapid de pregatit) Preparare: 5-10 minute Timp de copt: 30 minute Ingrediente: O foaie de placinta rotunda, diametru 30 cm 3 lamai maricele sau 4 mai mici 150 gr unt 80-90 gr zahar o ligurita de esenta de portocale, sau esenta de flori de portocal (facultativ) Preparare: Se curata lamaile de coaja (si de pielita alba), se taie in felii, se scot samburii. Se pun in mixer ouale intregi, zaharul si feliile de lamaie, esenta de portocale, se mixeaza pana la dizolvarea zaharului. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde; se adauga la compositia de mai inainte, mestecand incet. Se pune foaia de placinta in tava, de inteapa in cateva locuri cu o furculita. Se toarna deauspra crema de lamai. Se pune la cuptorul incalzit in prealabil la 180°. Se lasa 30 de minute. Cand e gata, tarta trebuie sa fie usor rumenita la suprafata. Se serveste rece. ................................................................................. [hop][url="http://community.webshots.com/user/lumorelli "]Dragii de noi[/url] ................................................................................. « C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. » La Rochefoucauld
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
Chec de ciuperci Ingrediente 3 cepe medii tãiate cubulete (400 g) 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete 5 ouã la temperatura camerei 5 linguri de fãinã (100-125 g) 5 linguri de smântânã (100ml) 1 legaturã mare de mãrar 3 linguri de ulei sare si piper Mod de preparare 1. Se curatã si se spalã ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun într-o crãticioarã sau o tigaie suficient de mare si se cãlesc în ulei cu puþinã apã, pânã se înmoaie si se evaporã apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasã sã se rãceascã. 2.Se dã drumul la cuptor sã se încãlzeascã. Se ung douã tãvi de chec (cele mici) cu ulei si se tapeteazã cu fãinã. 3.Se separã ouãle. Se bat albusurile spumã. Ciupercile se amestecã cu gãlbenusurile, smântâna, mãrarul tocat (eventual puteti pune si pãtrunjel). Se adaugã si albusurile si fãina. Se amestecã usor, de jos în sus cât sã se omogenizeze, având grijã sã nu se lase. Se împarte compozitia în douã si se pune în tãvi. 4.Se dã la cuptor aproximativ 50 de minute pânã se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sã nu dea înapoi. Se lasã sã se rãceascã si apoi se scoate din tavã. Se pãstreazã în frigider învelit în folie de plastic. Pofta buna! DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ruladã de pui Ingrediente 750 g carne (piept de pui dezosat) 100 g ciuperci proaspete 1 morcov mic 150 g bacon 50 g cascaval 1 ou 1 lingurã de smântânã 1 fir de ceapã verde putin mãrar si pãtrunjel sare, piper, cimbru Mod de preparare 1. Se spalã puiul, se taie pe orizontalã astfel încât sã ramânã o bucatã întreagã, dar mai subtire. Se întinde o folie de plastic pe masã si se pun bucãtile de pui unele lângã altele. Se condimenteazã. Peste ele se pune o altã bucatã de folie. Se bate pieptul de pui bine, cu ciocanul de snitele, pânã ajunge la o grosime de 7–10 mm. Se aprinde cuptorul. 2.Se spalã si se taie foarte mãrunt ciupercile, morcovul, jumãtate din bacon, mãrarul si pãtrunjelul. Se amestecã cu oul bãtut si smântâna. 3.Cascavalul se taie betigase si se pune alãturi de bacon. Dacã doriti puteþi rade cascavalul si sã-l presãrati peste umpluturã. Se scoate folia de deasupra puiului. Se pune pe „foaia” de pui baconul rãmas, pe lung, dintr-un capat în altul. Se pune umplutura, acoperindu-se uniform suprafata (se lasã un centimetru liber pe margini). Se ruleazã. 4.Se pune în tavã cu putinã apã si 2 linguri de ulei. Se dã la cuptor timp de o orã. Se întoarce o datã. DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...