Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Peste la borcan


Recommended Posts

Eram mica si am mancat peste din borcan de nu uit nici acum. Cine stie sa prepare il rog sa ne spuna. La Galati se intampla;am mancat un peste mic,cred ca era caras,fara pic de oase pt. ca erau macerate de compozitia in care se aflau. Era marinat in borcan dupa ce a fost prajit. Am tot cautat reteta dar nu m-am lamurit daca pestele era prajit dupa ce era dat prin faina sau nu. Nu stiu nici compozitia marinatei.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Esti sigura ca n-ai mancat peste din acvariu? _____________________________________________________________________________________ [url="http://good-times.webshots.com/photo/2385988850102959331ANXFXo"]Tzuni[/url] [sofer] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2943489760102959331bjRkMb"]mic[/url] si [url="http://good-times.webshots.com/photo/2562347700102959331zIkdWO"]drag[/url] si [url="http://good-times.webshots.com/photo/2678838930102959331VmeuNf"]scump[/url] si [url="http://good-times.webshots.com/photo/2321677330102959331tcVOIZ"]pisicos[/url] si [url="http://good-times.webshots.com/photo/2025384780102959331zovqGx"]fericit[/url] [pk] siiii.... [url="http://ticker.7910.org/wa__76__11TL00000g41Nzc3OTFkcGhqfDM4NjQ1NjVkYXx6YW5hIGxhIGxvYw.gif"]IN LUPTA CU KILELE[/url] [haibat] [url="http://www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13"]MELODIA MEA ZILNICA[/url] [flo] si.... [url="http://www.imdb.com/title/tt0846789/"]SECRETUL MEU[/url] [trombon]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pai b.nica ai aproape toate datele: peste prajit si marinat. acum intrebarea e ce fel de peste, daca-l prajesti dupa ce-l dai prin faina/pesmet sau il prajesti fara sa-l dai prin faina si cum il marinezi. uite [url="http://www.culinar.ro/retete_culinare/gateste/7/180/6997/conserve/conserve-in-otet/peste-marinat.htm"] aici [/url] o reteta si inca [url="http://www.culinar.ro/forum/continut/Reteta-ta-preferata/337/Cum-sa-fac-peste-marinat-in-otet-pentru-iarna/"] doua [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

sotul meu isi face din cand in cand peste marinat, dar crud, nu prajit iti pot spune cum face el: cumpara trunchiuri de merluciu, taie bucati si pune in borcan cu ceapa, morcovi taiati rondele, foi de dafin, boabe de piper, sare ulei, otet si apa. leaga borcanul si il lasa la macerat. oasele se macereaza si ele eu nu ma dau in vant dupa acest preparat dar lui ii place tare mult [pofta] noi suntem [url="http://s244.photobucket.com/albums/gg22/ioanaiub/Rodos%20-%20septembrie%202008/"]aici [/url] cu poze noi si filmulete Mamica de [url="http://www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259"]David Iulian [/url] (07.01.2005) si [url="http://www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271"] Mara Teodora [/url] (12.07.2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ioanaiub, asta este "ciolomatica" (asa ii spun pescarii) b.nica, da, pestele se prajeste, fara faina, fara nimic; in general se pune peste ori fara oase, ori cu oase cat mai putine (si cat mai mari-crap...); daca pui caras, are oase multe si trebuie sectionat putin pe verticala, de la cap la coada; sosul in care se marineaza cuprinde, ulei, otet, sare, piper boabe, foi de dafin...nu stiu proportia corecta, dar o s-o aflu; anasia si [copil] Alessia Anca(14.08.2006)
[url="http://sonia.as.ro/"]o sansa pentru Sosonica[/url]
[url="http://s194.photobucket.com/albums/z121/anasia77/Alessia%20-2%20ani/"]Alessia la 2 ani[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu o numesc "conserva de peste ", o fac din caras , , de obicei tai pestele pe verticala , se toarna putin ulei , se aseaza un rand de peste , se sareaza , se pun cateva boabe de piper, o foaie de dafin , iarasi ulei, peste, sare, piper, tot asa pana se termina pestele, in functie de cantitatea de peste putin otet , daca pregatesc din 3 kg peste atunci pun 100 ml otet, storc doua lamai , le pun si pe le peste peste, uleiul trebuie sa treaca de stratul de peste. Se pun la cuptor , la foc mic aproximativ 6 - 7 ore. Oasele se macina , conserva se poate aseza in borcane , la frigider ( daca mai ramane ) , stratul de ulei sa treaca peste peste. Secretul este focul , trebuie mult timp sa stea in cuptor si la foc miccccc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Sense
eu o numesc "conserva de peste ", o fac din caras , , de obicei tai pestele pe verticala , se toarna putin ulei , se aseaza un rand de peste , se sareaza , se pun cateva boabe de piper, o foaie de dafin , iarasi ulei, peste, sare, piper, tot asa pana se termina pestele, in functie de cantitatea de peste putin otet , daca pregatesc din 3 kg peste atunci pun 100 ml otet, storc doua lamai , le pun si pe le peste peste, uleiul trebuie sa treaca de stratul de peste. Se pun la cuptor , la foc mic aproximativ 6 - 7 ore. Oasele se macina , conserva se poate aseza in borcane , la frigider ( daca mai ramane ) , stratul de ulei sa treaca peste peste. Secretul este focul , trebuie mult timp sa stea in cuptor si la foc miccccc.
sense,asta este conserva de peste facuta in casa,dar autoarea subiectului vrea altceva!Si asta e buna tare,facea mama dar cu peste oceanic(merlucius)parca! Pentru marinata asa stiu si eu ca se prajeste pestele si se pune la borcan cu un amestec lichid ,insa ce intra in acet ameste nu stiu exact!Proportziile adica!Bineintzeles apa,sare piper boabe,foi de dafin,mustar boabe(am vazut ca nimeni nu l-a precizat ca si condiment dar este unul foarte important in marinata)si otzet! Este foarte buna intr-adevar! Dana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...