Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cura de dezintoxicare Oshawa


Recommended Posts

Ariadna, uite aici cele 7 regimuri propuse de dr. Oshawa. Pentru unele persoane, este mai usor sa faca treptat trecerea la nr.7, care e cel mai restrictiv, insa si cel mai eficient. 7: 100% cereale 6: 90% cereale,10% legume 5: 80% cereale,20% legume 4: 70% cereale,20% legume,10% ciorbe, 3: 60% cereale,30% legume,10% ciorbe, 2: 50% cereale,30% legume,10% ciorbe,10% carne, 1: 40% cereale,30% legume,10% ciorbe,20% carne, 1: 30% cereale,30% legume,10% ciorbe,20% carne,10% salate, 2: 20% cereale,30% legume,10% ciorbe,25% carne,10% salate,5% deserturi 3: 10% cereale,30% legume,10% ciorbe,30% carne,15% salate,5% deserturi Acolo la deserturi cred ca intra fructele. Eu nu am tinut nici unul inafara de 7. Unele sunt cu 2 variante, una mai apropiata de "idealul" 7, alta mai indepartata.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui Ariadna16
Si eu tot mei decorticat am gasit...il rasnesc si il pun la turtite.
Nu le face amare?Eu fac turtitele exclusiv din griu. Oliwia,dar ce culoare trebuie sa aiba hrisca ,ca ma uit la punga si e maro?! Eu cred ca nmu am respectat perfect proportia cerealelor ,respective sa le utilizez zilnic pe toate ,ca prin ziua a sasea cind vedeam hrisca si mei imi venea sa fug in lume. dulcetica
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Ariadna16
Si eu tot mei decorticat am gasit...il rasnesc si il pun la turtite.
Nu le face amare?Eu fac turtitele exclusiv din griu. Oliwia,dar ce culoare trebuie sa aiba hrisca ,ca ma uit la punga si e maro?! Eu cred ca nmu am respectat perfect proportia cerealelor ,respective sa le utilizez zilnic pe toate ,ca prin ziua a sasea cind vedeam hrisca si mei imi venea sa fug in lume. dulcetica
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hrisca cruda trebuie sa aiba culoarea bej-verzuie, o nuanta deschisa. Cea maro care se comercializeaza peste tot este tratata termic. Hrisca netratata, pusa in apa, incolteste, ca orice samanta normala. Cea maronie se umfla doar si se desface, dar n-o sa incolteasca in veci. Se gaseste mai greu hrisca cruda, nici la magazinele naturiste nu au pentru ca nu stiu. Eu mi-am luat ultima data de la raftul bio din Auchan, dar pana atunci doar de la magazine online. Faceti un efort sa va procurati hrisca adevarata, mai ales ca, fiind puternic Yang, e cam de baza in Oshawa.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

