Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Experimente in bucatarie - nu gluten/ faina grau


Recommended Posts

ML, aici se gaseste quinoa si intreaga [http://www.healthnode.org/wp-content/uploads/2008/04/quinoa.jpg], si in fulgi [http://www.marmiton.org/pixcontent/E18D3163-432E-4525-BD8E-48B4961ECEFE/16A069D8-15C5-E5B6-7D51-E8AB759B3C81/flocons_quinoa_01.jpg]sau sub forma de faina, se consuma in general destul de des (datorita valorii nutritive foarte mari, contine magneziu, zinc, potasiu, acid folic - bun pentru viitoarele mamici). Am cunostinte care au intoleranta la gluten, quinoa face parte din alimentatia lor zilnica. Stiu ca pun si faina de quinoa in aluatul de paine (vreo 50 de grame numai, ca altfel s-ar parea ca iese un gust prea puternic). Eu pregatesc si quinoa cu lapte de migdale, pentru micul dejun, dar asta numai duminica, pentru ca am mai mult timp la dispozitie dimineata. o ceasca de quinoa doua cesti de apa doua cesti de lapte de migdale doua linguri de seminte de in macinate atunci ca sa nu se oxideze Clatesc bine boabele (ca sa se elimine gustul amarui), le pun la fiert vreo 15 minute (foc mic!), pana se evapora apa. Las la racit vreo 5-10 minute, apoi adaug laptele de migdale, semintele de in, ceva scortisoara si sirop de artar daca vreau sa fie mai dulce. Ai dreptate, inul are un gust bun si o groaza de efecte benefice. In schimb, s-ar parea ca semintele nemacinate se pot lipi de intestin. Tu ce stii despre asta? Am vazut in magazinele bio si ulei de in, nu am cumparat inca...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 145
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Mika, stiu ca este buna, dar aici este una dintre cele mai scumpe fainuri GF (cel putin in zona): 623g aproape 11$. Cea mai ieftina este spelt si apoi hrisca. Arata cam ca meiul sub forma nemacinata! Si mie mi-a placut la gust in tort, as face dimineata, daca as gasi la un pret mai... normal. Nu am citit prea multe despre semintele nemacinate (eu folosesc faina), dar mi se pare corect... nu spun multi doctori (daca ai probleme cu intestinul) sa nu mananci fructe cu seminte mici (zmeura, capusi, mure...)? Stiu ca sunt bune pt. prevenirea cancerului de san, parca si colon... cumva aduna ce-i rau (grasimi?! din burta [:D]). Din pacate, cred ca nu acelasi lucru se poate spune despre uleiul de in.. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML: aluatul de tarte nu e un aluat simplu nici cu faina normala. Ti-am si scris ca e destul de greu sa faci inlocuiri daca nu esti familiara cu genul asta de aluat, din cauza puterii de absorbtie diferita de la o faina la alta. Ce e f important la aluatul de tarta: 1. daca folosesti unt, el trebuie sa fie ffffff rece. Apoi se amesteca cu faina (preferabil cu un pastry blender - http://images.google.com/images?hl=en&q=pastry+blender&um=1&ie=UTF-8&ei=zGIJSpL0L8vMjAfCnOCZCw&sa=X&oi=image_result_group&resnum=7&ct=title) pana amestecul arata ca si cottage cheese (adica untul are marimea unei boabe de mazare). 2. Cand adaugi apa (din congelator preferabil), nu framanti (asta intareste aluatul) ci aduni aluatul pana formezi o bila. 3. dupa ce a stat in frigider, il intinzi pe o suprafata cu multa faina - faina se poate scutura inainte de a-l puna in tava, dar daca se lipeste se pierde din flakiness. Legat de faina de orez si in general de fainurile fara gluten - sunt mai aspre decat cele cu gluten. Ma bucur ca v-au placut biscuiteii. I-am mai facut in weekend, gustare pentru dupaamiaza: prajiturele cu faina de migdale si hrisca. Mortale!! Daca vrei iti scriu reteta cand am timp. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

