Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dulciuri fel de fel...(4)


Recommended Posts

Offf Principeso...n-am mai trecut de ceva vreme pe aici...Sper ca ai gasit ceva bunut pana la urma si fara ajutorul nostru. [:)] Sa ne arati si noua ce-ai construit,da? [pup]
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/05/tort-frantuzesc.html"]Tort frantuzesc[/url] Pentru blat avem nevoie de: 1 cana faina 100 g unt 1 galbenus 50 g zahar pudra 1 zahar vanilat 1 varf de cutit cu bicarbonat 1 varf de cutit cu sare Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini. Intre timp se prepara aluatul pentru choix-uri din: 100 g unt 2 linguri ulei 250 ml apa 2 cani faina sare 7 oua (mari) Se fierbe apa impreuna cu untul,uleiul si sarea.Cand a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit,dupa care se adauga oulale pe rand,amestecand energic dupa fiecare. Sfat: Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet.Se pun atatea oua cate cere compozitia,sa fie bine legata si moale. Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort,tapetata cu hartie de copt,formam un colac din aluatul spritat. Se pune la copt,la inceput la foc mare,pana se umfla,apoi la foc mediu pana se rumeneste. Din restul de aluat se coc choix-uri mici. Pentru umplutura avem nevoie de: 1 plic Crem Ole de vanilie 1 plic Crem Ole de cacao 500 ml frisca lichida 300 ml lapte Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati. Pentru decor avem nevoie de: 100 ml frisca lichida batuta 50 g ciocolata topita Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao. Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios,peste care vom pune colacul copt,umplut cu restul de crema de cacao.Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choix-uri,formand o piramida. Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca,apoi garnisim cu ciocolata topita.
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

miho...am incercat sa-ti las un comentariu...n-am reusit bineinteles [bang] desi alta data a mers...asa ca-ti scriu aci [:D] ARATA DEMENTIAL [pofta][pofta][pofta] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum"]Prajituri si papa bun 2[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Monule! [pup]
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am facut,mishule. 2 omide,pe care le pun intr-un cos cu capsune si alte fructe,o sa pun tortul pe o frunza de banan... sper sa am succes de cauza...maine am prima infatisare si marti pe a doua.[bibe] maine e ziua tatalui si luni implineste fi-miu 3 ani,am 2 petreceri si 2 viermisori.[:D] ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Super Principeso! Sa ne arati si pozze,daaaa? Pliiiiz...[:D]
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/05/tort-inimos-cu-frisca-si-ciocolata.html"]Tort inimos cu frisca si ciocolata[/url] Pentru blat am folosit ingredientele de la prajitura [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&whichpage=12&TOPIC_ID=77224#1868073"]Krem a la krem[/url]: 6 oua 6 linguri de zahar 1 plic Creme Ole de ciocolata Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit. Pentru mousse de ciocolata amaruie: 200 g ciocolata amaruie 350 ml frisca lichida 6 g gelatina Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia. Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus. Pentru crema de lapte condensat: 150 g lapte condensat cu vanilie 200 ml frisca lichida 100 ml lapte 6 g gelatina 1 lingura cu varf de miere Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte. Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea. Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina. Se da la frigider sa se intareasca. Pentru mousse de ciocolata cu lapte: 200 g ciocolata cu lapte 350 ml frisca lichida 6 g gelatina Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. [;)] Pentru decor: 100 g ciocolata amaruie 200 ml frisca 2 linguri smantana Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele. Cu cat mai multe,cu atat mai bine. [;)] Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare. Smantana ajuta frisca "sa stea teapana acolo unde-o pui". [:D] In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea. Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte. Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte. Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma. Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/06/tort-merengue-cu-crema-de-lamaie.html"]Tort merengue cu crema de lamaie[/url] Pentru blat avem nevoie de: 6 albusuri 200 g zahar esenta de vanilie Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4 blaturi. Pentru crema avem nevoie de: 250 ml lapte 200 g unt 200 g zahar 50 g faina 2 lamai Untul moale,la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul,apoi se adauga sucul de la lamai.Se poate pune si coaja,daca va place. Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml),iar restul de lapte se pune la fiert.Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata,se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit,apoi se adauga cate putin in compozitia de unt. Pentru decor avem nevoie de: 150 ml frisca felii de lamaie ciocolata rasa Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul. Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa. Se da la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/06/gauffre-cu-nuca-si-cacao.html"]Gauffre cu nuca si cacao[/url] Avem nevoie de: 2 oua 150 g zahar 50 g unt 250 ml lapte 1 pahar nuca macinata 2 linguri cacao esenta de rom 1 lingurita praf de copt faina cat sa iasa un aluat mai grosut,dar curgator Ouale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul topit si racit,laptele caldut,esenta de rom,nuca amestecata cu cacaoa si la sfarsit faina si praful de copt. Cu un polonic am pus compozitia in aparatul special si am copt cate aproximativ 5 minute,pentru fiecare tura de prajiturici. [:)] O parte din ele s-au mancat direct din aparat :)) ce-a mai ramas am decupat in inimioare si am presarat cu zahar pudra.
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...