Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cartofi dulci (yams)


Recommended Posts

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Au gust specific, intre cartof si dovleac. Eu am gatit de cateva ori, dar ai mei nu au fost entuziasmati in mod special. Am gatit cu pui in tava la cuptor copti sau natur garnitura la peste. Mai pot fi combinati impreuna cu cei normali, la garnitura de piure, poti fi pusi in ciorba si, ca desert, piure din cartofi dulci, cu scortisoara, nuca macinata si frisca. Ia uite :"Cartofii dulci contin mult mai multe substante nutritive decat cartofii obisnuiti. Sunt bogati in antioxidanti, in fitonutrienti cu proprietati antiinflamatoare si fac parte dintre alimentele anti-diabet. Asta pentru ca studiile au aratat ca stabilizeaza nivelul glicemiei si scad rezistenta la actiunea insulinei. Cartofii dulci contin cantitati mari de vitamina A, ceea ce-i face eficienti impotriva emfizemului. Nutrienti notabili: vitamina A, vitamina C, cupru, fibre, vitamian B6, potasiu, fier" "Cartofii dulci sunt extrem de sanatosi. Ei contin glutation, un compus care intareste sistemul imunitar si intervine in diferite etape ale metabolismului. Consumand un cartof dulce pe zi, vei tine la distanta boli precum Parkinson, Alzhaimer sau cancere de tot felul. Chiar daca se cheama 'dulce', acest cartof previne diabetul." Monica [9cer] sotie si mama fericita ____________________________ E primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am gatit cartofi dulci, pentru prima oara!, acum cateva zile... i-am facut Teodorei (9 luni) la cuptor, inabusiti alaturi de pulpe de pui... o nebunie... o bunatate... a mancat grasa mica de n-a mai putut! Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu cumpar din cand in cand cartofi dulci, dar mai ales cand am musafiri. De obicei, ii pregatesc in piure cu smantana, sare, piper, piureu pe care il folosesc la aperitiv, in mici portii individuale alaturi de alte piureuri sau legume taiate marunt si rezultatul arata ceva in genul acesta :[http://dmcuisine.unblog.fr/2007/12/09/apero-verrines/].
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cartofii dulci (sweet potatoes) sunt diferiti de yams, desi din aceeasi familie sunt o multime de retete , mai ales pe site-urile in engleza eu am facut pina acum 1. tocanita de cartofi dulci cu spanac (calit ceapa, fiert cubulete de cartofi dulci, adaugat peste ceapa, adaugat spanac, condimente etc) - mancarea nu este dulce 2. am copt cartofii dulci in cuptor infasurati in folie de aluminiu (cartofii in coaja) vreo 0ra-2...cu cat sunt copti mai mult, cu atat devin mai dulci, pe urma i-am curatat de coaja si pasat ca pt piure, am adaugat miere, scortisoara si nuci maruntite....este un desert super PS ca fapt divers, nu stiu ce trib de prin lumea asta, cu o bogata dieta in yams, are o rata mare de gemeni [url="http://www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png"]" Making the decision to have a child...is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." – Elizabeth Stone[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu sweet potato ii fac copti in tava la cuptor. Ii tai in 4 sau 6 pe lungime (depinde cit sunt de mari) ii pun in castron si arunc peste ei condimente dupa gust plus praf de usturoi si 2 linguri de ulei de masline. Ii hopaiesc bine [:D] pina sunt coated pe toate partile. Apoi ii asez ca soldateii pe hirtie de copt in tava si ii dau la cuptorul preincalzit la 370-400 F pentru 35-40 minute. Se intorc la jumatatea timpului. Noua ne plac la nebunie ... chiar ieri am facut o tava ca am gasit la Costco cu pret foarte bun. Si citisem mai demult pe yahoo health news ca e unul din alimentele ce ar fi bine sa fie consumat cit mai des. There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...