Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Persimon (fruct) - ce gust are?


Recommended Posts

In urma cu cateva luni am vazut la magazin un fruct care semana cu o rosie cu guleras mare, persimon iar recent am descoperit o reteta de tort cu fructul acesta. Daca ati mancat, ce imi puteti spune despre gust? Nu stiu ce nume poarta in lb. romana, dar aici este o poza, pt. identificare: http://farm2.static.flickr.com/1057/829841178_37b6025b4b.jpg [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

zau ca nu te urmaresc :-)) persimon-ul asta in italiana se numeste cachi sau loti cred ca se numesc la fel si in limba romana .. unele dintre ele au un gust cu aroma de vanilie. Mie personal nu imi place dar eu nu sunt unitate de masura pentru gust :-)) Insa este foarte bogat in vitamina C si ii mai fac uneori un pic de publicitate la tv ( in emisiunile de bucatareala ) tocmai pt ca ebun si sanatos pentru copii ( in special). E cremos, il tai in doua si il maninci cu lingurita direct din coaja lui sau faci as un fel de piure pe care il poti servi in pahar cupicior ( cupa Martini sau cupa de sampanie ) cu ceva dulce linga : bezele sau sau ciocolatele sau ceva biscuiti , fursecuri ... parerea mea e sa ilcumperi si sa il gusti ... off topic :la mine in zona sunt multi pomi care fac acest fruct dar lumea nu prea le culege fructele si ramin iarna in pom ( sa le manince pasarelele ) pentru decor ... sunt tare frumosi pomii fara frunze si cu bilele astea portocalii ca niste globuri de Craciun
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc, am sa iau de curiozitate cand mai vad. Spui ca se mananca langa ceva dulce. Sa inteleg ca este acrisor sau chiar acru? Iti aminteste de alt fruct? Heeee, pai daca le lasa in copac, poate nu-s chiar asa de gustoase?! Dar si aici vad lumea cu mere in copaci lasate ca globurile... [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si la noi e plin de persimone prin noiembrie. Mie una imi plac foarte mult, sunt dulci si cremoase. Dar cred ca trebuie sa fii atenta ca daca nu sunt coapte cum trebuie ti se transforma in hartie in gura..deci daca vrei sa incerci, ia una moale de tot. MAi sunt un fel de persimone care arata ca gogosarii, alea trebuie sa fie doar portocaliu inchis, nu se fac moi deloc. Crisss mami de pui mic
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc ca mi-ai atras atentia, nu stiu nimic despre ele, cu atat mai putin cum sa le aleg. Am sa caut pe Internet poze cu tipurile si te mai intreb. Nu stiu ce am vazut in magazin, cred ca aratau ca cele din poza mea. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Criss, vad ca doua tipuri sunt in USA: Hachiya: http://www.justfruitsandexotics.com/PersimmonHachiya.jpg Fuyu: http://farm1.static.flickr.com/100/293966897_d7bc8abc30.jpg?v=0 Eu cred ca am dat peste Fuyu. E "gogosarul" despre care vorbesti? Daca iti mai aduci aminte... Macrina, asa am patit cu un papaia. L-am luat cu coaja verde. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In Turcia ,le spune marul lui Adam si sunt foarte apreciate . Anul trecut am cumparat si din Ro si asa cum au spus fetele trebuie sa fie moi .Stiu ca au o valoare nutritiva foarte mare . Mie si sotului, ne plac foarte mult ,fetele nici nu au vrut sa guste[:D] [pup]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna, In israel se numesc Afarsemon si sunt dulci acrisoare cand sunt coapte. Foarte bogate in vitamine.... Eu recomand sa fie consumate in salate de fructe, impreuna cu banana, mar, portocala... Poti sa le pui si in vin, si sa la consumi ca un cockteil... Sunt f bune cand sunt coapte si eu recomand sa le manaci cu tot cu coaja.. Pofta buna Mona :) 3 IUI nereusite, ma pregatesc de trat cu menogon , pt IUI nr 4 Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...