Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete testate pentru cartea de bucate!!!


Marianar

Recommended Posts

Chiftelute de pui în sos de ardei Pregãtire: 30 de minute Fierbere: 45 de minute Pentru chiftelute ai nevoie de: 500 g carne de pui, 2 cepe, 1 felie de pâine, 1 ou, sare, 2 linguri ulei, 2 linguri fãinã, 200 g orez, 1 legãturã pãtrunjel verde. Pentru sos ai nevoie de: 1 ardei gras rosu, 1 linguritã bulion, 1 si 1/2 linguri ulei, 2 cepe, 450 ml apã, sare. Cum procedezi pentru chiftelute: Treci carnea prin masina de tocat impreunã cu o ceapã curãtatã, apoi adaugi pâinea înmuiatã în apã si presatã bine, oul si sare dupã gust. Omogenizezi compozitia, apoi formezi chiftelute pe care le treci prin fãinã, le asezi într-o tavã unsã cu unt sau cu margarinã si le dai la cuptor pentru 20 de minute. Pregãtesti apoi sosul: cureti ceapa si ardeiul, le tai mãrunt si le înãbusi în ulei cu putinã apã, dar ai grijã sã amesteci din când în când. Adaugi bulionul, apa caldã, putinã sare si lasi sosul sã fiarbã pe foc mic 15-20 de minute. Când e gata, îl rãstorni peste chiftelutele rumenite. Cureti ceapa rãmasã de la chiftelute, o tai mãrunt si o înãbusi în putin ulei cu apã. Adaugi orezul spãlat, le înãbusi împreunã, torni 4 cãni de apã si lasi orezul sã fiarbã pe foc mic 20-25 de minute. Când e gata adaugi pãtrunjelul verde tãiat fin. Asezi orezul fiert pe un platou, iar în mijloc pui chiftelute cu sosul de ardei. DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Cartofi cu oua,branza si smantana la cuptor Ingrediente: cartofi, 250 gr smantana, 4 oua (depinde de nr de portii),patrunjel (de preferinta verde),branza totipta cu verdeata si margarina Mod Preparare: Fierbeti ouale si cartofii in coaja, dupa care se taie felii, atat ouale cat si cartofii. Se aseaza in straturi, intr-o tava inalta : 1 strat de cartofi, 1 strat de oua, patrunjel presarat,branza rasa,branza topita cu verdeata si peste toate astea multa margarina si smantana. Dupa ce se termina straturile ,se pune la cuptor dar nu inainte de a mai presara putin patrunjel pt aspect Mod de Servire Se servesc la 5 min dupa ce au fost scosi din cuptor , pe farfurii intinse cu o lingura de smantana pe margine. Pofta buna! DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Biscuiti cu ciocolata si smochine Ingrediente: 125 g unt, 150 g faina, 50 g zahar, 225 g smochine, sucul de la o lamaie, o lingurita de scortisoara, 125 g ciocolata. Mod de preparare Se pun untul si faina intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare dupa care se amesteca si cu zaharul. Acest amestec se pune intr-o tava de forma dreptunghiulara si se da la cuptor pentru 20-30 min. Cand este gata se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Smochinele uscate impreuna cu sucul de lamaie, 125 ml apa si scortisoara se pun intr-o cratita si se dau la fiert pentru 20 min . Dupa 20 min compozitia se amesteca cu mixterul(blender) pana devine ca o pasta si se aseaza deasupra blatului. Ciocolata se topeste si se pune deasupra stratului de smochine. Se lasa sa se raceasca si se taie in bucatele patrate. DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rulouri ficatei de pui Ingrediente Ficat de pui, piept de porc afumat fiert (Keizer) , piper pisat, castaveti murati si gogosari acri. Se spala ficatul si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs se aseaza pe un tifon pentru a se zvinta si se presara cu piper pisat. Pieptul se taie in feliute subtiri. Se impacheteaza bucatele de ficat in felitele de piept formind un rulou care se prinde cu o scobitoare pentru ca sa nu se desfaca. Rulourile se pun pe o tava si se baga la cuptor unde se tin 15 - 20 de minute. Dupa ce s-au rumenit se scot si se pun pe un platou ornat cu castraveciori acri si rondele de gogosari acri. Pofta buna ! DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Rulada cu nuca de cocos Ingrediente Foaie 400 g biscuti 200 ml lapte 5 linguri zahar 5 linguri cacao Crema 1 pachet margarina (temperatura camerei) 100 g nuca de cocos 5 linguri zahar pudra 1 plic zahar vanilat Mod de preparare 1. Se pune laptele pe foc cu zaharul si cacaoa sa se dizolve, dupa care se lasa sa se raceasca. Puteti sa puneti mai putin lapte si dupa ce s-au dizolvat sa puneti lapte rece. Sosul trebuie sa fie caldut. Se dau biscuitii prin masina de biscuti sau se faramiteaza cu facaletul. 