Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete pentru bebelusi si copii


Recommended Posts

pofta buna sa aveti [pup] mai pun ceva retete si apoi continui cu traducerile [flo] Retete cu peste (7-9 luni) Peste gustos cu sos de branza 6 portii -15 gr unt -60 gr praz,partea alba, taiat fin -1 morcov mediu cubulete -60 gr broccoli floricele mici -40 gr mazare congelata -150 gr file de cod fara piele -150 ml lapte -3 boabe piper -1 frunza dafin Pt sos -20 gr unt -1 lg faina alba -45 gr branza Cheddar rasa Se topeste untul in tigaie si se soteaza prazul 3 min. se adauga morcovul si se acopera cu apa fierbinte. Se fierbe cam 12 min. se adauga broccoli si se mai lasa 5 min. apoi se pune mazarea si se lasa sa fiarba 3-4 min. sau pana e fiarta mazarea. Intre timp se pune pestele in tigaie cu lapte,piper si dafin. Se fierbe 4 min. sau pana pestele e fiert. Se scurge pastrand din lichid. Pentru sos se topeste untul in tigaie, se pune faina si se lasa cam 1 min. se adauga incet laptele in care a fiert pestele. Se adduce la fierbere si se lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul. Se ia de pe foc si se adauga branza amestecand pana se topeste. Se scurg legumele si se amesteca cu sosul de branza si cu pestele desfacut bucatele mici.(atentie sa nu fie oase). Se paseaza pana la consistenta dorita. Somon cu morcovi si rosii 4 portii -225 gr morcovi feliati -150 gr file somon -lapte cat sa acopere somonul -30 gr unt -2 rosii coapte,fara piele,fara seminte,tocate -40 gr branza cheddar rasa Se pun morcovii in steamer si se lasa aprox. 15-20 min. sau pana sunt copti. Intre timp se pune pestele intr-un vas pt microunde, se adauga laptele, se pune jumate din unt bucatele peste peste si se pune la cuptorul cu microunde 1 1/2-2 min. sau se pune somonul in tigaie, se acopera cu lapte si se fierbe cam 4 min. Se topeste restul de lapte in tigaie si se adauga rosiile. Se soteaza pana se inmoaie bine. Se ia de pe foc si se adauga branza. Se adauga si morcovii . se scurge lichidul de pe peste, se ia pielita jos si se scot oasele(daca sunt). Se rupe bucatele pestele si se pune in amestecul de morcovi si rosii. Se paseaza pana la consistenta dorita. [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Calcan cu spanac si branza 8 portii -225 gr file calcan fara piele -1 lg lapte -1 foaie dafin -cateva boabe piper -o bucatica de unt -175 gr spanac proaspat sau 75 gr congelat Pt sos -25 gr unt -2 lg faina alba -175 ml lapte -50 gr branza Gruyere Se pune pestele,laptele, dafinul, piperul si untul intr-un vas la microunde (la temperatura inalta) cam 3 min. sau la fiert intr-un vas cam 5 min. Intre timp se fierbe spanacul in oala cu putina apa cam 3 min. sau se pregateste spanacul congelat conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge excesul de apa. Carnea se rupe bucatele se amesteca cu spanac si sos de branza. Se paseaza pana la consistenta dorita. File de cod cu cartof dulce 8 portii -225 gr cartof dulce -75 gr cod fara piele -2 lg lapte -O bucatica de unt -120 ml suc portocale proaspat Cartoful se pune in oala cu apa cat sa il acopere, se aduce la fierbere, se acopera si se lasa sa fiarba 20 min. sau pana e fiert bine. Pestele, laptele, untul bucatele mici peste peste, se pun in vas la microunde (la temperatura inalta) 2 min. sau pana pestele e facut. Sau se pune pestele in tigaie cu lapte si unt si se fierbe 6-7 min. Se amesteca cartoful, pestele bucatele si sucul de portocale. Se paseaza pana la consistenta dorita. File de peste in sos de portocale 5 portii -225 gr file de peste(eglefin sau merluciu) fara piele -120 ml suc de portocala -40 gr branza cheddar rasa -putin patrunjel verde -25 gr fulgi de porumb zdrobiti -7 gr margarina Se pune pestele intr-o tava unsa cu grasime, se pune peste el sucul, branza, patrunjelul si fulgii apoi margarina bucatele mici. Se acopera cu folie si se da la cuptor la 180 grade cam 20 min. sau se poate coace la microunde cam 4 min. Se rupe bucatele, se scot oasele daca sunt, si se zdrobeste totul impreuna cu lichidul lasat la coacere. [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

