Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dulceata de capsuni


Recommended Posts

Citat:
citat din mesajul lui mirela68
Simplu... Aseara, am curatat 4 kg de capsuni, pe cele care erau mai mari le-am taiat in 2 sau in 4 si le-am pus impreuna cu 2 kg de zahar intr-o oala. Le-am lasat asa pana azi dimineata, cand le-am pus la foc mic. Am mai pus zeama de la o lamaie mare si am lasat la fiert cam 2 ore. La sfarsit am zdrobit o aspirina, pe care am pus-o in oala cu dulceata, apoi asa calda in borcane. Iar acum cele 10 borcane de dulceata sunt in camara [pup] [url="http://community.webshots.com/user/mirela68"]MiReLa[/url]
Tocmai ti-am folosit reteta. A iesit o super dulceata. Sper sa si reziste.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

mirela 68 multumesc pentru reteta![pup] Am facut si eu dulceata asa cum o faci tu si a iesit super,super buna!Multumesc mult!!!!![flo][flo][flo][flo] cred ca folosind kg/kg ar fi iesit prea dulce ,intradevar.Asa a iesit super ok! Mii de multumiri!!!!!!!!!!![pup] Monikka [url="http://good-times.webshots.com/album/563700447BwEaXj"]vacanta Moeciu 2008[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si eu am luat 0 lada de capsune(4 kg) eu fac cama asa:o farfurie adanca de fructe si 1/2 kg de zahar,las de seara pana dimineata cu zaharul,apoi o parte din capsune le blenduiesc, un pic, ca sa formez baza(ptru clatite..)ne plac mai mult stil gem in care se gasete si cate un fruct intreg...decat dulceata traditionala in care toate fructele sunt intregi.le pun la fiert pana da in clocot,apoi opresc focul,iar mai dau drumul la foc dupa ce s-au "stamparat" ...asa nu scade mult si cu temperatutr pe care o pastreaza in fructe se sterilizeaza..si nu este nevoie sa pui (conservant,aspirina9 nu iese tare ,este tocmai buna sa o ungi pe paine,pastreaza culoaraea frumoasa. fetelor carora le-a iesit dulceata tare,adaugati un pic de apa si apoi fierbeti... ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

aseara am facut si noi dulceata de capsuni.. am avut o ladita de capsuni [5kg] si am facut in felul urmator.. capsunile le-am spalat, le-am rupt coditele si le-am taiat in 2. Separat am folosit 1kg zahar la 1kg capsuni si a iesit excelent! Adica, am pus 5kg zahar si 5 cani de apa si am pus la foc , s-a facut un sirop, acolo am adaugat capsunile si am mestecat in compozitie sa nu se prinda de oala pana s-a ingrosat. Am pus in borcane si am dat la cuptor borcanele cam 40 min. Acum sunt in cuptor inca, le las sa se raceasca, apoi le pun si eu in camara. Pofta mare! [flo] Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei [ruga] n: 15.07.2008 d: 16.08.2008 [url="http://community.webshots.com/album/566431201pbntlL"]ingerasul Darius-Andrei[/url] [gravi] 17+ [ruga] Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe! [url="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Elena&year=2009&month=11&day=11&babycount=1"]bebe[/url] [baietel] Flavius Cristian [url="http://community.webshots.com/user/camy_pus"]POZE[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetele care ati facut dulceata dupa reteta Mirelei, ati lasat sa fiarba fix doua ore? Nu de alta da' eu sigur n-as sti cand sa ma opresc, sa nu fie nici prea tare nici prea moale. As incerca maine da' cum fac pentru prima data, mi-e sa n-o dau in bara. Mami de [copil]Eduard-Gabriel (17.08.2008) [url="http://b1.lilypie.com/wBIup3.png"]Ticker Edi[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oare cat timp mai dureaza capsunile? Am inteles ca maxim 2 saptamani.E adevarata ,ca eu tare as mai face un rand.Am facut si dulceata de cirese albe a iesit o nebunie.Parca-s bobite de aur iar gustul e bestial.Azi am cumparat pt.a doua tura de dulceata de cirese albe.Capsunile am inteles ca se termina. Monikka [url="http://good-times.webshots.com/album/563700447BwEaXj"]vacanta Moeciu 2008[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am scos samburii si la 1,300 kg de cirese albe am pus 1 kg zahar. Le-am lasat 2-3 ore nu mai mult cu zaharul,apoi le-am pus pe foc (la foc iute) si am tot luat spuma.Mai tarzior cand se leaga siropul(mai spre final) am pus un plic de zahar vanilat din acela mic si zeama de la o lamaie.Am mai lasat sa fiarba pana devin ciresele aurii , le-am luat apoi de foc si le-am lasat la racit.Cand se raceste dulceata se pune in borcane.va anunt cu jale ca 2 s-au terminat. Nu trebuie fiarta f.mult pentru ca mai zemoasa e mai buna.Azi am facut inca o tura si din pacate am camlasat-o si e cam legata,dar ce sa fac mai intai?am facut si compot si dulceata ,am pus si cirese la congelator...asta e.la gust e bestiala. Daca n-am fost explicita ,te rog intreaba-ma ca nu-i nici o problema. spor la treaba![flo] Monikka [url="http://good-times.webshots.com/album/563700447BwEaXj"]vacanta Moeciu 2008[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...