Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete testate pentru cartea de bucate!!!


Marianar

Recommended Posts

Prajitura cu piersici, pere si frisca Ai nevoie de: 700 g faina, 100 g unt, 250 g smantana, 100 g zahar, 1 ou, 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, 1 plic zahar vanilat, 2 plicuri gelatina rosie, 200 g frisca batuta, 4 piersici, 2 pere. Cum procedezi: Amesteci untul cu smantana, zaharul si oul, adaugi bicarbonatul stins si faina si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se lipeste de maini. Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si-l dai la cuptor pentru 30 de minute. Speli in acest timp fructele, le tai intai in doua, scoti samburele, le feliezi si le asezi peste blatul copt si racit. Torni gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic, decorezi prajitura cu frisca batuta si o tai bucati. Pofta buna! DORIS si[comoara]INES Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1"]Povestea printesei mele[/url] [url="www.ines.go.ro"]Portofoliu INES[/url] [url="http://community.webshots.com/user/ines_andrada"]POZE CU NOI[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Salata de cascaval cu piept de pui Probata de mine, pregatitul dureaza 30 minute, portia e ptr 8-10 persoane. Ingrediente: - 900 g cascaval - 350 g piept de pui fiert - 2 legaturi de ridichi - 2 ardei galbeni sau eventual 2 gogosari - 1 praz sau ceapa verde - 100 ml otet - sare - piper macinat - 125 ml de ulei de floarea soarelui - 70 g seminte de floarea soarelui 1). Bucata de cascaval se taie felii iar apoi in felii subtiri la final sa fie groase cit 2 bete de chibrit puse unul linga altul. La fel se procedeaza si cu pieptul de pui. Se toarna intr-un blid. 2). Ridichile se spala si se taie in patru. Ardeiul sau ev. Gogosarul se taie in felii subtiri. Prazul sau ceapa se taie la fel foarte fin. Se adauga peste cascaval si piept de pui. 3). Ptr. Sos se combina otetul cu sare si piper si apoi uleiul. Se amesteca tot si ce toarna peste celelalte ingrediente. Semintele de floarea soarelui se presareaza deasupra si pina la servire se pune infrigider. Salate de pus pe paine Salata de telemea si masline Ingrediente: - 100 g telemea - o branza fagaras - 2 catei de usturoi - masline - sare, piper si eventual ceva verdeata Pregatire: Maslinele se taie in bucatele mici, telemeaua la fel si impreuna cu branza fagaras se amesteca, se adauga si usturoiul, apoi tot amestecat cu sare piper. Apoi se presareaza ceva frunze de patrunjel taiat marunt deasupra. Se serveste cu paine alba sau baghet. Pofta buna! Himmelsduft
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
PAINE MEDITERANEANA 1. 400 g faina alba, 1 pachet drojdie (granulata), 200 ml apa calda, 1 lingura de coriandru zdrobit, 1 lingura de oregano, 3 linguri ulei de masline,1 lingurita sare. 2. 100 g rosii uscate la soare conservate in ulei (se scurg bine de ulei), 100 g masline negre fara samburi, 100g feta. toate taiate bucatele. (+ ceva faina si ceva ulei in plus) Ingredietele de la 1. (mai putin apa si uleiul) se pun intr-un castron si se amesteca bine. in mijloc se face o mica adancitura, in care se toarna apa, cate putin,amestecandu-se si uleiul. se face un aluat, (la care se mai adauga cate un pic de faina, daca se mai lipeste) si se framanta 10 min. se pune pe masa de lucru pudrata cu faina si se pun cu grija ingredientele de la 2. in aluat, (in asa fel incat sa fie uniform distribuite in paine, nu sa iasa rulada). i se da forma rotunda si se pune intr-un castron mai mare, usor uns cu ulei, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul(cel putin 1 ora). se pune din nou pe masa pudrata cu faina, se framanta scurt, i se da forma rotunda si se pune in tava (tot cu faina). se turteste ca o placinta, se pudreaza partea superioara cu faina (din nou), si se fac 3 crestaturi cu cutitul. se pune in cuptorul incalzit la 230 grade Celsius si se lasa 25 min, dupa care se reduce temperatura la 200 si se mai lasa inca 20-25 min. greetings!