Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

CUM SE FACE UN SPANAC GUSTOS?


Recommended Posts

A aparut spanacul dar din pacate nu ma pricep sa-l gatesc super bun. Va rog cine stie ceva retete pentru un spanac gustos,scrieti aici cateva randuri pentru ca mi-e o pofta de mor si maine zbor in piata! Astept cateva idei de la gospodine consacrate,pentru ca mie nu mi-a iesit spanacul bun pana acum si nu ma incumet sa fac, fara ca mai intai sa primesc un sfat de la voi. va rog mult daca stiti secretul ,poate-mi spuneti si mie cum iese spanacul atat de bun la unele persoane si poate stiti si o reteta cu urzici ceva. multumesc anticipat![flo][flo] Monikka [url="http://good-times.webshots.com/album/563700447BwEaXj"]vacanta Moeciu 2008[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

mie imi plave mult spanac cremos: rumenesti o ceapa mare, adaugi spanacul congelat, pui putina zeama de carne cat sa se moaie, cand e gatit adaugi smantana lichida, branza crema si/sau branza mozzarella rasa. musai sare si piper. eu mai fac cu orez, rumenesc ceapa, adaug spanacul, zeama, orez si le gatesc pe toate impreuna. se serveste cu ou prajit si mujdei de usturoi. [url="http://apha.shutterfly.com/4873"]philip[/url] [url="http://bebelus.shutterfly.com"]28weeksbabyboy[/url] [url="http://apha.shutterfly.com/4886"]mommyandreea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Reteta din zona noastra suna cu totul altfel.Intr-o cratita se pune ulei,bucatele marunte de usturoi ( cat mai mult [pofta]),il rumenesti foarte putin,dupa care pui faina , amesteci rapid sa nu se arda si o inmultesti cu lapte amestecand sa nu se faca cocoloase.Apoi adaugi si spanacul proaspat fiert sau congelat si se mai fierbe cateva minute.Evident se pune si sare dupa gust.Cantitatile le pun dupa ochi si dupa gust.Maica-mea pune mai putina faina (o lingura sa zicem) ,mie imi place sa pun mai multa faina ca asa iese spanacul gen sos.Ea mai adauga de multe ori imediat dupa faina ai un ou crud pe care il amesteca cu restul.Am incercat si eu si e buna,dar in general cam uit de asta.Noi oricum mancam spanacul exclusiv cu oua ochiuri,desi pe altii ii mai aud ca il consuma si cu carne alaturi.
MONI [gravi] 18s+ SI [url="http://www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31"]DIANA NAZDRAVANA [/url](01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"
[url="http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html"][cit] [/url] [url="http://www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4"][disco] [/url][url="http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Ileana+Vulpescu"] [cit] [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac in 3 feluri spanacul [:)] Prima reteta, spanac cu pui si zdrente de ou. Un piept de pui taiat cubulete, se inabuseste cu o ceapa taiata cubulete, apoi se adauga spanacul oparit si apa cat sa-l acopere. Se lasa pe foc pana scade, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga 2 oua batute si se lasa sa se inchege. Se serveste cu smantana deasupra. Asta ne place cel mai mult! Al doilea mod, spanac cu rosii. Se inabuseste o ceapa taiata marunt in putin ulei si apa, apoi se adauga spanacul oparit (eventual si taiat mai mic), se lasa sa fiarba putin si se adauga suc de rosii (sau rosii proaspete sau rosii la cutie). Se condimenteaza si se lasa pe foc sa scada. Se presara patrunjel verde si se serveste cu oua ochiuri. Si ultimul fel, spanac cu orez si pui. Felul asta il fac cel mai des pentru piticul mic [:)]. Fierb piept de pui taiat cubulete, apoi adaug 2-3 linguri de orez si las sa fiarba, apoi pun spanacul. Cand incepe sa scada adaug usturoi pisat, cam jumatate de capatana si pun lapte rece, putin cate putin, cam 200 ml. Oana, mami fericita de [bebic] Eric-Stefan (18 aprilie 2008) si [roker] Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005) [url="http://b1.lilypie.com/8ltZp3.png"]Bubu mic[/url] [url="http://by.lilypie.com/AXarp2.png"]Bubu mare[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url"]Filmulete[/url] [url="http://community.webshots.com/user/oana_bubu05?vhost=community"]Poze[/url] [url="http://www.bucataras.ro/"]Bucataras[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spanacul luat de la piata il cureti si il pui intr-un castron mare cu apa.Il lasi ,ca are pamint pe el ,sa se inmoaie bine.Nu scurgi apa sa ramina pamintul in el, ci scoti si il pui in alt castron,repetind operatiunea de spalare pina nu mai e deloc pamint in apa. Pui apa la fiert ,foarte putina ca se moaie si ramine foarte putin.De exemplu 1/2 kg de spanac trebuie fiert in max 2 degete de apa si ajunge pentru 2 persoane si un copilut ,ca garnitura.Il fiebi putin ,maxim 10 min sa nu-i distrugi proprietatile. Dupa ce l-ai fiert, poti sa-l scoti cu paleta si il toci putin ,dar nu exagerat.Nu-l da la blender ca iese o pasta de bebelusi si parca-i taie gustul. Daca vrei mai dietetic,fierbi ceapa tocata in zeama de la spanac,apoi adaugi o lingura de faina omogenizata in preralabil in putina apa,amestecind continuu,sare ,piper.Cind ceapa e fiarta adaugi spanacul si invirti bine.Iese ca un piure. Asta-i varianta de post. Daca nu postiti ,poti pune un cub de unt,faina o omogenizezi in lapte si daca n-aveti probleme cu bila,prajesti ceapa.Poti pune usturoi si la fiert/prajit,insa poti minca cu putin usturoi si mincarea ca atare.Mai mult timp ia spalatul decit preparatul.Si eu am facut pina anul asta congelat ,ca era ultrarapid,dar mi-a spus o prietena ca iese foarte bun proaspat si asa e. Pofta buna! dulcetica
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Reteta mea de spanac este super simpla si foarte gustoasa, chiar racoritoare vara. Ingrediente: -o ceapa -putin unt -bulion de rosii gros -spanac cam 1 kg -1/2 lamaie - sare, putina vegeta Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt. Pui untul intr-o oala incinsa si adaugi ceapa tocata, o sotezi cam 1-2 minute si adaugi spanacul (in prealabil spanacul se spala si se opareste dupa care se toaca marunt in robot). Amesteci repede si adaugi putina apa calda, atat cat sa acopere spanacul. Lasi sa iarba vreo 10 minute, daca apa scade se mai adauga putin cate putin. Se adauga bulionul si o jumatate de lamaie curatata de coaja (ca sa nu iasa mancarea amara) si taiata pe jumatate (la sfarsit lamaia se scoate din spanac, ramane ca un cocolos alb, caci pulpa se distruge prin fiert). Il mai fierbi cam 20 minute si il lasi sa scada, dar atentie sa nu se prinda de oala. LA sf se potriveste cu sare si putina vegeta daca doresti. Se serverste cald sau rece (e delicios rece) cu oua ochiuri. Pofta buna! http://irismargot.com/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ghlo, interesanta reteta ta. O sa o incerc si eu cu prima ocazie. Cred ca saptamana viitoare cand o sa cumpar spanac proaspat. Eu gatesc spanacul de obicei : 1) cu sos de smantana si usturoi (fierb spanacul - cam 1 kg- il toc si il pun in sosul pregatit in prealabil, adica in timp ce a fiert spanacul; pt sos folosesc 300g smantana sau iaurt grecesc, cativa catei de usturoi, sare, piper, amidon alimentar in loc de faina din reteta mamei:)), ca nu ingrasa, lapte. Ordinea la prepararea sosului: cateii de usturoi ii toc marunt si ii calesc in cateva linguri de ulei, smantana o dizolv cu vreo 500ml lapte, adaug 2 linguri de amidon, sare, piper. Apoi pun amestecul asta peste usturoiul calit si amestec pana se ingroasa. Cand spanacul fiert si stors e tocat, il adaug acestui sos si mai las 5 minute la foc mic. Iese super bun si asta e de fapt varianta adaptata de mine a spanacului facut in Ardeal. 