Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

sf ioan rusul


Recommended Posts

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna sunt Alina, si va citesc de ceva timp.Am intrat sa postez acum pentru ca astazi este ziua Sfantului Ioan Rusu, un sfnat drag sufletului meu, ca si Sfantul Nectarie .AM fost astazi de dimineata la Biserica Adormirea Maicii Domnului si Sfnatul Ioan Rusu,din incinta maternitatii Polizu.Am ajuns cand se citea acatistul Sfantului,m-am inchinat Sfintelor Moaste si am stat si la slujba ,dar foarte putin deoarece trebuia sa ma duc la serviciu.Sunt foarte multi credinciosi ,preoti si am vazut si cativa din cei care canta in corul Manastirii Radu Voda.A venit si Preasfintitul Varsanufie Pahoveanul,fostul Staret al Manastirii Radu Voda,in prezent Episcop.Daca puteti , duceti-va sa va inchinati Sfantului.Pe mine personal (de fapt pe tata )rugaciunile facute catre el(si catre alti sfinti, Maicuta Domnului si Domnul nostru Isus Hristos)) ne-au ajutat mult,si tata bine acum .Saptamana asta am avut o mare bucurie,in legatura cu acest Sfant.Eu lucrez la o firma greceasca,iar unul din sefi a plecat saptamana trecuta acasa ,cu ocazia Rusaliilor,unde altundeva decat in insula Evvia .El stia ca eu am mare evlavie la Sfant,pentru ca imi mai trimisese anul trecut ulei si apa sfintita de la Manastirea Sfatului din Prokopie.La ei este foarte iubit acest Sfant , ca de altfel toti Sfintii.Bucuria mea de saptamana aceasta a fost ca mi-a adus intr-o cutiuta , o bucatica din straiele pe care le-a purtat Sfantul de anul trecut si pana acum si mi-a spus ca il schimba in fiecare an inaine de cinstirea lui pe 27 mai.Mi-au dat lacrimile de bucurie,i-am spus ca m-a facut foarte fericita , el nu prea intelegea de ce plang, dar eu chiar ma gandisem sa-l rog sa-mi mai aduca si mie ulei de la Sfant,dar mi-a fost jena pentru ca niciodata nu vrea sa-mi ia bani,si nu am vrut sa abuzez, dar Dumnezeu a lucrat si i-a dat gandul sa-mi aduca bucatica de strai.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si noi avem mare evlavie la Sfantul Ioan Rusul. Anul trecut ne-a adus o prietena, mir de la Sfant si ne-am bucurat tare mult. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu speram sa ajungem si noi in Grecia si in Insula Evvia, cand mai creste cel mic. Cel ce te-a chemat pe tine de pe pamant la lumea cea cereasca tine si dupa moarte, neschimbat, trupul tau, Sfinte. Caci tu in Asia ai fost dus prizonier si acolo te-ai unit cu Hristos, Ioane. Deci pe Acela roaga-L sa mantuiasca sufletele noastre.(Troparul Sfantului Ioan Rusu ) Paraclisul Sfantului Ioan Rusul il gasiti [url="http://www.crestinortodox.ro/acatiste/paraclisul-sfantului-ioan-rusul-67197.html"]aici[/url] [flo][flo][flo][flo][flo] Ana-Maria [mamica] de 4 poznasi: Ioan(2000) ,Alexandru(2002)[duel], Maria(2005)[zana] si Stefan(2009)[copil]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tanyla, ce bucurie! http://www.razbointrucuvant.ro/2010/05/27/sfantul-ioan-rusul-indemn-catre-tineri-si-cateva-din-noile-sale-minuni/ Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic. Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da in Giurgiu este Manastire -fost Schit- inchinata Sfantului in comuna Slobozia.Am fost acolo, am ajuns in timpul Sfintei Liturghii , sambata.Frummos,inaltator.Acolo sunt o bucatica din Sfintele Moaste ale Sfantului Ioan Rusu, precum si moaste ale sfintilor •Sf. Ierarh Nicolae •Sf. Ioan Gura de Aur •Sf. Siluan Athonitul •Sf. Ierarh Elefterie •Sf. Macarie de la Pecerska •Sf. Ierarh Haralambie •Sf. Gherasim de la Iordan •Sf. Policarp al Smirnei •Sf. Mare Mucenita Ecaterina si o bucatica din Crucea Sfanta si o pietricica din drumul Golgotei
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am fost anul trecut prin decembrie , dar atunci era Schit pentru ca erau putini monahi , adica sase.Acum daca este Manastire presupun ca sunt mai multi,nu stiu exact care sunt regulile in ceea ce priveste numarul de monahi pentru a fi Manastire.Da a fost sarbatoarea Hramului acolo ieri.Iti pot spune ca atunci cand am fost erau ceva masini din Bucuresti in curtea Manastirii,iar dupa slujba participantii au plecat la treaba impreuna cu monahii.Credinciosii ajuta cum pot la ridicarea acestui Sfant Lacas.Acum trebuie sa fie foarte frumos acolo , pentru ca este in mijlocul padurii,au altar de vara,multa verdeata si mai ales multa liniste,pentru rugaciune. http://www.sfantulioanrusul.ro/manastire.html Acesta este site-ul Manastirii.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...