uite asta am facut eu week-endul asta si au iesit destul e buni: http://allrecipes.com/Recipe/Perfect-Gluten-Free-Peanut-Butter-Cookies/Detail.aspx tura urmatoare ii incerc pe cei fara faina, 1 cup peanut butter, 1 cup sugar, 1 ou. [url="http://apha.shutterfly.com/4873"]philip[/url] [url="http://bebelus.shutterfly.com"]36weeksbabyboy[/url] [url="http://apha.shutterfly.com/4886"]mommyandreea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carina, a gasit sotul tapioca, asa ca voi putea folosi reteta ta acum. Multumesc si pt. restul info, am facut vara trecuta tarta cu rubarba si capsuni cu faina de grau si la fel am procedat, mai putin cu pct. 3 (am rulat foaia in hartie cerata). Dar ai dreptate, se comporta diferit. Si mie mi s-a parut ca toate cele GF sunt mai aspre, parca cea de orez brun le intrece pe toate. Daaaa, vreau reteta cu migdale si hrisca!!! Tot ce e cu nuci (sau fructe) si ciocolata ma da gata. Imi pastrez reteta, Andreea! Azi e ziua sotului, in we. vreau sa fac tortul asta (sper sa-mi iasa... apropo de nume [:D]): http://www.davidlebovitz.com/archives/2007/01/shf_27_chocolat_1.html [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ia sa mai povestesc putin ca tocmai ce mancai niste tort din asta fandosit [:)]. Bun la gust, dar nu sa cad pe spate, nu s-a lasat (frica mea...) si nici crud n-a iesit, da' nu mai fac! He, he, prea multa munca pt. nu cine stie ce plus ca a stat dublu ca timp in cuptor pana a fost gata si ma lua cu frisoane de fiecare data cand il scoteam din tava cu apa fiarta sa-l incerc... Hei, ce mai cucaiti voi bun? [:)] (Carina, sa nu ma uiti!). Data viitoare va spun ce am pe suflet in legatura cu pandispanul ala cu quinoa si poate imi dati niste sugestii. Am zis ca ma pun pe cautat (si incercat, in timp) pe langa cozonaci si gogosi, rugelach (cornulete), piscoturi, toata floarea cea vestita... Va tin la curent. P.S. Sper ca Osna nu se supara, amintesc si tortul ei aici, pt. cine-l vrea. Deocamdata am luat lapte batut si astept sa se mai incalzeasca afara (maine vor fi 0 grade dimineata)... poate fac o branza: http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2009/01/tort-cu-nucicrema-fina-de-branza-si.html Crista, cum se simte a ta, ai avut timp de incercari? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML: 100 g ciocolata neagra 100 g unt 70 g faina de migdale/ nuci 40 g faina de hrisca 3 oua 100 g zahar brun 1. Incalzesti cuptorul la 180 grade celsius (360 F cred) 2. Intr-un castron perfect uscat pui ciocolata si untul si pui castronul pe o oala cu apa care fierbe usor (castronul sa nu atinga apa). Amesteca din cand in cand si ai grija sa nu se incalzeasca prea tare. 3. OUale+ zaharul se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. 4. Peste oua se adauga amestecul ciocolatos si se amesteca usor (cu o paleta din plastic) 5. Se adauga amestecul de faini si se incorporeaza bine. 6. Se toarna in forme de muffins (nu mai mult de 3/4 pline) 7. Se coc aprox 15 min. Imi pare rau ca nu am vazut ce tort vrei sa faci inainte de a-l face ca iti spuneam sa nu il faci. Daca vrei blat fara faina: http://andaoana.wordpress.com/2009/02/05/coffee-addiction-and-a-new-twist-on-tiramisu/. Eu l-am folosit in tot felul de prezentari (http://andaoana.wordpress.com/2009/05/11/white-chocolate-mousse-and-coffee-caramel-cake/) Spor, Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tu chiar sa-ti deschizi restaurant! Tortul arata minunat si este si mult mai usor de facut. Iti multumesc si pt. muffins, inghit in sec deja [flo]. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am facut tortul osnei, numai ca n-am folosit pere, l-am lasat gol, numai cu crema si l-am mancat cu capsuni proaspete, si-am folosit splenda care e cam enervanta la gust, in rest a iesit tare bun, mai am numai vreo 2 felii. n-am avut quark, asa ca am amestecat cream cheese cu smantana grasa si am pus esenta de lamaie. a iesit racoritor. la blat am pus rom. [url="http://apha.shutterfly.com/4873"]Philip[/url] [url="http://bebelus.shutterfly.com"]Nicholasin6days[/url] [url="http://apha.shutterfly.com/4886"]MommyAndreea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Si aici sunt cateva retete GF: http://www.elanaspantry.com/fig-tapenade-with-walnut-crackers/. [mamica]Ani de [copil]Stefana (23.01.2008) [url="http://good-times.webshots.com/album/569822717vQYGmk"]Stefi[foto][/url] Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery [url="http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/w5I2Fpj/weight.png"]Cum se topesc kilogramele[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...