Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Budinca indiana cu malai (desert) - ce gust are?


Recommended Posts

Bine atunci, cu masurile (cu untul este cel mai dificil; aici sunt batoane invelite in hartie gradata, asa ca niciodata nu-l masor cu cana, decat daca e topit...). Poti sa scrii, dupa ce o faci? Eu voi incerca saptamana viitoare, cu cantit. la 1/2, de post. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui ML
Oh, da, Crista. Stii ce... am observat anul trecut, in post. Mancam mai multe produse fainoase decat de obicei (pizza vegetala, paste cu nuci, paine cu usturoi si hummus) si apoi ma umpleam de bube in gura si altele pe care nu le mai mentionez. De atunci n-am mai avut probleme pt. ca am renuntat sau redus toate cele cu gluten. Cum incep iar sa mananc, cum imi apar bube. Daaaa, sigur, multumesc! Poate sa specifici care nu sunt incercate. Te anunt cand ma hotarasc, mai degraba dupa Paste pt. ca mai tot ce am gasit sau verificat (nu prea multe deocamdata... lemon bars (prajituri cu crema de lamaie) si clatite cu faina de orez si faina de hrisca), sunt de dulce. Plus ca au masurile americane in cani si linguri.... Carina, am sa scriu mai multe, dar poate la sb. despre celiachie, daca nu se supara Mirela. Uite, chiar ma intereseaza experienta ta. Cum se face budinca ta cu faina de orez? Ai cumva reteta? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
ML: 2 cani de lapte (480 ml) 3 linguri de faina de orez 2 linguri de zahar brun apa de portocal (orange water), scortisoara Optional: fistic/ migdale pentru servit. Se amesteca lapte+ faina+zahar. Se pune pe foc, si se fierbe (mocnit) amestecand pana se ingroasa (trebuie ca mixtura sa imbrace lingura). Se pune in castronele, se pune in frigi si se serveste fie asa, fie cu nucile de mai sus, fie cu fructe. Din cate povestesti, la tine pare a fi intoleranta/ alergie la gluten si nu boala celiaca (unde a reduce consumul de gluten e egal cu zero). La mine inca nu e nimic sigur (peste aprox 1 saptamana astept rezultatele la analize), dar sunt suspecta din diferite motive: manifestarile digestive (diagnosticate ca si IBS pana acum), distofie de smalt si pulpa dentara generalizata, retentie mare de apa, crampe musculare. Eu de sambata am inceput dieta gluten free si pot sa va spun ca e greu si e frustrant si extrem de ironic (eu sunt pasionata de patiserie, am blog si ma pregatesc sa imi deschid restaurant). In consecinta, ma rog si sper sa fie doar o alarma falsa. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carina, multumesc pt. reteta. O voi incerca. Hmmm... nu stiu ce mai am... am sa trimit un PM. Ma gandeam... daca ai deschide un restaurant pt. celiaci? [:)]. Uite, mie nu stiu daca imi pare rau dupa produsele de patiserie... Adica imi pare, dar, pe de alta parte, descopar gusturi si amestecuri pe care, probabil, ca niciodata nu le-as fi incercat (de ex., recent am facut o tarta cu mere, la care aluatul are nuci si midgale, faina fara gluten - contine naut, amidon de cartof, tapioca, sorg si fasole Fava -, ulei si miere. Deasupra merelor am pus nuci date prin robot, nuca de cocos si iar... miere. Pai as fi mancat eu inainte tarta de mere cu fasole si naut in aluat?! [:)] [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML: stiu ce zici si e intr-adevar o provocare. Dar, copilul si sotul meu mananca in continuare faina, paste, etc. In plus, piata romaneasca e ff saraca din punctul asta de vedere: nu gasesc vanilie GF (pot folosi pastai exclusiv dar e scump), fainuri/ ciocolata GF trebuie sa comand si preturile iar sunt mari, glutenul e suficient sa il scoti din alimentatie in caz de alergie/ intoleranta, dar in boala celiaca el trebuie eradicat in conditiile in care e prezent (mai evident sau mai poutin evident) intr-o groaza de produse - sampon/ balsam/ guma/ unele iaurturi/ soia/ mustar/ ketchup/ etc. In plus, in Romania nu se cunoaste nimic de asta: ieri la telefon incerca un producator sa ma convinga ca faina de hrisca cumparata de la el e macinata in aceeasi moara cu graul dar ca ei curata moara si raman cateva boabe care nu au ce rau sa imi faca [bang] Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor, daca aveti retete de dulciuri fara gluten, va rog mult puneti-le aici...eu am cam vitregit-o pe fetita mea de asa ceva...mai mult cumpar biscuiti pt regimul ei fara gluten....aaa, dar eventual