Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dulciuri fel de fel...(4)


Recommended Posts

Citat:
citat din mesajul lui adi69
Bravo Mirela,echilibrata si cu tinuta prajiturica! Am s-o incerc si eu.Prajitura mea (alba) imi iese cu foile prea fragede, se moaie prea tare.Asta arata bine.Se noteaza! Multumesc pentru complimente! Miho..,gustos raspuns la provocare![pk] Am vazut ieri coloranti in Selgros. Ai idee de unde au luat fetele din Iasi atunci fondantul?Ala la galeata de 10 sau de 5 ? Eu voiam sa va intreb,ce prajituri cu crema ,de casa de astea cu foi ,mai faceti si care este reteta voastra preferata...care sa nu fie nici prea costisitoare si sa "aiba succes la public". Adriana
ADI[pup]...eu ador prajitura asta si e buna si se preteaza foarte bine la petreceri,plus ca nu e costisitoare[:D] http://outdoors.webshots.com/photo/2727858190066546584pZGKPY ....am sa pun si reteta daca te intereseaza![flo]....sau Prajitura Jerbo http://outdoors.webshots.com/photo/2477625160066546584YYeagx este delicioasa dar trebuie multa nuca,deci e ceva mai costisitoare,insa merita[pofta][:D]...[pup] si spune-mi daca te intereseaza retetele ! "Before you judge me, try hard to love me."MJ Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 ...sau aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Multumesc fetelor. Mirela,nbineinteles ca vreau si retete.. Cum se numeste prima praji? Miha,dar prajitura tv nu avea doua blaturi din aluat fraged si numai unul pufos? Parca reteta mea e altfel. Am sa ma uit..Mersi de reteta,asta e deci preferata? Eu am o dilema,de asta am si intrebat. Pe la aniversarile (din familie) intotdeauma na roaga sa le fac praji,niciodata insa nu-mi spun:asta mi-a placut,sa-mi mai faci.intotdeauna imi spun ca nu contreaza,le place orice. Si ma baga total in ceata. Mie de ex.,imi plac prajiturile de casa cu foi si crema. Alba,dobos,Mandica(sau praj cu foi de miere se mai numeste),tv sau lcd..:) Insa cam atatea stiu sa fac,mai sant si altele?SAu de aici deriva schimband creme sau foi? Multumesc,astept retete Mirela...[pup] Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ADI am venit cu retetele[:)]...poate le sti si tu doar sub alte denumiri,eu oricum le scriu...sunt favoritele mele si le recomand oricui care adora prajiturile de casa(eu am fost invatata cu astfel de prajituri pt ca bunica mea era o SUPER prajitureasa[:D]) Prajitura cu miere(sau prajitura ungureasca) FOILE: 500 g faina se amesteca cu 50 g unt (la temperatura camerei),2 oua intregi,100 g zahar pudra,1 lingura miere,1 lingura de bicarbonat alimentar stins cu zeama de la 1 lamaie si 4 linguri de lapte. Se obtine o coca din care se coc 4 foi pe dosul tavi in cuptorul preincalzit ,la foc mediu,cca 10 minute,pana se auresc deasupra.Dimensiunile tavi: 26/36 CREMA: Se pun la fiert 300 ml lapte cu 2 linguri zahar.In alt recipient se dizolva 6 linguri de faina in 200 ml lapte.Apoi se toarna incet peste compozitia de lapte care se afla pe foc,amestecand cu atentie sa nu se faca cocoloase.Se face ca o ciulama.Se ia de pe foc si se pune la racit. Separat se freaca 300 g unt cu 300 g zahat praf.In untul frecat se pune cate o lingura din "ciulama"(aceasta trebuie sa fie racita complet)pana se incorporeaza toata si se formeaza o crema pufoasa. Din aceasta crema se ia deoparte atat cat sa avem de intins pt o foaie si se amesteca cu 1 lingura de cacao si cu esenta de rom.In crema ramasa,alba,se adauga 3 plicuri de zahar vanilat si esenta de vanilie. GLAZURA: Eu fac glazura de la prajitura Krem a la krem,mi se pare cea mai reusita,deci: 2-3 linguri apa,2 linguri zahar,100 g ciocolata,100 g unt(esente daca