Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Retete de TORTURI


Recommended Posts

  • Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

eu am facut pt week-endul ce tocmai a trecut -cu ocazia zilei de nastere a sotului un tort cu un blat crocant si cu fructe, a trebuit sa tin cont ca erau si copii (ca daca era dupa mine, l-as fi facut cu ciocolata, ca-s mare fan[:)]). dar a iesit suprinzator de bun, se face simplu de tot si - marele avantaj - nu are blat copt [pk]. iata-l aici:[url="http://gabi-o.blogspot.com/2010/10/tort-crocant-cu-fructe.html"]TORT cu blat crocant si fructe[/url]. [pofta] ________________ Traiesc in [url="http://gabi-o.blogspot.com/2010/08/bun-venit.html"]Orasul Alandala[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
MadalinaM,ai [url="http://good-times.webshots.com/photo/2240466790065259957pGcxaW"]aici [/url] poza cu felia de tort de inghetata!
Valentina, multumesc! As mai avea o rugaminte, ai zis ca faci "Triple mousse de cioco", cand ai timp, poti sa pui un link sau sa scrii aici si reteta lui? Pe bune, te urmaresc la bucatrie si gradinarit, mi se pare ca faci lucruri normale,la indemana muritorilor de rand[pup]. Am incercat sa urmaresc reteta carinei:
Citat:
Torturi de ciocolata: http://www.andaoana.com/2010/04/12/dark-and-creamy-deeply-chocolate-cake-2/ E foarte bun, creatie proprie . Pentru tortul asta am primit premiu de creativitate de la asociatia cofetarilor europeni.
dar e prea profesionista pt timpul si abilitatile mele. Acum, pt fetele mai incepatoare decit mine, imi permit sa impartasesc cateva din "micile mele descoperiri": Un tort simplu(adica blat si fructe+frisca)iese mai deosebit daca in blat se pun nuci prajite un pic si pisate si/sau stafide. Stafidele le pun cateva minute in apa fiarta- se si hidrateaza dar mai omor si microbii[:I], astfel. De asemenea, nuca de cocos colorata, care, pusa ca ornament poate masca neindemanarea de incepator in a orna cu frisca un tort. Aceeasi neindemanare[:)] se poate masca si cu praf de cacao pe care eu il aplic cu strecuratoarea clasica de ceai. Daca frisca nu e ff tare se mai intareste daca puneti cacao in ea. Daca folositi frisca la cutie cea dulce(nu hulala) trebuie neaparat sa fie rece, altfel nu se intareste(m-am grabit odata si am ratat frisca aia)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Madalina.Chestii complicate nu fac,ca nu stiu[:D]asa ca ma limitez la ceea ce imi este la indemana si-mi iese.De ex cu pasta de zahar am lucrat doar odata,nu e foarte greu,dar nici extrem de usor si oricum nu suntem fani. Triplu mousse de cioco e foarte foarte usor! Faci un blat clasic de pandispan: 3 oua,3 linguri de zahar,2 de faina si 1 lingura de cacao Il insiropezi cu ce vrei,eu de obicei folosesc rom,mi se pare ca se potriveste cel mai bine cu tortul asta. Pentru creme iti trebuie asa: 1 l frisca(eu fol hulala sau megle de obicei,am facut si cu Dorna cand am facut monti) 1 plic de gelatina 2 cioco cu lapte 2 cioco neagra 2 cioco alba Pui gelatina la inmuiat intr-o ceasca cu apa Pentru prima crema,pui cioco neagra rupta impreuna cu 130 ml frisca pe foc pana se topeste,opresti focul,adaugi o treime din gelatina inmuiata,amesteci bine,sa se topeasca gelatina,lasi sa se racoreasca bine si amesteci cu 200 ml frisca batuta.Pui peste primul blat si dai la frigi 10-15 min,sa se intareasca un pic. Faci crema nr 2 la fel,cu cioco cu lapte,pui peste prima,apoi a 3-a crema cu cioco alba si gata. Cred ca am o poza la semnatura cu tortul asta,daca nu o sa caut pe acasa prin calc.sa vad daca mai am,sa vezi cum arata.Nu e gretos deloc asa cum ma asteptam eu,dar neaparat un pic de blat sa aiba. Edit:[url="http://i43.photobucket.com/albums/e363/valentinag/S5006001.jpg"]aici[/url]vezi cum arata. "La vita e bella" [url="http://www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs"]Explore Romania[/url] [url="http://www.lizidesign.com/"]Bijuterii hand made[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/565172161pMqtFs"]Dulciuri[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Am facut eu 2 torturi..bine...nu de curand, dar anul asta [:D]. Se pune [:)] ? Unul dintre ele este[url="http://unseremblog.blogspot.com/2010/08/tort-cu-visine-si-mascarpone-aluat-6.html"] tort cu visine si mascarpone[/url], iar celalalt, cu care am impresionat familionul este [url="http://unseremblog.blogspot.com/2010/09/tort-vitraliu-dupa-o-pauza-cam-lunga-am.html"] tortul vitraliu[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura,am facut si eu candva vitraliu,extraordinar de bun,dar e atata muncaaaa!Uf.poate o sa-l mai refac cand o sa am chef si timp. Eu am facut weekendul trecut un dobos,un zuccotto,(care a avut un succes fenomenal)si un special nereusit,ca si aspect[bang]da nu ma las,il fac din nou,tre' sa arate bine intr-un final. "La vita e bella" [url="http://www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs"]Explore Romania[/url] [url="http://www.lizidesign.com/"]Bijuterii hand made[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/554112020rwFQkV"]De mancare[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/565172161pMqtFs"]Dulciuri[/url] [url="http://good-times.webshots.com/album/562608582PcVExE"]Din gradina mea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...