Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Experimente in bucatarie - nu gluten/ faina grau


Recommended Posts

ML, iote ca taman eu invartesc ceva cu mei! L-am (re)descoperit la magazinul cu produse bio pe care am inceput sa il frecventez cu asiduitate de cand am inceput sa-mi pun intrebari despre modul nostru de a ne alimenta in societatea moderna. Vanzatoarele sunt niste tipe foarte de treaba, m-au uimit cat de amanuntit pot sa imi raspunda la intrebari. Eu il pregatesc la fel ca pilaful de orez si cateodata ca si couscousul. Retete dulci nu am incercat. Cat despre crema de ciocolata, da, asa este, oul este "semi-preparat", dar nu-i bai, caci oricum se pune imediat la frigider si nu are timp sa se strice. Eu tot asa pun ouale si la orezul cu lapte, pe care il fac dupa reteta traditionala, in schimb adaug doua oua la sfarsit, dupa ce am luat orezul cu lapte de pe foc. Si pentru ca tot se vorbeste aici despre gluten, am aflat si eu (tot de la vanzatoarele de la magazin) ca este cam nociv si ca actioneaza la fel ca un clei. De altfel, etimologia o confirma : gluten vine de la "glue" care inseamna "lipici", "clei".
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 145
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

ML: nu stiu de la cine mi se trage si nici daca mi se trage inca. Astept rezultatele de la analize, dar pana atunci am tot experimentat. Asa cum am zis, am puys pe blog o reteta de praji (mai festiva), fara gluten: http://andaoana.wordpress.com/2009/04/06/of-spring-and-challenges-lemon-mousse-and-blackberries/ Sper sa va placa. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui crista-s Nu stiu dc merg cu zahar pastele de hrisca dar dc ai mincat clatite umplutecu mere deci dulci si erau ok ar tb sa fie bune si pastele .Asa cred si eu ca tot cele de orez sunt mai potrivite cu zaharul ... dar nu am mincat niciodata . sa ma intrebi ce vrei despre paste facute in casa eu am facut si imi place sa fac Clatitele mi-au placut, dar parca aveau un pic de amareala... Le voi face din nou candva si ma hotarasc dupa.
Multumesc mult si pt. retete, Cristina. Revin cu impresii dupa incercari. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Andreea, in ceea ce priveste diabetul se simte mai bine tatal tau acum sau cu stomacul? Mika.... cu gandul la oua... In copilarie (acum le pregatesc la fel) mancam numai oua fierte (ochiuri) moi si nu mai zicea numeni nimic de Salmonele. Ajunsa aici, toti se uita chiondoras daca le dau copiilor oua moi sau partial gatite. Care este de fapt adevarul? Stie cineva? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carina, felicitari pt. prajitura si pt. toate minunatiile pe care le faci (nu te-ai laudat degeaba)! Sunt foarte reusite si fotografiile. Ti-au sosit rezultatele? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML, acum m-ai facut si pe mine curioasa sa aflu care mai este moda in ceea ce priveste consumul de oua, daca se respecta cu sfintenie regulile de fierbere la 74°C (165°F). Si eu faceam (si fac) la fel ca tine in copilarie, nu las ouale pe foc mai mult de trei minute. In schimb, recunosc, le-am fiert mai mult in perioada sarcinilor, tot de teama afurisitelor bacterii! Iar aici se mananca fara teama branza din lapte nepasteurizat[pofta]...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, ai dreptate, laptele l-am uitat ca numai direct de la vaca si fiert mancam la bunici... Nu stiu despre paraziti sau altele, dar cu Salmonela si boli mai serioase nu ne-am luptat niciodata... Aici, in mlte state se interzice vanzarea de lapte crud, nepasteurizat. Hei, fete, ce mai ziceti? Eu am facut parjitura aceea cu mei. N-a iesit grozava. Gustul era bun, dar tare ca talpa. Le-am cumparat copiilor niste prajiturele GF tip negresa, dar toate sunt scumpe rau, plus conservantii care le extind "viata de raft". Abia astept sa le fac acasa cate ceva... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Piept de pui la cuptor - zice ca e fara gluten: 4 fileuri de piept de pui (150g), 2 legaturi de praz, 250g ciuperci Champignon, 8 fire cimbru, 1 legatura patrunjel, 2 linguri ulei, sare, piper, 250 ml lapte de soia, 100 ml supa de legume, 150 g cascaval ras. Prazul se taie rondele. Ciupercile se taie felii. Verdeata se toaca. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea pe ambele fete cate 4 minute. Se aseaza apoi intr-o forma de sufleu, se sareaza si pipereaza. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se prajesc ciupercile, se adauga prazul si se caleste. Se stinge cu lapte de soia si supa. Se adauga verdeata, sare, piper si se lasa sa fiarba putin. Se toarna sosul peste carne si se presara cascaval. Se coace la cuptor 15 min. Se serveste cu orez si legume. Ies 4 Portii, 490 calorii per portie, preparare 25min, la foc 25 min.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...