Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ajutor ptr cei decedati


nikole

Recommended Posts

Este vorba despre o fosta vecina de-a mea, din tara, de pe vremea cand locuiam inca in casa parinteasca. A decedat acum 4-5 ani, cineva din familie m-a anuntat telefonic, am ramas socata, trista, indurerata... in fine... problema e ca o visez f des, numai in momentele cele mai grele, ba cand sunt ff suparata/trista/ deprimata, eventual daca am o discutie cu al meu si merg la culcare "incarcata",certata... o visez ff rau, mereu ma priveste, mereu e in intuneric, obscur...nu spune nimic, dar ma taie cu ochii ei albastri...are o privire puternica si rea. Mai 'nainte am vb cu mama mea la telefon, imi spune ca o viseaza aproape zilnic, ea a fost la capataiul ei in ultima zi de viata(a murit biata femeie in chinuri crunte, singura ,fara nimeni din propria ei familie langa ea, doar in prezenta vecinilor care au ingrijit-o cu randul in ultimele-i zile). Eu eram deja pelcata nu am stiut nimic, nici macar ca nu avea bani ptr calmante, Doamne[bang] Mama mea o viseaza mereu in noroi, pe o carare ingusta si intunecata, mereu trista, si innegrita ...o ia de mana, o duce prin locuri necunoscute ei, si apoi se intoarce in sicriu, asa o viseaza mereu. Ce pot face? exista anumite rugaciuni/slujbe care se pot face ptr sufletul ei? Din cate stiu eu, copii ei nu uu vrut sa mai stie nimic de ea, au lasat-o singura pe mana strainilor, fara bani, fara nimic, si asa si-a gasit si sfarsitul. O visez des, dar mai mult decat atat, mi-e mila de e, nu a ajuns intr-un loc bun, si as vrea sa stiu daca...spritual vb. eu sau altcineva din cei de aici o mai pot ajuta sa iasa la liman... Daca eram in tara, ma puteam sfatui cu un preot, aici nu am pe cine intreba, decat la voi poate gasesc o indrumare. Vreau sa fac ceva ptr . ea...se mai poate?? avem noi cei ramasi puterea de a-i ajuta pe cei plecati sa gaseasca lumina?? Nikole, mami lui [url="http://community.webshots.com/user/nikole2910"]Albastrel[/url] "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Nokole, intai trebuie sa te ajuti pe tine! Cu ce sa ajuti un mort? Ca mi se ridica parul in cap cand ma gandesc... Daca crezi in rai sau iad-oricum nu mai poti face nimic. E sau acolo sau dincolo, pa la revedere. TU trebuie sa te ajuti PE TINE. Asdar, eu cred ca tu ai undeva un regret mare de tot ca nu ai ajutat-o cand era in boala. Nu erai langa ea, ea o ducea greu, nu avea bani, etc. Acest regret este adanc in inconstientul tau, de unde incearca sa iasa la suprafata prin vise. Visele sunt simboluri. E o ´´vina´´ pe care o simti si o reprimi...trebuie sa o infrunti, constient, altfel subconstientul tau te va tot ´´teroriza´´ cu vise de genul... [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sfintii Parinti spun ca sufletele adormitilor pot iesi din iad daca cei ramasi in urma lor se roaga pentru ei si fac milostenie in numele lor. Conditia este ca adormitii sa fi fost spovediti si impartasiti inainte de moarte. Poate vecina ta si-a spalat mare parte din pacate prin suferinta ei, dar mai are nevoie de ajutor pentru a se mintui: pomeneste-o cind te rogi sau/si trece-o in pomelnicul citit de preot la liturghie, caci astfel se roaga mai multi pentru ea.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu zic sa-i dai mereu de pomana si incearca sa-i aprinzi cat mai multe lumanari. se zice ca le lumineaza calea celor trecuti dincolo. si te mai sfatuiesc ceva......daca te poti duce intr-un cimitir, aprinde la un mormant, o lumanare. se zice ca lumanarile aprinse la morminte necunoscute, sau parasite sunt de mare ajutor. si roaga-te la dumnezeu ca sufletul ei sa-si gaseasca linistea.te poop. * za rabbit rules [paste]*