sa nu contina tot felul de mirodenii greu de gasit in romania ML, din ceea ce am citit eu despre intoleranta la gluten, nu trebuie recomandat regimul fara gluten decit dupa analize care sa demonstreze problema...se fac intai de toate anticorpii antigliadina si transglutaminaza...apoi se continua cu biopsie...etc...Caci daca ai avea boala celiaca, cum spunea cineva mai sus, trebuie eliminat total glutenul..nu se poate cu jumatati de masura. Mariuca (02.08.2006) si Andrei (05.05.2008)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Aveti dreptate cu scosul glutenului... eu n-am facut analize inca si nici nu ma vad facandu-le prea curand (nu mai complic postarea... haideti sa trecem retete si sa vorbim despre una, alta pe un topic separat.... Nu m-am simtit bine zilele astea si am ramas in urma pe acasa cu treburi, dar sper sa pot scrie mai multe, dupa Pasti, poate mai devreme. Veniti si voi?. Imi este mai greu sa transform marimile si poate ca unele dintre fainuri sau lianti sunt greu de gasit in Ro sau aici (se poate si invers...), dar poate iese ceva... Stiu ca boala este putin cunoscuta in Ro, ba chiar si aici, diagnosticata gresit. Am inteles ca 1 din 133 are celiachie, este genetica... (de asta ma uit si la mama si la fata...)... Apoi si daca nu am, mare lucru (teoretic, ar trebui sa citesc mai multe inainte sa sar cu concluziunea...) nu am ce pierde cu faina alba si glutenul. Nu-i faina alba un aliment mort?!! De curiozitate m-am uitat pe pungile de fainuri la minerale si vitamine... interesant ce contin, fata de faina alba... Atunci nu mai scriu pe PM, vad ca si pe tine te intereseaza, Taty, pt. fetita, stiu ca si Phillip (Andreea), gateste cu astfel de fainuri... poate adunam cateva retete... In aceeasi masura ma intereseaza si deserturi (pt. ca acolo-i baiul cu faina...) "raw" sau care nu includ faina. Carina, ce-i cu ciocolata? Am citit si eu recent ca Lindt ar contine gluten, dar nu inteleg cum trece de la faina in ciocolata. Asa este aici ovazul (oats). Normal nu contine, dar se "contamineaza" de la linia de faina. Cel care este procesat separat este scump si nici nu-l gasesti pe toate drumurile. Mai bine scriam o reteta la toata vorbaria asta... Poate maine trec tarta/placinta cu mere. Nu stiu daca gasiti in Ro. fainurile din reteta si nici in ce proportii s-ar amesteca, dar cred ca exista o faina Schaer sau cam asa... (aici n-am vazut-o), poate se inlocuieste cu succes. Oare ce contine, stie cineva? P.S. La toate cele fara gluten e o chestie care nu-mi place... tot felul de prafuri de copt si alte chimicale... mai bine mananc un mar... Asa ca incerc sa le inlocuiesc pe cat posibil... cam asta am adunat, ca retete... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Taty, revin totusi cu o reteta de "bombonici". Eu le-am facut, nu mi-au iesit asa de ovale (le-am aranjat impreuna cu copiii [:D]), dar s-au hapait rapid. Poate ii plac fetitei... (am inlocuit alunele cu nuci/migdale, stafidele le-am pus pe toate negre, tot ne-au placut...; am adaugat un pic de apa ca sa se lipeasca amestecul mai bine... cred ca stafidele sunt prea uscate): http://bunsisanatos.wordpress.com/2009/01/15/bomboane-spiralate/ Mai multe aici si in blogul fetei: http://bunsisanatos.wordpress.com/category/raw-vegan-deserturi/ [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

http://www.celiac.com/articles/182/1/Unsafe-Gluten-Free-Food-List-Unsafe-Ingredients/Page1.html Mai sus e un link catre lista ingredientelor ce contin gluten. Glutenul are proprietati de binding si de aia apare folosit (dar nu sub denumirea asta) in tot felul de produse. La ciocolata exista risk de contaminare, pentru ca in general se produce in fabrici multiproduct. Asa ca nu poate fi certificata GF decat daca se produce in mediu controlat, fara risc de contaminare. In plus, in unele ciocolati se folosesc agenti de: aroma, culoare, textura care pot avea la baza procesarea proteinei de grau. Se vede ca sora-mea e chimist in industria alimentara [:D] Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sa va placa, Taty! E ametitoare lista, Carina [:)]. Tu ce mananci, deocamdata? Ma gandeam ca ai putea sa cumperi hrisca boabe si sa ti-o macini acasa. Bineinteles ca apar alte probleme... rasnita speciala tip moara, apoi nu stii daca la ambalare s-a atins de grau si altele... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...