vreti se pot adauga la sfarsit dupa ce se ia de pe foc) Asamblarea prajiturii: foaie+crema alba+foaie+crema cu cacao+foaie+crema alba+foaie+glazura Se lasa la frigider cel putin 24 de ore,eu va sfatuiesc sa o lasati 48,apoi foile sunt cu adevarat fragede[:)] Poza: http://outdoors.webshots.com/photo/2727858190066546584pZGKPY "Before you judge me, try hard to love me."MJ Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 ...sau aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura Jerbo FOILE: 400 g faina 200 g unt 1 plic drojdie uscata(cu putin lapte si putin zahar se lasa la crescut) 1 plic praf de copt 1 plic de zahar vanilat 1 ou Pt UMPLUTURA este nevoie de 700 g gem de caise si de 300 g nuca amestecata cu 200 g zahar. Se amesteca toate ingredientele scrie pt foi si se formeaza o coca molicica(pot iesi 3-4 foi,depinde cate puteti intinde),apoi se intinde prima foaie,se pune in tava,peste care se pune gem si se presara o parte din compozitia de nuca cu zahar,se adauga apoi urmatoarea foaie si se procedeaza la fel,gem+nuca si zahar.Si asa pana terminam toate foile.Apoi se baga la cuptor si se coace cam 35-40 de minute la foc mediu. Se lasa la racit si se adauga glazura(ce glazura vreti puteti folosi,eu o fac pe cea care am scris-o mai sus[:)]) GLAZURA(o alta varianta): 6 linguri zahar 1 lingura cacao 3 linguri apa,se fierb toate si apoi se adauga 50 g unt. Se baga la frigider si se serveste a doua zi! Este delicioasa aceasta prajitura!!Poza: http://outdoors.webshots.com/photo/2477625160066546584YYeagx "Before you judge me, try hard to love me."MJ Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 ...sau aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[flo] Mai bine cumpara-le chiar din comert,Adela.Foietaj Bella sau Linco,sau orice alt aluat de foietaj,pentru ca necesita multa munca si mult timp sa faci un aluat de foietaj.Si nu e nicio diferenta privind calitatea.Faci un aluat din 1kg faina de patiserie,sare,putin otet si apa calduta,apoi impachetezi 500g unt(marga) in aluatul obtinut,intinzi foaie si impachetezi in trei,apoi in patru,cu pauza de odihna de 20min intre impachetari.Cum ti-am zis,multa munca si mult timp.Si exista si-o metoda a impachetarii aluatului,care e greu de explicat in scris. www.blogulluiaurel45.blogspot.com [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu mai cumpar foietaj din comert de cand am descoperit reteta [url="http://www.bucatarianoastra.com/foietaj-cornuri-f90/croissants-super-pufoase-t4297.htm?highlight=croissants"]Aceasta[/url] de foietaj(croissant) dar care poate fii folosit la placinte, cremsnit, imbracat mere in foietaj, etc... foietajul din comert are gust de margarina, are conservanti...da...in lipsa de timp...este bun...dar nu ca nu conteaza calitatea...ci ar trebui sa conteze sanatatea [:D] recunosc l-am folosit ani de zile.. [:I] dar am renuntat sa ma mai otravesc pe mine si mai ales pe astia mici... [:-@] monica [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri"]Prajituri si papa bun[/url] [url="http://picasaweb.google.com/MonicaElizabet/PrajituriSiPapaBun#"]Prajituri si Papa bun 1[/url] [url="http://picasaweb.google.com/monicaelizabet2/PrajituriSiPapaBunDinNouAcum"]Prajituri si papa bun 2[/url] [url="http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost"]Papa de post[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daaa...foarte bine arata foietajul Monicai. Dar e asa mult de muncaaa...[:D] L-ai incercat Adela?Cum a iesit?
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12"]Copiii mei fericiti[/url] [:)] ms1 si ms2 [flo]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...