Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Branza din lapte batut (QUARK), facuta in casa?


Recommended Posts

ML, si mai departe? ma refer la reteta. :-)) eu silabisesc ingredientele tale mai mereu, te admir cum descoperi tot felul de minunatii. nu am facut nici o paine azi, planuisem si-o prajitura de mere, dar am fost lenesa si am facut doar un chec de ciocolata de-ala la cutie, stii, doar sa amesteci ingredientele, ceea ce pentru tine precis e sacrilegiu. :-)) la cina am fost in oras, deci nema nevoie de paine cu zer. nu am simtit nici o chemare irezistibila spre bucatarie astazi. [:I] [url="http://madeinromanika.wordpress.com/"]made in romanika[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Conchita, vrei reteta de arepas dulci? Am s-o pun, ma interesa si parerea fetei, ea trebuie sa le stie cel mai bine... P.S. Am adaugat si restul la mesajul initial. Macrina, ai dreptate, bunica din Arges facea ciorba de fasole verde cu lapte batut, ciorba de teci... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ml,[:D]americanizarea la arepitele dulci consta in adaugarea siropului de trestie,in rest asa se face. o alta chestie... e cam putina apa ptru 2 cani de malai. eu la o ceasca de malai pun cam 2-3 de apa,masa trebuie sa fie de consistenta moale ca sa nu se crape cand le turtesti. conchita,pai, poti inlocui in toate retele ricotta cu quark,daca doresti. budinca de paste la cuptor cu quark ,fructe uscate si pe deasupra cu gem, e un bun desert ptru copii. arepele sarate,dulci,le poti umple cu quark. am sa-ti dau o reteta de chec de portocale cu quark..este gustos si usor de facut....preferatul baiatului meu. ML,chiar,si tu poti face o budinca din malai cu oua,lapte,branza,fructe uscate...mie-mi place tare mult malaiul..asa-s eu mamaligareasa. mai pe seara am sa-ti explic cum sa faci din aceasi masa de arepa,empanadas...astea le poti umple cu ce vrei..peste,branza,shrimp,octopus,carne tocata,pui,fasole. arepa si empanada fac parte din meniul traditional al ve...il manaca la mic dejun si cina. ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti multumesc, Principe. Da, vreau sa fac o budinca dulce cu malai, ma cam invartesc in jurul ei pt. ca sotul nu va manca iar copiii... am dubii. Macrina pusese o reteta interesanta la un alt sb. Te astept atunci cu reteta de empanadas, cand vei avea timp. Ce va mai fac branzele? Conchita, Adela? [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML, da, vreau reteta. [pup] am facut paste umplute cu quark, dar am mai adaugat inca trei feluri de branza - parmezan, mozzarella si ricotta. au iesit absolut delicioase. mi-am descoperit o adevarata pasiune cu branzeturile astea, vreau sa invat mai mult. as vrea sa fac brie, blue cheese, camembert si alte minuni... [url="http://madeinromanika.wordpress.com/"]made in romanika[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

in fotografia de la dreapta este arepa cu branza si cu pui,la stanga sunt papanasi din malai cu platano si branza. http://picasaweb.google.com/bucatarel/Culinare03?authkey=Gv1sRgCPv8iOH1sse5Dw# masa ptru arepa: 1 masura de faina instant de malai alb sau galben 1 lingura de ulei 3 masuri de apa calduta 1 praf de sare (la arepita dulce se adauga 2-3 lingurite de chimen si zahar dupa gust) se amesteca faina cu 2 masuri de apa,repede ca sa nu se faca cocoloase,apoi se mai adauga apa ca sa fie o msa de consistenta plastelinei. se lasa 10 minute,daca mai este nevoie se mai adauga apa. se ia o cantitate de masa,cam de marimea unui ou de rata,se formeaza o minge si apoi se turtesc in podul palmei (ca si pifetelele) arepitele dulci se fac subtiri(ca sa se umfle ca o gogoasa si sa iasa goale in mijloc)arepele sarate se fac de grosimea degetului mic. arepitele dulci fiind mai subtirele este mai usor sa fie turtite pe masa ,nu in palme. ptru asta,peste masa se pune un nailon uns cu ulei,se pune mingiuta de masa de arepita si se acopera cu alt celofan uns,cu ajutorul unei plansete se turteste mingiuta.se prajeste in ulei incins. aceeasi modalitate de turtire se foloseste si la empanada. dupa ce masa este intinsa,cam de marimea unei farfurioare de cafea ,se umple,cu branza sau cu alte umpluturi care se prepara in prealabil din: peste aliniat cu ardei,usturoi,ceapa ...(calite inpreuna) pui aliniat....(exista cuvantul aliniat[:D]..inteleti voi). empanadele,dupa ce a fost pusa umplutura in mijloculpe aluatului intins,cu ajutorul celofanului se pliaza,se aduce prima jumatate de cerc peste cea de a doua,astfel incat se obtine o jumatate de cerc cu umplutura in mijloc...sau,mai plastic,o semiluna umpluta m-am explicat? arepele se pot face pe plita unsa cu ulei sau prajite in ulei. empanadele si arepitele dulci se fac prajite in ulei,la fel ca gogoasile. scuzati intarzierea.. ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In loc de tifon se poate folosi un servet (stergar ) de bucatarie din in sau bumbac tesut mai rar ( se gaseste cu siguranta la magazinul de tesaturi ) , spalat si clatit fara balsam (eventual chiar fiert / oparit putin si apoi uscat) Conchita si cine mai este interesat de brinza am aici citeva link-uri ( in engl) http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/Cheese/Cheese_5_gallons/CHEESE_5gal_00.htm http://www.howtomakecheese.co.za/cheddar_cheese/ si gorgonzola f bine explicata, cu poze (in lb romana) http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/18845/Gorgonzola/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari fetelor artiste! Conchita am trecut reteta langa mesajul cu ingredientele. Principe, sunt frumusele "chiflutele" tale! Multumesc pt. reteta si nu te scuza pt. intarziere, nici eu nu stau mai bine... M-am uitat si pe pozele de la plaja(??!!). F. interesante, mi-au placut. Arata bine branzele, Crista. Si eu am cautat mai demult rennet si lapte crud pt. mozarella... n-am gasit nimic in oras, asa ca am renuntat. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...