Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Divortez pt ca avem datorii


Recommended Posts

Da, divortez pt ca impreuna cu el am/avem 60k datorii. Ultima si primadata cred cand am scris pe forum era prin noiembrie 2007 cand am fost la McGill pt in vitro si cautam alinare pe aici si am gasit. Acum se pare ca-s singura care div ca avut un sot fara chef de munca si e in debt pana in gat. Cineva a scris ca forumul asta e ca un monolog , poate are dreptate, dar bani de phsihiatru nu mai am. Am o prietena pe care am inebunit-o de cap si pe mama. Am petrecut Sf Pasti singura si plang ca l-am crezut atatia ani ca o sa se schimbe. Vorba la o prietena "fata in loc sa dai 20K pe tratamente de fertilitate mai bine ii dadeai la un shrink cate facea ala ca noua" asa ca vin pe forum postez 3 randuri si sper sa mai zica cineva " stai linistita si eu am patit-o". Mama incearca sa ma consoleze ca o sa-mi refac viata dar ce tupeu asa avea sa ies la inalniri si la a 5-ea intalnire (sa zicem) ii zic lui fat frumos cate datorii am. Asta-i numai o problema ca mai am gramata de genul nu am incredere in mine.... La naiba ca dupa 12 ani din care 8 de casnicie is mai tampita decat eram la 15 ani cand urlau hormonii in mine.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

io nu stiu ce sa iti zic...da-le incolo de regrete, banii pt tratamente au fost dati asta este, la momentul ala ai facut cel mai bun lucru, bine ca ai scapat si de datoriile sotului. Ramane sa ai grija de tine de acum incolo. Iti prinde bine sa de descarci aici, monolog-nemonolog formulul asta e ca si o terapie, cel putin pt mine. Cu increderea de sine si eu stau prost, plus ca simt ca devin tot mai complicata si mai ciudata pe masura ce ma maturizez, de nici eu nu ma mai inteleg. :) Nu esti singura! :) Take care!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai asta nu inteleg nici eu... sunt datoriile tale pentru tratamente sau datorii facute de sot? Mie si acum cuvantul "credite" imi provaca gust amar... Prin tineretile mele ( na ca acuma tin si eu monolog) am intalnit un om extraordinar, relatie ca in povesti, plimbari la paris , la londra, cadouri cat cuprinde iar dupa 5 luni de povesti cand sa gandit sa ma ceara de nevasta si mi-a daruit un inel superb cu un smarald de 4K ( piatra mea preferata) mi-a zis ca are credite de vreo 40 000 . Na.. asta e m zis ca asta e si mergem inainte... numai ca respectivul nu s-a oprit din cheltuit cu nemiluita pe tot felul de obiecte de lux necesare (din punctul meu de vedere)si in final ne-am despartit amiabil caci relatia devenise imposibila.. el hotarase se se mute la capatu lumi iar eu nu voiam sa renunt la viata mea de prin zona europei si sa-l urmez...asa ca i-am inapoiat elegant bijuteriile daruite luate pe credite si i-am urat drum bun. eu sunt convinsa ca daca nu erau creditele alea facute aiurea probabil si acum am fi fost impreuna... dar asa a fost sa fie . De obicei multe persoane de genul asta sfarsesc sa se sinucida sau divorteaza datorita creditelor pe care cei drept inainte de criza erau foarte usor de obtinut.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E ceva la subiectul asta ce eu nu inteleg.. Este relevant ce datorii (credite) are omul, sau este relevant daca le poate rambursa sau nu? Din punctul meu de vedere poate sa aiba si 1 milion de euro datorii... Daca isi plateste obligatiile la timp care este problema? Eliza si Alex (15 nov. 2004)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nati-o buna ca ti-am dres-o. Daca aveti datorii nu le-a facut el singur, ai contribuit si tu ! si cheltuind bani asa mai mult de cat i-ti permiti ce ti-ai spus? Ca muncim si le acoperim? si sotul nu a vrut sa caute sa munceasca mai mult, asta trebuie sa inteleg? Cine v-a obligat sa va imprumutati? e adevarat, traiti intr-o societate de consum, dar trebuie sa stii sa te intinzi atat cat iti este plapuma. Acum ar mai fi solutia sa te declari falimentat bancar cu toate consecintele ce le includ. Problemele voastre sunt mult mai adanci, nu ca divortati pt. ca aveti datorii. Tu deja te gandesti la intalneli, etc, deci sentimentele pt. sotul ta sunt undeva demult apuse!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu stiu de ce nu intelegeti. Sau de ce e asa greu de inteles. Majoritatea problemelor in casnicie pleaca de la bani si probleme financiare. Din cum pune Altul problema eu inteleg - poate gresit - ca sotul ei (lui) e iresponsabil cu banii si aduna credite peste credite. Na, e o boala, dar se poate vindeca. Ati incercat sa mergeti la un consilier financiar care sa va faca un plan pentru cum sa iesiti din datorii? Totodata trebuie sa aveti o discutie intre voi doi si sa ajungeti la un fel de plan despre cum va gestionati finantele pe viitor (daca n-ati facut-o deja, nu stiu, ca nu dai foarte multe detalii). Taiati cartile de credit, inchideti liniile de credit si mergeti pe la toate bancile (Nova Scotia avea niste dealuri bune parca) sa vedeti ce termeni va ofera pentru o refinantare sau cum naiba ii zice - cind va preiau toate datoriile sub acelasi cont, in loc de saisprezece mii de diversi cu diverse dobinzi. in fine, poate le stiti si voi toate astea, dar daca nu, sunt solutii. unele datorii pot fi "iertate", altele pot fi reduse dobinzile ... daca totusi va despartiti, vei ramine cu 30K datorii. Ok, e mult, dar nu este nerezolvabil si nu e cazul sa declari bankruptcy. Se pot plati in timp datoriile astea, cu un plan concret si inteligent de actiune. Nu e o tragedie, dar trebuie sa va schimbati stilul de viata. In fine, nu stiu daca tu doar vrei sa fii mingaiata pe cap aici sau vrei sfaturi sau ce vrei exact. Insa nu te astepta sa ti se spuna ca tu n-ai nici-o vina. Daca datoriile astea s-au adunat in timpul casniciei, le-ati facut amindoi, nu doar el. Si chiar daca el a cumparat nu stiu ce minune de 40K sa zicem (ori a facut-o de unul singur si atunci ma intreb de ce l-ai lasat, ca doar contribuiti amindoi financiar la cheltuieli, ori ai fost de acord cu respectivele cumparaturi, fie si prin ne-exprimarea unei opozitii). vina si datoriile se impart 50:50, la fel ca si "assets"-urile. Sper sa revii si sa dai ceva mai multe amanunte, altminteri se va specula aici in disperare pe marginea subiectului si nu stiu cit iti va fi de folositor.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cum sa divortezi ca ai datorii? Toata lumea are datorii in America de Nord, pe case, masini, vacante.Heck datoriile sunt un stil de viata. Le-ati facut impreuna, le achitati impreuna. Eventual separati-va financiar.Tu iti platesti datoriile tale, el pe ale lui.Divortul pt datorii e ceva cam extrem, nu am mai auzit... Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) [url="http://picasaweb.google.com/blackpanterro/NewAlbum611081125PM/photo#5210738316991443538"]A ticket to hell has never been funnier[/url] "Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...