Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dulciuri fel de fel...(4)


Recommended Posts

Multumesc fetele [flo] M-am hotarat ... TIRAMISU Va zic cum a iesit, dar fara poze ca sunt antitalent la decorat [:-@] kiss [pup]
[url="http://community.webshots.com/album/560063904Wkynqc?start=0"][pk][roker] HORIA [roker][pk][/url] [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbunard20070416_-8_My+child+is.png"]varsta[copil][/url]16.04.2007
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are.
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

MIHA,am venit cu Alba ca zapada[:D] BLAT: 100gr. unt 2 oua 3 linguri lapte caldut 200gr. zahar pudra 1 lingura amoniac stins cu zeama de la lamaie, coaja de lamaie,esente faina cat cuprinde,in jur de 450gr. Se freaca oul cu zaharul,se adauga untul moale,amoniacul stins,laptele,esentele si faina,trebuie sa iasa un aluat putin tare.Se intind 3-4 foi(eu nu am putut face niciodata 4[:D]) si se coc pe dosul tavi. CREMA: 4 linguri faina 200gr.unt 200gr. zahar pudra 500 ml lapte coaja si zeama de la 1-2 lamai(daca va place foarte mult aroma de lamaie sau cremele foarte aromate, puteti pune si esenta de lamaie) Se dizolva faina in lapte,se pune pe foc si se amesteca in continuu pana se ingroasa,se da la o parte sa se raceasca.Se freaca untul cu zaharul spuma,apoi se adauga peste el putin cate putin din crema de faina fiarta amestecand,la sfarsit se adauga zeama si coaja de lamaie,amestecand usor sa nu se taie. Se umple foile cu crema,se lasa la frigider sa se inmoaie minim 24 de ore(eu las cam 48 de ore) si apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra. Aici am si o poza cu prajiturica[:)] http://outdoors.webshots.com/photo/2906193800066546584OqJjOJ A avut mare succes peste tot unde am dus-o[:D]...toata lumea mi-o cere,eu deja nu mai pot sa o vad de cate ori am facut-o[:D][alcool] MIHA,super tortul cu inghetata[flo] ADI,fara cuvinte,ca de obicei superb tot ce iese din mana ta[flo] "Before you judge me, try hard to love me."MJ Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 ...sau aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Mirela! [pup] Imediat o trec in listuta si caut diferentele intre reteta ta si a mea. [:)]
[bis][url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9"]Am si eu ratusca mea[/url] (mar1 si mar2) [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Citat:
citat din mesajul lui adi69 Sau poate strat de mousse de cioco amaruie (pufos),apoi mousse de ciocolata alba cu menta (pufos) urmat de jeleu de menta (dens) si totul imbracat in ciocolata amaruie(crocant)?
Pornind de la provocarea Adrianei,am facut zilele trecute,un [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/08/tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-menta.html"]tort cu mousse de ciocolata si menta[/url].Initial am vrut sa pun si stratul acela de jeleu,dar n-am gasit coloranti.Oricum aveam ceva emotii,ma intrebam daca nu cumva v-a iesi cam "tremuracios" [:D],asa ca...mi-am zis:"mai bine-asa". [:-@] Pentru blat avem nevoie de: 4 oua 50 g zahar 40 g Crem Ole de ciocolata esenta de rom Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit. Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de: 200 g ciocolata amaruie 350 ml frisca lichida 6 g gelatina Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia. Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus. Pentru mousse de menta avem nevoie de: 200 g ciocolata alba 250 ml sirop natural de menta 350 g frisca lichida 15 g gelatina Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie,iar la sfarsit incorporam si siropul de menta. In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea. Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,apoi cel de ciocolata alba cu menta. Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte. Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma. Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca sau ciocolta,dupa preferinta. [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bravo Mirela,echilibrata si cu tinuta prajiturica! Am s-o incerc si eu.Prajitura mea (alba) imi iese cu foile prea fragede, se moaie prea tare.Asta arata bine.Se noteaza! Multumesc pentru complimente! Miho..,gustos raspuns la provocare![pk] Am vazut ieri coloranti in Selgros. Ai idee de unde au luat fetele din Iasi atunci fondantul?Ala la galeata de 10 sau de 5 ? Eu voiam sa va intreb,ce prajituri cu crema ,de casa de astea cu foi ,mai faceti si care este reteta voastra preferata...care sa nu fie nici prea costisitoare si sa "aiba succes la public". Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui adi69 Miho..,gustos raspuns la provocare![pk]
Multumesc! [pup] Daca aprecierile vin de la tine,ma simt flatata. [:I]
Citat:
Ai idee de unde au luat fetele din Iasi atunci fondantul?Ala la galeata de 10 sau de 5 ?
De la Coseli,cred. Iti dau numarul Cristinei?Ca ea s-a ocupat atunci.
Citat:
Eu voiam sa va intreb,ce prajituri cu crema ,de casa de astea cu foi ,mai faceti si care este reteta voastra preferata...care sa nu fie nici prea costisitoare si sa "aiba succes la public".
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/06/prajitura-televizor.html"]Prajitura Televizor[/url] [:)] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75
mihaela am o intrebare ce fel de frisca likida ai pus?[:)]
De la Milli. [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui alina_dinca
are cineva o reteta buna de salam de biscuiti? [:)]
Alina,eu am incercat varianta asta de [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/02/salam-de-biscuiti.html"]salam de biscuiti[/url] . [:)] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...