Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Fetita cu probleme de greutate


Recommended Posts

Dragi parinti, Fetita de 11 ani a prietenilor mei este foarte mancacioasa, este prea grasuta pentru varsta ei iar parintii ar vrea sa-i reduca din nr de calorii zilnice insa nu stiu cum sa procedeze astfel incat fetita sa nu resimta acest lucru ca pe o pedeapsa. va rog sa-i ajutati cu niste sfaturi daca treceti prin aceste experiente neplacute cu copii vostri.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Iti spun cum procedeaza mamicile din parc, la copii chiar mai mici: le-au scos din alimentatie porcariile de genul stix, pufuleti, alte rontaieli, au voie 1-2 cuburi ciocolata amaruie, au 3 mese principale, iar daca li se face foame intre mese, primesc mancaruri care se pot consuma fara paine, gen supe / ciorbe, salate de legume, salate de fructe(fara adaos de zahar). Incearca sa le combine mancarurile gen Montignac (gasesti informatii pe google). Nu mai folosesc smantana decat iaurt degresat, idem restul lactatelor, carnita se prepara in pungile magice (fara a pune acele porcarii de condimente). O data / luna pot papa pizza sau Mc, inghetata 1 data / saptamana. Si seara de seara suntem afara in parc, pe langa inot/judo din timpul zilei. Daria & felina fioroasa[zana][url="http://family.webshots.com/photo/2321998890059491989vxhdzf"]GIULIA(2004 08 16)[/url] cu [buburuza] [url="http://good-times.webshots.com/photo/2581961910059491989nGUHDr"]Sela[/url] _____________________"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna, ca sa putem da sfaturi, ar trebui sa ne spui tu, din cate stii, cam care este programul zilnic al fetitei, ce si cat mananca, ce bea, cata miscare face, etc. si exact ce inseamna grasuta ? ce inaltime si greutate are fetita in cauza ? e posibil sa fie vorba si despre o mostenire genetica, daca parintii fetitei sunt si ei mai dolofani[:D] sau, pur si simplu, e vorba, a nspea mia oara, de proaste obiceiuri alimentare, pe care copila le vede si le imita... o idee foarte buna ar fi ca fetita sa faca un sport adecvat varstei, dans, inot, tenis, aerobic impreuna cu mami, etc. sa nu te superi daca vei primi si pareri de genul "de ce barfesti pe forum despre copilul altei familii ?"....[:D] Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fiica-mea nu este grasa, are 1.60, 53 kg si 12 ani, dar avea burtica. Asa ca a renuntat de buna voie la dulciuri, sticks-uri, chips-uri si alte asemanatoare. Mananca putina ciocolata sambata si duminica, paine , cred ca mananca de 2 ori pe saptamana. Dimineata manaca cereale cu lapte, la pranz, ori felul I ori felul II, seara, de cele mai multe ori isi face popcorn la microunde, sau mananca iaurt cu fulgi de porumb. Uneori la masa de pranz mananca salata de vara, cu branza sau cu ou. Intre mese mananca fructe. Incerc sa o determin sa manance carnea cu salata , fara cartofi, sau cartofii cu salata. Normal ca acum, vara, mai mananca cate 1 inghetata, una la 2 zile. Si asa a reusit sa slabeasca 3 kg, si si-a propus sa mai slabeasca 2 sa ajunga la 48 kg. Nu face foamea, nu-i lipsesc principalele alimente, mai putin legumele( cu exceptia rosiilor, ardeilor) pe care nu le mananca.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

isabela, atentie la zaharul ascuns din cereale, chiar si acei banali fulgi de porumb au deseori zahar in compozitie (verifica pe ambalaj) daca tot ii plac cerealele, roag-o sa incerce cu Fitness, au multe fibre in compozitie, zahar foarte putin sau deloc, dau senzatia de satietate si regleaza tranzitul intestinal si popcorn ingrasaaa; mai nou, am citit undeva ca popcornul pregatit la microunde are substante cancerigene...daca tot ii place popcorn, mai bine il pregatesti tu dupa metoda clasica. ca o paranteza, eu aveam la 1,60m o greutate de 47 kg, cand eram in clasa a XI-a (17 ani)si nu eram deloc slaba; fetita ta e posibil sa aiba o structura osoasa mai densa, de aceea greutatea pare a fi putin peste limita recomandata la varsta/inaltimea ei Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si fata mea intra la capitolul impanate: 11 ani si 3 luni, 153cm/48kg. Practica inot de performanta, mananca fructe si legume dar e foarte pofticioasa. Ar manca mereu. I-am limitat aportul caloric la 1400kcal/zi dar nu se vad rezultate. Am fost sfatuiti sa combine inotul cu aerobic sau atletism dar devine prea incarcat programul ei (are 4-5 zile/sapt inot). Si ca sa fie tacamul complet, pustiul meu de 2 ani si 7 luni e o maimutica de 11.4kg..o slabatura! "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Multumim mult pentru sfaturi [flo] ne-au ajutat f mult. Este ff greu , pentru ca fetita a stat destul de mult cu bunicii la tara unde a fost rasfata cu o multime de bunataturi de care nu o pot lipsi prea usor, dar parintii au inceput sa-i reduca caloriile , i-au diluat laptele gras de vaca cu apa (cel din comert nu-l papa) , smantana la fel... si au dat-o la innot, alte masuri sunt imposibile...La ceva dulce dupa masa nu renunta pentru nimic in lume... plus ca are mancarurile ei favorite pe care le cere constant...pui cu smantana, cartofi cu smanatana la cuptor, sarmalute [yami]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sugereaza-le parintilor sa i dea fetei o salata mare la una din mese. E o masa sanatoasa, bogata in fibre si vitamine si tine de foame. Si sa ii micsoreze putin toate portiile. Senzatia de satietate apare la 15-20 de minute dupa masa, de aceea nu trebuie sa se ridice de la masa perfect satula. Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Personal nu m-am confruntat cu problema asta fiind posesoarea a doua slabanoage pe care nu stiu cum sa le mai ingras putin. Dar cred ca cel mai important pentru fetita este sa faca mult sport. La 11 ani poate face o gramada de sporturi, cred ca si antrenamente de 5 ori pe sapatamana ar fi OK. Desigur si dieta e importanta, eu as reduce dulciurile la minim si le-as inlocui cu fructe, as interzice orice mancare tip fast food (la 11 ani poate sa inteleaga ca aceasta mancare nu e OK, ca nu e sanatoasa si ii face rau). Si cred ca e important sa discute cu ea. Este imposibil sa nu fi sesizat si fetita ca e mai "dolofana". Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008) [URL="http://community.webshots.com/user/ioanasinadia2010"] NOI[/URL] [URL="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=52035"]Asa a venit pe lume Ioana[/URL]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...