Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Blat de tort simplu, foarte simplu, help !!!


Recommended Posts

Va rog sa ma ajutati cu un blat de tort simplu, foarte simplu, dar care reuseste 100% sa cresca, sa fie pufos, frumos, gustos. Imi trebuie pt un tort maricel (tava cred ca are 25 x 45 dar o masor diseara) si trebuie sa o tai in 3 felii, astfel incat sa umplu doua straturi de crema de ciocolata (frisca+Milka, reteta testata[:D] si necomplicata). Tortul va fi acoperit de pasta de zahar (daca ma ajuta DD si-mi iese, evident, voi cere ajutorul prietenei mele care e experta si voi profita si de obiectele ei pt decor - floricele). Va fi tortul de 6 ani a`lu`fi`mea, varianta - gradinita [:D], pe 1 iunie. Daria & felina fioroasa[zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Anita, daca vroiam sa caut acolo, cautam, ca activez si acolo. Eu astept fetele DC care au incercat asta. Daca nu e cu suparare mare. Daria & felina fioroasa[zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Blat de tort: 9 oua 1, 1/2 cana zahar 3 pliculete zahar vanilat 6 linguri ulei 6 linguri apa 1 praf sare, 1 varf parf de copt 1, 1/2 cana faina Se separa ouale. Galbenusurile + praful de sare + 6 lg ulei + 6 lg apa. Se bat albusurile + 1, 1/2 cana zahar + zaharul vaniliat = spuma tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile + praful de copt stins cu zeama de la jumatate de lamaie + faina care se incorporeaza , foarte incet. Tava unsa cu unt si tapetata cu faina, copt la 180 grade.(iese mai bine daca ungi tava si o tapetezi...eu am facut si cu hartie cerata si nu mi-a placut cum a iesit). Secretul cresterii blatului, sunt albusurile batute tari, pana intorci castronul si nu cad. Cand adaug faina, inainte o cern ca sa fie aerisita, si folosesc o lingura de lemn, cu, care amestec de sus in jos. Reteta mie imi iese garantat si se poate taia de 2 ori ca sa obtii 3 blaturi. La multi ani pentru Giulia si petrecere frumoasa![pup] P.S. Iti pot trimite pe mail poza cu tort facut cu blatul asta, daca vrei sa vezi exact cum arata si cat de bine creste.[:D] Nana, [mamica] Andrei Stefan ( 26.09.2007) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112396&whichpage=1"]Povestea nasterii fluturasului![/url] "Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca! Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nana, multumesc !!! Suna bine si usor si cantitativ sigur e ok cu 9 oua sa iasa mare [asia] Multumesc frumos !!![flo][flo][flo] Daria & felina fioroasa[zana] [url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ti-am dat si pe mail 2 poze cu torturi facute cu blatul asta. Pupici[pup] Nana, [mamica] Andrei Stefan ( 26.09.2007) [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112396&whichpage=1"]Povestea nasterii fluturasului![/url] "Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca! Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

daria nu stiu cat te ajut eu ca nu-s mare bucatareasa dar la ultimul tort pe care l-am facut si care avea tot crema de frisca plus milka[:D]ca asta o fac si eu si e buna tare,am facut blatul de la prajitura krem a la krem(ala cu 6oua 6lg zahar si un plic de krem ole dr oetcker) tu normal ca adaptezi la dimensiunile tavii tale,eu fac din 12 oua dar nush de cat e tava si nici nu trebuie insiropat ca e destul de moale el[:)] [mamica]de [cavaler][url="http://lb2f.lilypie.com/45k8p3.png"] David[/url] si [url="http://lbdf.lilypie.com/Jsmip2.png"][buburuza][/url] 19+[baietel]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La dimensiunea ta de tava: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina. Separi albusul si il bati spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile si faina, amesteci pentru incorporare si torni in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Coci cca 40 de minute la 200 C. Iese super. Se taie frumos, si poti insiropa usor daca doresti. Spor. "Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

8 oua, 16 lg de zahar, 16 de faina. sau in tot cazul, la fiecare ou, 2 lg zahar, 2 lg faina (nu cu virf) albusurile batute spuma cu mixerul (pina aproape de bezea), adaugate galbenusurile pe rind, apoi faina usurel. totul din mixer. pui in tava cu hirtie de copt pe fund, la cuptor 5 min la mare si 20-30-40 de min la mic, depinde de cuptor. nu deschizi cuptorul in primele 20 min. daca vrei sa fii absolut sigura poti pune un pic de praf de copt pt crestere, eu nu pun pt ca ii detectez gustul si nu-mi place. poti adauga esenta de vanilie, rom, portocala, ce vrei. eu as pune portocala si as mai taia si niste felii subtiri si mici si le-as pune peste crema. uitam de sirop. un sirop usor din apa cu zahar si esenta pe care ai pus-o in blat. succes si petrecere faina [flo] [url="http://www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag"]@[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daria, si eu as face blatul de pandispan ff simplu: x oua + o lingura de apa, x+1 linguri faina, x+1 linguri zahar, 1 plic praf de copt. galbenusurile cu lingura de apa si cu zaharul batute spuma mult de tot, apoi pus faina+praful de copt, cate o lingura, si la sfarsit albusurile batute tapan cu un varf de cutit de sare. la cuptor la 180 grade pana se desprinde de pe marginile tavii. in cazul tavii zise de tine cred ca x poate sa fie 8. R
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...