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Musaca de cartofi cu sos de lapte Ingrediente: 500 g cartofi, 300 g carne, 1-2 buc ceapa, 1 lingura faina, ulei, 2 oua, sare,piper, pãtrunjel, 1/2 pahar lapte sau smantana. Se curata cartofii, se taie felii si se prajesc pe jumatate sau se fierb intregi si apoi se felieaza. Se da carnea prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa rumenita, cu ou, sare piper si patrunjel. Se aseaza intr-o forma un rand de cartofi, un rand de carne ultimul rand fiind de cartofi. Se da la cuptor, cand este aproape gata se scoate si se toarna deasupra un sos format din ou amestecat cu faina si lapte(smantana). Apoi se mai da la cuptor pentru 30 min.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
Tarta cu mere Aluatul: 200 grame faina 100 grame unt sau margarina 1 ceasca zahar pudra 1 ceasca apa un praf de sare esenta de vanilie Se amesteca ingredientele si se framanta, dupa care se lasa 10 minute sa se aseze, timp in care se taie merele (vreo 5-6 bucati) in jumatati, iar jumatatile feliute subtiri transversale. Se unge o tava rotunda cu ulei, se intinde aluatul in tava, se unge cu cateva picaturi de ulei si se aseaza feliutele de mere in cercuri concentrice pe aluat, in directii diferite. Se presara merele cu putina scortisoara si se da tarta la foc potrivit cam 40 de minute. Bonus (nu face parte din reteta originala, dar ii da un gust si mai bun): cu un sfert de ora inainte de a scoate tarta se amesteca cateva linguri de iaurt cu o lingura de smantana si putin zahar pudra si se adauga peste tarta). Pofta buna! Este delicioasa! Pupici[flo] Deanny
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Muschi de vita cu crusta de piper Ingrediente: 2 linguri mustar, 600g muschi vita, 2 linguri piper alb si negru zdrobit, 100 ml smantana, 3 lingur hrean ras. Preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 grade.Se unge carnea cu mustrul si apoi se tavaleste prin piper. Se aseaza in tava de friptura si se da la cuptor 25 min, pana se face in sange. inainte de a taia felii se lasa 5 minute. Se amesteca smantana cu hrean si cu un praf de sare su se oregateste salta. Se taie friptura felii si se serveste cu o lingura de sos de hrean, salata verde si felii de mamaliga incalzita pe gratar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
Smochine umplute [yami] Se ia un pachet de smochine, câteva nuci, scortisoara si zahar. În mijlocul fiecarei smochine se face o gaura (fara sa scoatetem miezul) care se ummple cu nuci tocate marunt(nu macinate)amestecate cu zahar. Eu adaug si putina miere deasupra fiecarei smochine si pun mai putin zahar. Apoi smochinele se pun într-o tava întinsa si se dau la cuptor la foc mic timp de 10-15 minute. Zaharul o sa se topeasca putin si smochinele se vor inmuia. "Nu faptul ca lucrurile sunt dificile ne face sa nu indraznim, ci faptul ca nu indraznim le face dificile." Seneca
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
Miel la cuptor ingrediente pentru 5 persoane 2 kg. de miel 7 cartofi mari 1 pahar de vin alb ulei de masline sare piper condimente dupa gust (rozmarin, salvie) Spalati mielul taiat bucati, puneti-l intr-o tava si deasurpra lui uleiul, cartofii curatati si taiati bucati, sarati, piperati, bagati condimentele. Lasati in cuptor la 180° pentru 50 de minute. Pofta buna.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...