Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gatim azi (75)


Recommended Posts

  • Răspunsuri 203
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Julie, te vad din Japonia [:)]... Ieri am dat peste reteta asta de... mochi cu alune si faina de orez. As vrea as fac candva, dar mi-e teama ajung sa le mananc singura.

Imi poti spune, te rog, daca sunt clisoase (lipicioase cand le mesteci) si cu ce aduc ca gust? Am vazut mai demult ca se poate pune si un amestec de fasole cu zahar parca (nu ma vad incercand asa ceva dar alune, nutella, enentual o pruna [:)], am curaj).

 

Si aici reteta:

 

http://angiesrecipes.blogspot.com/2010/02/peanut-mochi.html

 

La tid="red">zid="teal">aid="purple">rid="teal">aid="maroon"> americanaid="blue"> (poze)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui ML

http://angiesrecipes.blogspot.com/2010/02/peanut-mochi.html

align="right" id="quote2">


Reteta asta nu e de mochi, chiar daca asa scrie[:D]

Plus ca mi se pare complicata si usor de gresit.

Incearca mai bine sa faci dango - bile de mochi - conform retetei de mai jos - iar asta se apropie cel mai bine de ceea ce se numeste mochi in Jp, si subliniez ca nu trebuie nici un adaos de zahar -, pe care sa le tavalesti apoi in alune conform retetei tale. Ori in loc de alune, in susan prajit amestecat cu zahar, ciocolata topita, cacao pudra, migdale prajite, fistic sau nuci. Succes![flo]
J.

http://www.food.com/recipe/kushi-dango-skewered-sweet-dumplings-120390

PS editez ca sa-ti raspund la intrebari.
Mochi este intr-adevar o chestie lipicioasa - de cerul gurii - insa chestiile alea care se cheama dango, mai putin.
Gustul este fad pentru cei cu papilele tunate pe sistem occidental, de aceea sugestiile de a tavali bilele de mochi prin ce e enumerat mai sus. Insa prajiturile de mochi cu umplutura de ... gem de fasole, ca sa zic asa[:D], se potrivesc perfect cu ceaiul verde, fie el cald sau rece, in special cu matcha, care e oarecum amar si complimenteaza perfect aroma si dulceata foarte subtile ale unei aparent banale galusti de orez[:)]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Adaugă...