Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dulciuri fel de fel...(4)


Recommended Posts

[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/10/tort-cu-crema-de-mascarpone.html"]TORT CU CREMA MASCARPONE[/url] Pentru blat avem nevoie de: # 6 oua # 200 g zahar # 230 g faina # 1/2 lingurita parf de copt # 40 g Nesquik Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul. Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute. Se pun pe un gratar la racit. Pentru crema avem nevoie de: # 2 galbenusuri # 50 ml lapte # 50 g ciocolata alba # 100 g zahar # 5 g gelatina # 250 g mascarpone # 250 ml frisca lichida Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa. Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar. Pentru decor avem nevoie de: # 100 ml frisca lichida # 1 plic zahar vanilat Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului. Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat. Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte. Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore. Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :)) Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat. Pudram cu zahar si cacao.
[url="http://www.bucataras.ro/miha/"]Miha papa tot[/url] [yum]
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12"]Copiii mei fericiti[/url] [:)] ms1 si ms2 [flo]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

La multi ani si un An Nou fericit tuturor! [flo]
[url="http://www.e-retete.ro/concurs/2/concurenti/4"]Votati o sarmala uriasa?[/url] [:D] Multumesc! [flo]
[url="http://www.bucataras.ro/miha/"]Miha papa tot[/url] [yum]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Buna Miha, am gasit si eu in sfarsit lapte condensat 7,5% grasine,e bun? numai ca nu mai stiu la ce prajituri se putea folosi,esti draguta sa-mi spui si mie?mersi frumos. fetele laptele l-am gasit la plus 2,7ron cutia de 320ml,Apla LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005) Poze:http://s254.photobucket.com/albums/hh109/laurag72/George%203%20ani/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu il folosesc la [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=19&TOPIC_ID=115703#3655380"]Chees cake cu fructe[/url] la [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&whichpage=14&TOPIC_ID=101709#2943661"]Twix[/url] [url="http://www.reteteinimagini.com/Retete/Retete-Internationale/Brigadeiro-bomboane.html"]Brigadeiro[/url] [url="http://www.reteteinimagini.com/Retete/Prajituri/Prajitura-Milch-Schnitte.html"]Milch Schnitte[/url] pe care o am in plan... si cred ca mai sunt si altele..dar acum nu-mi vin in cap... [alcool] Monica-Elizabet [url="www.reteteinimagini.com"]Retete in imagini[/url] [url="http://www.reteteinimagini.com/forum/index.php"]Impresii, pareri, retete[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc
Daaa...foarte bine arata foietajul Monicai. Dar e asa mult de muncaaa...[:D] L-ai incercat Adela?Cum a iesit?
[url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12"]Copiii mei fericiti[/url] [:)] ms1 si ms2 [flo]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Si eu as vrea sa am timp sa fac acel foietaj al Monicai... dar pana atunci... e foarte simplu ca foietaj de placinta: [url="http://dumitrufelicia.blogspot.com/2009/12/placinta-foietaj-cu-branza.html"]Acesta[/url][pup] Felis si [copil] Mihai-Cristian (06.12.04) [url="http://dumitrufelicia.blogspot.com/"]Bucatarelile mele[/url] [url="http://community.webshots.com/user/dumfelis"]pozele noastre[/url], "Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chec cu nuca 10 oua, 1 ½ cana zahar, ½ cana ulei, 2 cani faina, arome. Se bat albusurile spuma pana se poate rasturna castronul fara sa cada spuma, se adauga zaharul cate putin, apoi galbenusurile cate unul, peste care au fost puse aromele. Apoi se adauga uleiul. Se adauga faina amestecand numai de jos in sus. Se separa aluat pt culoare, in aluatul pt cacao nu se pune faina prea multa. Se toarna in tava tapetata, se pune deasupra aluatul cu cacao, nuci. Se coace la foc potrivit. Dupa scoatere, se aseaza tavile pe o parte sa nu se lase. mami, [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqusdr20040625_2_Maria+is.png"]"pinsentza"[/url] [zana] si [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsvi20060118_2_Stefanut+is.png"] "diliciosul"[/url] [bonjovi] [url="http://strumfiispunlucruritraznite.blogspot.com"]Strumfii spun lucruri trasnite[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846"]Un licurici vesnic in amintire[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna tuturor [flo] Nu sunt activa la subiect dar il urmaresc de la inceput [:)] Uite o reteta delicioasa si usoara(putine oua) de chec la care poti adauga ce doresti: nuca, stafide, etc.. Drepturi de autor: Chec Sava Laura [flo] - culinar sau blog. "am folosit acelasi tip de cana (cu acelasi gramaj) pentru toate ingredientele. Ingredientele pentru o portie: - 2 oua - 1 cana zahar - 1/2 cana lapte - 1/2 cana ulei - 2 cani faina - 1 plic praf de copt - cacao, pentru efectul marmorat Totul decurge foarte repede: - se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul: - se mixeaza putin: - se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata - si faina cu praful de copt: Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( o lingura): Cu compozitia de cacao turnata in mijloc: Scoase de la cuptor, dupa ... nu stiu sigur cat le-am lasat ... ca tot timpul fac testul cu scobitoarea... oricum, mai mult de 30 de minute." Personal am folosit mai putin ulei(o lingura) si a iesit bine. Din ac. cantitate rezulta o tava de chec.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
[url="http://bucataras.ro/retete/4321/guguluf-auriu-cu-branza.html"]Guguluf auriu cu branza[/url] * 3 oua * 200 g zahar * 150 g unt * 250 g branza de vaci * 4 linguri suc de portocale * 200 g faina * 2 linguri amidon * 1 praf de copt * esenta de vanilie Ouale se bat cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga apoi pe rand sucul de portocala, untul moale si branza de vaci. Dupa omogenizare se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Aluatul obtinut se toarna in forma bine unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se lasa la racit, dupa care se rastoarna pe platou si se pudreaza usor cu zahar. [url="http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00217#BP00217"]Voteaza "Reteta anului 2009"[/url] [flo]
[url="http://www.bucataras.ro/miha/"]Miha papa tot[/url] [yum]
[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...