dulcetica, nu e obligatoriu sa le mananci pe toate in aceeasi zi. Poti sa tii si cu una sau cu doua din ele doar, daca vrei. Eu am multe zile in care mananc doar hrisca si mei, altele in care mananc grau cu orez etc. Organismului ii e mai bine cu putine combinatii. Mananci ce vrei, la alegere din cele 4 permise. Imi amintesc ca pe la 20 de ani am tinut cura asta doar cu grau si orez. Habar n-aveam atunci de Oshawa, Yin-Yang si macrobiotica. Dar tare bine mi-a facut!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica
Citat:
citat din mesajul lui Ariadna16
Si eu tot mei decorticat am gasit...il rasnesc si il pun la turtite.
Nu le face amare?Eu fac turtitele exclusiv din griu. Oliwia,dar ce culoare trebuie sa aiba hrisca ,ca ma uit la punga si e maro?! Eu cred ca nmu am respectat perfect proportia cerealelor ,respective sa le utilizez zilnic pe toate ,ca prin ziua a sasea cind vedeam hrisca si mei imi venea sa fug in lume. dulcetica
E mai diferit gustul, e adevarat, usor amarui, dar nu stiu cum sa maninc meiul. Mie nici orezul nu-mi place, de aceea fac amestecul din cele 4 cereale in turtite. Si mai maninc cele 2-3 linguri de orez crud dimineata. O sa incerc sa-mi fac si fiert azi...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Oliwia
Ariadna, uite aici cele 7 regimuri propuse de dr. Oshawa. Pentru unele persoane, este mai usor sa faca treptat trecerea la nr.7, care e cel mai restrictiv, insa si cel mai eficient.7: 100% cereale 6: 90% cereale,10% legume 5: 80% cereale,20% legume 4: 70% cereale,20% legume,10% ciorbe, 3: 60% cereale,30% legume,10% ciorbe, 2: 50% cereale,30% legume,10% ciorbe,10% carne, 1: 40% cereale,30% legume,10% ciorbe,20% carne, 1: 30% cereale,30% legume,10% ciorbe,20% carne,10% salate, 2: 20% cereale,30% legume,10% ciorbe,25% carne,10% salate,5% deserturi3: 10% cereale,30% legume,10% ciorbe,30% carne,15% salate,5% deserturiAcolo la deserturi cred ca intra fructele. Eu nu am tinut nici unul inafara de 7. Unele sunt cu 2 variante, una mai apropiata de "idealul" 7, alta mai indepartata.
align="right" id="quote2">Multumesc, Oliwia. [flo]Acum am inteles de ce ai zis nu fructe, totusi, eu voi face o incercare. Am cautat care legume si fructe sunt yang.LEGUMEModerat yang: varza alba, ceapa, ridichi, dovlecei, fasole verde, frunze si radacini de papadie, napi, gulii, radacina de telina, spanac, anghinare, varza de BruxellesAccentuat yang: andive, conopida, broccoli, dovleac, soia, naut, creson, alge marine, ceapa rodie, radacina de patrunjel, morcovi, praz, urzici, varza creataExtrem de yang: varza rosieFRUCTEModerat yang: stafide, fragi, mure, gutui, coacaze negre, rodii, masline negre, castaneAccentuat yang: mere, afine, zmeura, merisor, coacaze, rodii, nuci, aluneExtrem yang: mere padurete, migdale, fisticAlte produseModerat yang: halva de susan, halva de floarea-soarelui, ulei de masline, ulei de porumb, ulei de migdaleAccentuat yang: ulei de rapita, ulei de mustar, ulei de ricin, ulei de soia presat la rece, pasta de susan (tahini), seminte de dovleac, seminte de floarea-soareluiExtrem yang: polen apicol, seminte de susan, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui presat la receCondimenteModerat yang: nucsoara, marar, anason, cimbrisor, ceapa, arpagic, tarhon, menta, frunze de patrunjel, mustar alb, leustean, leurdaAccentuat yang: ardei iute, busuioc, cimbru, chimen, coriandru, cicoare, sofran, salvie, dafin, hrean, mustar negru, piper, usturoi, scortisoara, cardamom, schindufExtrem yang: rozmarin, cuisoare, sovârf, ghimbir, ghintura, sare marina nerafinata
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Informatii utile: Medicul George Oshawa (cunoscut, de asemenea, ca Nyoti Sakurazawa) a perfectat o serie de diete, in principal bazate pe cereale. Cea mai renumita dintre acestea este dieta numarul 7 Oshawa sau simplu, dieta Oshawa. Ea dureaza 10 zile si este compusa numai din cereale Yang: grau si orez integral, orz, ovaz, mei si hrisca. Graul este un aliment Yang bogat in vitaminele A, B1, B2, B5, B6, D, E, K, PP si minerale: calciu, magneziu, potasiu, zinc, cupru etc. Poate fi consumat ca terci de grau (din faina integrala de grau), ca paine/turtite (vezi reteta) sau fiert timp de 10 minute in apa si apoi copt cu putina sare in tigaie, fara ulei, doar putina apa. Reteta painita din grau - aproximativ 500 g faina integrala de grau, o lingurita sare grunjosa si 150 ml apa; Doi pumni de grau spalat si uscat se piseaza pana se obtine o faina fina si omogena. Se amesteca faina obtinuta cu o lingurita de sare si putina apa, pana se obtine consistenta dorita. Aluatul obtinut se imparte si se fac turtite care se coc bine, pa ambele parti, in tigaie fara ulei, la foc mic. Orezul integral - contine vitaminele A, B1, B6 si minerale: calciu, fosfor, potasiu, magneziu; este un aliment energetic recomandat in procesele de crestere si reparare a organismului. De asemenea, are un usor efect hipotensor, motiv pentru care este indicat in prevenirea impotentei vasculare si alte complicatii ale hipertensiunii. Se consuma sub forma de pilaf simplu: 100 g orez integral/brun spalat si jumatate de lingurita de sare grunjoasa se fierb timp de 10 -15 minute in 300 ml apa. Meiul - este o cereala complexa, bogata in minerale precum fosfor, calciu, magneziu, potasiu, zinc si vitamina A in cantitati mari. Este folosit mai mult ca un aliment-medicament recomandat in recuperare, astenie, infectii urinare, impotenta si tulburari psihice. Hrisca - foarte pretioasa in aceasta dieta, din punct de vedere al polaritatii energetice, hrisca este #132;cea mai Yang" dintre toate cerealele. Usor de digerat si foarte gustoasa, este recomandata in tratamentul impotentei vasculare, intoxicatie cu alcool sau tutun, precum si in prevenirea sclerozei la batrani. In plus, este un important aliment-medicament in tratamentul cancerului, consumul mare de hrisca tinand in frau dezvoltatea celulelor canceroase. In dieta macrobiotica alimentul de baza il constituie cerealele, completate cu alte alimente precum legume sau fasole. Desi gama de alimente variaza, dieta macrobiotica este in general scazuta in energie, proteine si grasimi. De asemenea, este susceptibila a fi saraca in vitamina D, acid folic, vitamina B12, riboflavina, calciu si fier. Chiar daca sustinatorii macrobioticii prezinta dieta ca un mijloc de combatere a cancerului, studiile medicale arata altfel, fiind raportate cazuri clinice de malnutritie si deficit de crestere la copii, in timp ce in cazul pacientilor cu boli autoimune este accelerata pierderea in greutate si asa alarmanta, cauzand alte complicatii medicale si nutritive.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...