RETETE CU PUI Supa de pui si primul meu piure de pui Cuburile de supa nu sunt potrivite pentru bebelusi sub un an deoarece au continut mare de sare. Supa se poate fac in casa si se utilizeaza ca baza pentru piureuri de pui sau de legume. Se pastreaza la frigider 3 zile. Pentru bebelusii peste un an se pot adauga 3 cuburi de supa pentru mai mare savoare si de asemenea se poate servi cu taitei. -1 pui mare+maruntaie -2 ¼ l apa -2 pastarnac -3 morcov -2 praz -2 ceapa -1 fir apio -putin patrunjel verde -1 buchetel verdeturi (bouquet garni) Puiul se taie in 8 bucati, se taie grasimea in exces. Zarzavaturile se taie bucati. Puiul si maruntaiele se pun intr-o oala mare impreuna cu apa. Se aduce la fierbere si se ia spuma de deasupra. Se adauga celelalte ingrediente si se lasa la fiert la foc mic 3 ore. E bine sa se scoata pieptul de pui dupa o ora jumate daca vreti sa il mancati deoarece va deveni prea sec. Se lasa supa la rece peste noapte. A doua zi se ia grasimea de deasupra. Se strecoara supa. Se pot pasa zarzavaturi impreuna cu piept de pui si niste supa pentru a face piure pentru bebe. Pui cu branza de vaca 2 portii -50 gr piept de pui gatit, tocat -1 lg iaurt natural -1 ½ lg branza de vaci cu ananas Se amesteca toate si se paseaza pana la consistenta dorita. [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de pui 1 portie -25 gr piept de pui gatit -1 felie de castravete tocata -1 rosie mica, fara piele, fara seminte, tocata -50 gr avocado tocat -1 lg. iaurt natural Se pun toate in blender si se fac piure. Se serveste imediat. Pui cu cartof dulce si mar 4 portii -15 gr unt -40 gr ceapa toccata -100 gr piept de pui tocat -½ mar tocat -300 gr cartof dulce tocat -200 ml supa de pui Se topeste untul in tigaie. Se adauga ceapa si se soteaza 2-3 min. se adauga pieptul si se soteaza pana devine opac. Se adauga marul, cartoful si supa. Se aduce la fierbere si se lasa la foc mic 15 min. sau pana sunt fierte bine toate. Se paseaza. Tocanita de pui -½ ceapa mica tocata -15 gr unt -100 gr piept de pui bucati -1 morcov mediu feliat -275 gr cartof dulce tocat -300 ml supa de pui Se soteaza ceapa in unt. Se adauga pieptul si se soteaza 3-4 min. se adauga vegetalele, se toarna supa, se aduce la fierbere si se lasa la foc mic, acoperit, cam 30 min. sau pana se fierb bine. Se fac piure. [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pui in sos de rosii -25 gr ceapa tocata -100 gr morcov feliat fin -1 ½ lg ulei -1 piept mic de pui, taiat bucati -100 gr cartof tocat -200 gr rosii de la conserva toacte -150 ml supa de pui Se soteaza ceapa si morcovul in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga puiul si cartoful si se mai soteaza 3 min. se pun rosiile si supa.Se fierbe cu capac 30 min. se paseaza. Pui cu caise Bebelusilor le place combinatia de pui cu fructe. Caisele uscate sunt unele din cele mai sanatoase alimente. Sunt o sursa buna de betacaroten,fier si potasiu iar procesul de uscare le mareste concentratia. Sunt bune de asemenea ca gustare pentru bebelusi. -2 lg ulei masline -½ ceapa tocata -1catel mic de usturoi zdrobit -75 gr piept de pui bucati -3 caise uscate tocate -150 ml suc de rosii -150 ml supa de pui sau apa In ulei se soteaza ceapa pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se lasa 1 min. se pune puiul si se soteaza 2-3 min. se pun caisele,sucul de rosii si supa sau apa. Se lasa la fiert cam 5 min. Se paseaza. [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