2. Se toarna din sirop peste biscuti. Puneti putin cate putin pana se face o „coca” buna de intins. Niciodata n-o sa puneti aceiasi cantitate de lapte daca o sa folositi tipuri diferite de biscuiti. 3. Se imparte aluatul in doua parti egale. Pe o punga, sau folie de plastic se intinde coca. Se poate intinde cu mana sau puteti pune peste aluat o alta folie de plastic si sa o intindeti cu facaletul. Daca nu folositi folie aluatul se va lipi de facalet (sucitor). 4. Intr-un castron se freaca margarina, zaharul si nuca de cocos pana se omogenizeaza. 5. Se imparte crema in doua si se intinde uniform peste cele doua foi de biscuiti intinse. Se ruleaza avand grija sa nu prindeti folia inauntru. Se tine la frigider o noapte sa se intareasca. Se taie a 2-a zi. Sugestii Se poate pune si banana intreaga. Puneti banana decojita de-a lungul marginii – de unde incepeti sa rulati. Astfel o sa obtineti feliile de rulada cu banana in mijloc. DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tarta cu kiwi Are vitamina C si un gust bun de migdale si miere - sa tot mananci! Timp de pregatire: 5 min. Timp de coacere: 10 min. 310 calorii, 18 g grasimi per portie Ingrediente pentru 8 portii : 500 g aluat de foitaj (se gaseste congelat) 100 g migdale, macinate 50 g zahar tos 1 galbenus de ou 4 linguri miere 8 fructe kiwi, curatate de coaja si taiate felii Mod de preparare: 1. Preincalziti cuptorul . Intindeti aluatul, taiati o margine de 3 cm latime si aseza-ti-o pe marginea foii ramase, pentru a forma un chenar. Din loc in loc, intepati aluatul cu furculita. Amestecati migdalele cu zaharul si presarati in interiorul chenarului. Ungeti chenarul cu galbenusul si dati foaia la cuptor, intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina. Lasati timp de 10 minute, pana cand aluatul creste si se rumeneste. 2. Asezati feliile de kiwi pe tarta si ungeti-le cu mierea incalzita usor. Taiati tarta bucati si serviti-o cu frisca batuta. Pofta buna! DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PRICOMIGDALE Ingrediente 3 albusuri, 210 g zahar tos, 20 ml rom, 200 g nuci sau alune macinate, 8-10 picaturi esenta de migdale sau un pachetel cu zahar vanilat. Mod de preparare Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le de 2-3 ori in acest rastimp. ca sa nu se rumeneasca, ci numai sa capete un gust bun, de prajit.Dupa ce s-au frecat intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, se trec prin masina de nuca.Albusurile se bat spuma intr-un lighenas smaltuit, se adauga zaharul si romul si, apoi, se bat deasupra unui vas cu apa clocotita, ca si bezelele, 8-10 minute, pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel) si se infierbinta bine.Dupa aceea, se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau, numai zaharul vanilat si se bat cu telul in continuare pe apa clocotita, citeva secunde (de 5-6 ori); apoi se lasa la o parte.Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina.Se ia din compozitie cite o lingurita (cam cit o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pina la sfirsit) si se asaza in tava, sub forma pe cit posibil rotunda.Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce , imediat, cit se poate de mic si se lasa 30 minute.Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, potrivind si focul, ca pricomigdalele sa se riumeneasca frumos.Vor creste bine si vor plesni la suprafata. Se pastreaza in cutie inchisa.Daca se folosesc simburi de migdale, acestia se fierb in apa clocotita, pina ce li se desprinde coaja subtire (simburele aluneca afara din coaja, cind se preseaza cu doua degete) cu usurinta.Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de nuca si cu ele se pregatesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor naturala).Migdalele se pot amesteca cu nuci sau alune. DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pizza crocanta si rapida ingrediente: Aluat: 250ml apa calda 1cub drojdie 3linguri ulei Sare 450g faina deasupra: 100g masline 200g sunca presata 100g cascaval razuit timp de pregatire: 50min mod de pregatire: Drojdia,1lingurita zahar si apa se amesteca.se lasa 10min apoi se toarna uleiul peste drojdie si aceasta compozitie in faina.se amesteca si se lasa aluatul rezultat 15min sa dospeasca.Se intinde ½ din aluat si se taie patrate. Se unge fiecare patratel cu sos de rosii apoi punem sunca si masline deasupra.si cascaval razuit.Se coace la 200grade 20min. Cu restul de aluat se poate face o pizza mare procedand in acelasi mod sau a doua tava de mini-pizza se serveste imediatlanga un pahar de bere. http://community.webshots.com/user/svetlana_79
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Rulada de carne cu legume Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata, 1 felie de paine uscata, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1 ou, 1 legatura patrunjel, sare, piper, 200 g branza telemea, margarina pentru uns tava. Pentru garnitura de legume ai nevoie de: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri ulei, 1 kg de rosii. Pentru sosul de iaurt ai nevoie de: 1 pahar iaurt (500 g), sucul si coaja de la 1/2 de lamaie, sare, piper. Cum procedezi pentru rulada: Inmoi painea in apa, apoi cureti si toci ceapa si usturoiul, le amesteci cu carnea tocata, oul, patrunjelul si painea bine presata. Potrivesti de sare si piper si omogenizezi compozitia. Intinzi apoi compozitia ca o foaie pe o folie de aluminiu si asezi pe mijloc una langa alta bucati de branza taiate egal. Rulezi, fara sa prinzi folia de aluminiu pe care o inlaturi, apoi asezi rulada intr-o tava unsa cu margarina si putin ulei si o dai la copt. Pentru garnitura de legume procedezi astfel: Speli vinetele, le tai in bucati potrivite, cureti si usturoiul si-l tai marunt. La o jumatate de ora dupa ce ai dat rulada la cuptor, pui in tava vinetele si usturoiul. Sarezi, piperezi si stropesti totul cu ulei si lasi sa se coaca. In acest timp, oparesti rosiile, le cureti de pielite, apoi le tai felii si le asezi in aceeasi tava cu rulada, dupa alte 20 de minute, apoi mai coci totul inca 15 minute. Sosul de iaurt il faci asa: Amesteci iaurtul cu zeama si coaja de lamaie, pui sare si piper dupa gust si-l aduci la masa impreuna cu rulada si garnitura de legume. DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Branza Zburata(RAR) o branzica de casa care se poate face si cu lapte de la bacanie si care are o calitate rara: e usoara ca branza dulce de vaci dar e mult mai delicata -2 litri de lapte dulce (nefiert) -3 litri lapte (fiert) -5 litri de lapte prins (evident cantitatile nu sunt obligatorii - o sa vedeti si raportul de modele de lapte e variabil) -se pune laptele dulce la fiert -cand a fiert se adauga laptele prins si cel nefiert si se amesteca de cateva ori cu lingura de lemn (in timp ce vasul e pe foc) -cand va da in primul clocot, va coagula -se rastoarna intr-un tifon pe masura si se lasa la scurs 2 ore -se freaca branza asta cu sare (eu unul - RAR - nu-i pun sare de loc caci are o finete neegalata, care nu merita stricata) # in functie de proportia de lapte fiert, nefiert si prins se obtine o branza mai moale sau mai tare o ciudatenie locala (tara fagarasului) se poate face tot in bucatarie din lapte de bivolita sau vaca nefiert: -se pune laptele la fiert -inainte de a da in clocot se picura putin otet de mere (sau bors) -branza coaguleaza si se scoate cu sita din zerul brusc limpede ce o inconjoara este o chestie foarte rafinata, cu gust bland si carnatie piersicoasa. in principiu nu se conserva, e un fel de reteta a bunicii de pe o zi pe alta. www.reclama.ro
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...