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nikole, Eu zic ca in primul rand sa te rogi la Dumnezeu sa ii lumineze calea, sa aiba grija de sufletul ei si sa ii ierte pacatele; cu totii avem.... Si da-i de pomana cate ceva din cand in cand. Stiu ca in unele tari acest lucru nu se poate face - din pricina culturii diferite - , dar poti oferi ceva unui copilas, batran sau cui vrei tu, chiar din familie daca nu ai cui, si sa zici in gandul tau "sa fie de sufletul lui....". O lumanare cand poti, daca nu ai unde merge la biserica, sa aprizi acasa - de care ai tu. Si vezi ca daca vrei sa dai pomelnice, atat pentru vii cat si/ sau pentru morti, se pot da acum si pe internet la unele manastiri (e cat se poate de serios), iar bani pentru acesta le poti trimite, daca vrei, prin mandat sau virament bancar. De obicei au detalii pe pagina de internet, sau, mai bine, poti scrie unui parinte sa ii ceri parerea. Un ex. de manastire unde poti da pomelnice online (am vizitat=o chiar luna trecuta): http://www.ioancasian.ro/pomelnice.php, insa poti cauta pe internet si altele. Numai bine! PS: Nu sunt o cunoscatoare in domeniu, nici nu am studii teologice; sunt doar parerile/ideile/sfaturile mele. Faci cum crezi tu de cuviinta... [flo] Nihil sine Deo.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iarta-ma ca revin... Si seara, inainte de culcare, sa te rogi la Dumnezeu sa iti dea o noapte linistita, sa te fereasca de 'aparitii', "inselatorii" si naluciri.... De foarte multe ori, ceea ce visam este produsul mintii noastre sau o urmare a unui eveniment care ne-a marcat, chiar daca acesta s-a produs in urma cu cativa ani sau poate zeci de ani. Nu stim... Nihil sine Deo.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975
Da, mai poti face ceva ptr ea. Te poti ruga ptr ea si poti da ceva de pomana. Locul in care ajungem dupa moarte este temporar pana la Judecata de apoi. Pomeneste-o in rugaciunile tale cat poti de des. Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Ica din pacate sau din fericire, locul in care ajungem dupa moarte e VESNIC. Chiar si dupa Judecata. Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui RWheelwright
Iarta-ma ca revin... De foarte multe ori, ceea ce visam este produsul mintii noastre sau o urmare a unui eveniment care ne-a marcat, chiar daca acesta s-a produs in urma cu cativa ani sau poate zeci de ani. Nu stim... Nihil sine Deo.
Bine spus. Nikole, personal nu cred ca ai de facut ceva pt. vecina decedata. Dar ascult-o pe LadyJ, înteleapta ca de obicei [flo]: ajuta-te pe tine, ajut-o si pe mama ta, încercati sa va alungati din minte gândurile despre sufletul bântuitor al decedatei... eu una cred ca nu e deloc usor sa veghezi un muribund care se chinuie. De aceea mama ta are cosmaruri. Iar tu ai fost marcata la rândul tau de ce ti-a povestit mama ta si ai o reactie similara, chiar daca mai târzie. Un calmant usor seara ar fi indicat, si pt. tine si mai ales pt. mama ta (care a fost acolo, lânga femeia în agonie...). Si încercati sa va spuneti "gata, la culcare", nu ma mai gândesc la asta, nu o voi visa de adata asta!" ... adesea functioneaza :) Daca totusi cosmarurile continua, se poate consulta un psiholog. Eu am avut cosmaruri într-o vreme... si m-a ajutat psihoterapeutul. Numai bine! Credinta mea e ca
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...