RETETE CU CARNE ROSIE Carne de vita cu cartof dulce -20 gr unt sau margarina -1 praz,doar partea alba, feliat -125 gr carne de vita cuburi -1 lg faina -100 gr champignoane feliate -275 gr cartof dulce cuburi -250 ml supa de pui -120 ml suc portocala Se soteaza prazul in unt 4 min. se da carnea prin faina si se pune peste praz si se prajeste putin cat sa isi schimbe culoarea. Se adauga ciupercile si se soteaza 1 min. se pun si cartofii, supa si sucul. Se aduce la fierbere si apoi se da la cuptor la 180 grade cam 1 ¼ ore sau pana e facuta carnea. Se paseaza. Ficat special -75 gr ficat de pui sau de vitel -120 ml supa de pui -25 gr praz tocat -25 gr ciuperci tocate -1 cartof tocat -50 gr morcov tocat -putin unt -½ lg lapte Se curate ficatul si se taie bucati. Se pune in supa impreuna cu praz, ciuperci si morcov si se fierbe cam 8 min. la foc mic. Se fierbe cartoful si se face piure cu unt si lapte. Se face piure ficatul si legumele si se amesteca cu cartoful. Reteta aceasta de ficat am facut-o si eu. prima data luam cu lgt putin din cartof si din ficat. a mancat si nu prea. altadata am facut piure din cartof si putina mazare si am amestecat bine cu ficat. asa a mancat tare bine. probabil e prea tare gustul de ficat si trebuie amestecat cu piureul. [flo] [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui inapreda
Multu' frumos [asia] pentru energia si timpul acordate noua. Eu nu am auzit de aceasta autoare; cine este? Retele ei mi se par ok si pline de imaginatie. Multumim inca o data [flo] Gina lu' Ian [url="http://family.webshots.com/photo/2084931100104261308hzJfme"]Ian are 1 an! [/url]
Cu placere. [flo] Annabel Karmel este din Marea Britanie, bucatar de meserie. A scris carti de nutritie si de bucate pentru bebelusi, copii si familii in general. Pentru aceste carti a colaborat cu nutritionisti si pediatri. Mai multe poti afla cu o simpla cautare pe net. [pup] Revin cu alte retete. [flo] [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

RETETE CU PASTE (7-9 luni) Paste cu dovlecei si rosii -25 gr paste mici -75 gr dovlecei taiati pe jumatate si feliati -25 gr unt -200 gr rosii fara piele, fara seminte si tocate -25 gr branza cheddar rasa Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet sau mai mult pentru bebelusi mai mici. Se soteaza dovleceii in unt cam 5 min. se pun rosiile si se mai lasa 5 min. se ia de pe foc si se pune branza amestecand pana se topeste. Se face piure si se amesteca cu pastele. Sos de legume si branza pentru paste -65 gr morcov feliat -40 gr broccoli -25 gr unt -2 lg faina alba -175 ml lapte -40 gr branza cheddar rasa Se fierb morcovii 10 min. apoi se adauga si broccoli si se mai lasa 7 min. intre timp se topeste untul in tigaie si se adauga faina. se adauga incet laptele si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune branza. Apoi se adauga legumele fierte. Se face piure ce se amesteca cu paste mici fierte. Primul meu sos Bolognese -1 lg ulei masline -1 ceapa mica tocata -1 catel usturoi zdrobit -1 morcov mediu ras -½ fir apio tocat -100 gr carne tocata de vita -3 rosii medii fara piele tocate -½ lgt piure de rosii -150 ml supa de pui -3 lg de paste mici In ulei se soteaza ceapa, usturoiul, morcovul si apio cam 5 min. se adauga carnea tocata si se lasa pana se face maronie. Se pun rosiile, piureul de rosii si supa. Se lasa sa fiarba 15 min. intre timp se fierb pastele. Se face sosul piure si se amesteca cu pastele. [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sos de rosii si busuioc -15 gr unt -2 lg ceapa tocata -150 gr rosii coapte bine, fara piele, fara seminte,tocate -2 frunze de busuioc proaspete rupte bucatele -2 lgt crema de branza Se topeste untul in tigaie si se soteaza ceapa. Se adauga rosiile si se soteaza 3 min. se pune busuiocul si crema de branza si se amesteca putin. Se face piure si se serveste cu paste mici. Sos napolitan -1 lg ulei masline -½ ceapa mica tocata -½ catel usturoi zdrobit -50 gr morcov tocat -200 ml suc de rosii -3 lg apa -2 frunze proaspete de busuioc rupte bucatele -1 lgt parmezan ras -1 lgt crema de branza Se soteaza ceapa, usturoiul si morcovul 6 min. se adauga sucul de rosii, apa, busuiocul si parmezanul. Se fierbe acoperit 15 min. se face piure si se amesteca cu crema de branza. Se serveste cu paste mici. Paste Popeye -100 gr spanac congelat sau 225 proaspat -40 gr paste mici -15 gr unt -2 lg lapte -2 lg crema branza -40 gr branza Gruyere rasa Se pregateste spanacul conform instructiunilor sau cel proaspat se fierbe bine. Se fierb pastele. Untul se topeste in tigaie si se caleste spanacul scurs bine de apa. Se pune laptele si branza si se paseaza. Se serveste cu pastele. [url="http://www.flickr.com/photos/22219026@N04/"]POZE[/url] alina, mami de Alexandra (12.09.2009) [9cer] dieta rina 11.02.2010-76.7 kg 22.04.2010-67.2 kg Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...