2) sau fac o tarta din foietaj cu spanac, carne tocata si praz: aluatul de foietaj il intind intr-o forma rotunda de tarta detasabila (diametrul de 26cm), atat pe fundul acesteia cat si pe pereti. Spanacul il fierb si il toc marunt (1kg). Separat calesc o ceapa si 2 fire de praz, cativa catei de usturoi, adaug carnea tocata (500g), pe care o calesc de asemenea. Intr-un castron fac un amestec din smantana (350g), 3 oua, lapte (300ml), 2 lg amidon, sare, piper, cascaval ras (200g). Carnea si amestecul de smantana/cascaval/oua le amestec cu spanacul si tot melanjul asta il pun apoi in tava cu aluatul de foietaj. Asta e o reteta olandeza adaptata, ca eu nu-s sanatoasa daca nu-mi pun amprenta in retetele culese[:D] 3) mai fac pateuri cu spanac si branza feta Spanacul fiert il storc si toc, adaug sare, piper si branza feta razuita (cantitati dupa ochi). Intind aluatul, tai patratele si pun cate o lingurita plina de umplutura, formez pateuri dreptunghiulare. 4) sau cosulete din foietaj cu spanac si somon. In forme de muffin pun aluat de foietaj (patratele de foietaj, colturile se revarsa peste forma de muffin, dar tocmai asta e ideea sa iasa mai interesant:)), spanac fiert si stors, amestecat cu o cutie de branza gen Philadelphia, cate o bucatica de somon proaspat deasupra. Cand sunt aproape gata presar cascaval. Asta e o reteta inventata de mine[:D] Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004 [URL="http://community.webshots.com/user/danyce103"][foto][iepu]Alma[/URL],[URL="http://community.webshots.com/user/fonske1100"]poze noi[/URL],[URL="http://community.webshots.com/user/almaveuger100"]si mai noi[/URL],[URL="http://community.webshots.com/user/danielaveuger"]cele mai noi[/URL],[URL="http://community.webshots.com/user/fonsje103"]nou-noute[/URL], [URL="http://pg.photos.yahoo.com/ph/a_dana2000/album?.dir=d3c3&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/a_dana2000/my_photos"][foto]poze yahoo[/URL] [URL="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451"]Povestea Almei[/URL]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui monica70
Reteta din zona noastra suna cu totul altfel.Intr-o cratita se pune ulei,bucatele marunte de usturoi ( cat mai mult [pofta]),il rumenesti foarte putin,dupa care pui faina , amesteci rapid sa nu se arda si o inmultesti cu lapte amestecand sa nu se faca cocoloase.Apoi adaugi si spanacul proaspat fiert sau congelat si se mai fierbe cateva minute.Evident se pune si sare dupa gust.Cantitatile le pun dupa ochi si dupa gust.Maica-mea pune mai putina faina (o lingura sa zicem) ,mie imi place sa pun mai multa faina ca asa iese spanacul gen sos.Ea mai adauga de multe ori imediat dupa faina ai un ou crud pe care il amesteca cu restul.Am incercat si eu si e buna,dar in general cam uit de asta.Noi oricum mancam spanacul exclusiv cu oua ochiuri,desi pe altii ii mai aud ca il consuma si cu carne alaturi.
MONI [gravi] 18s+ SI [url="http://www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31"]DIANA NAZDRAVANA [/url](01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"
[url="http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html"][cit] [/url] [url="http://www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4"][disco] [/url][url="http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Ileana+Vulpescu"] [cit] [/url]
La fel il gatesc si eu [:)] Oana, multumesc de retete. Chiar o sa le incerc pentru fetita mea pentru ca preparat dupa reteta noastra clasica nu ii place [flo] [mamica]Ani de [copil]Stefana (23.01.2008) [url="http://good-times.webshots.com/album/569822717vQYGmk"]Stefi[foto][/url] Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery [url="http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wf5rydr/weight.png"]Cum se topesc kilogramele[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...