Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Socata


Recommended Posts

ML, noi in Louisiana terminam sezonul de soc. Eu il fac asa: la 1 galon (3,78 l) de apa pun 350g zahar, 2 lamii jumate, 4 flori mari de soc. Pun apa, apoi zaharul, amestec bine dupa care pun lamiile spalate si taiate in jumatati si stoarse de zeama (zeama tot in borcanul de socata merge). La sfirsit pun florile de soc (si ele spalate). Borcanul pe care il folosesc este de sticla transaprenta cu capac de plastic. Il poti gasi la walmart. E de un galon si are un mic robinet jos care e ideal cind vrei sa scurgi socata din borcan cind e gata. Las borcanul afara doua zile. La noi este foarte cald - peste 30C ziua. Borcanul sta acoperit cu capac in soare. Amestec de doua ori pe zi. Iese acidulat cu gust proaspat. Copiii mei amindoi (5 si 2 ani)beau si le place la nebunie - rece de la frigider. Am observat ca daca il fac in casa unde avem AC si e mai rece, se face in 3 zile si nu e acidulat. E doar o limonada aromata cu flori de soc. Nu am citit in urma, asa ca nu stiu daca ati discutat despre pastrarea socului pentru socate in afara sezonului. Sint in cautare de idei, ca tare ne place. Spor la socate! Oana, Matei (25 februarie 2004)si Alexandru (28 august 2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Oana, am citit bine? Nu pui drojdie? Multumesc, chiar ca imi vine sa ma apuc! Azi am pozat socul (as vrea sa va arat si voua floarea... sunt 99% sigura ca e soc, vreau sa fiu 100%..., poate ma ajutati?!!!), treaba este ca avem un gard si o magazie din lemn tratat la vreo 6-7 m de el si nu-mi vine, acum ca m-am gandit mai bine, sa-l folosesc. Dar creste si pe malul raului si daca mai scade un pic apa, ma bag sa-l culeg. Anul trecut am adunat la sfarsitul verii fructe (boabe) si le-am congelat, cu gandul sa fac sirop. Nici acum nu m-am pus pe treaba [:I], oarecum si din teama ca nu-i soc. Asa ca, revin cu poza si daca spuneti si voi ca e, apoi e si nu mai intreb. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pune poza ML ca sa-ti zicem. Am inteles ca cel de pe-aici e o suspecie a celui pe care-l avem in Ro. Sa ai grija ca frunzele nu sint bune - am inteles ca sint toxice. Florile si fructele sint bune doar. In copilarie mama il facea fara drojdie si iesea tare acidulat si bun. Oana Oana, Matei (25 februarie 2004)si Alexandru (28 august 2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu prea il cunosc (in Ro beam socata la o prietena, mama ei facea, dar nu am vazut arbustul). Pun doua poze, Oana, cu el inflorit (mai jos sunt si cu fructele, poate iti spun mai multe): http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/ Multumesc de ajutor, oricui ii suna clopotelul [:)]. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML, e soc cu siguranta, poti sa faci cu incredere socata. Eu am pus flori la uscat, sunt curioasa cum iese din flori uscate...o sa incerc sa fac reteta ta, Oana, fara drojdie, peste vreo luna, ca nu-s foarte bine uscate inca. Lora, mami de Iustina [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135498"]Teledon pentru Dan[/url] Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138684"]Bazar pentru Sebi[/url] (Niciodata sa nu spui niciodata!)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oana, Lora, multumesc, pe sambata sau duminica voi aduna (sper sa ma astepte pana atunci). Revin, dupa ce/daca am avut succes (cu socata si culesul). [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oana, am baut azi socata [pup]. Le-a placut si copiilor. Am pus la uscat inca 5 portii, asa ca daca se mentine vremea frumoasa, repet. De nu, le pastrez pt. ceai. [url="http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/"]Take joy! (poze)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ML, ma bucur tare ca ti-a iesit. Pentru mine a fost o mare bucurie sa redescopar aici gusturi din copilarie. Nu stiu daca ti se pare suficient de dulce. Daca vrei mai poti adauga zahar (50g); parca asa era reteta originala, daca nu ma-nsel. Eu ma feresc insa de zahar, mai ales de cind sintem aici (unde zaharul il gasesti in tot felul de alimente). Oana, Matei (25 februarie 2004)si Alexandru (28 august 2007)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...