Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tarta cu visine


Recommended Posts

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2
Citat:
citat din mesajul lui Natasa
Mama pune visinele pe fundul tavii unse cu unt. CInd o rastoarna, visinele sint deasupra (pune una linga alta) si prajitura arata mai bine si e mai gustoasa pentru cei care nu prefera sa manince mai mult pandispan decit fructe.
si nu se ard visinele? [:-/] ___________________________________________________ Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006) [url="http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/"] Albumele noastre [/url] [url="http://ro.fotoalbum.eu/dalina"] Suntem maricele [/url] "Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
Nu le-am vazut niciodata arse si n-are cine stie ce tavi speciale. Mie asa imi place prajitura asta, cu visine multe, nu ma atrage deloc cea cu pandispan dulce rau si visine aruncate din loc in loc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Tarta cu visine (sau orice alt fruct preferat) Pentru aluat: 2 oua 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte 12 linguri faina 1 praf de copt Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Se tapeteaza tava (20/30 cm) cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade. Se scoate si se pun visinele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30-40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar, se taie cand este racita complet.
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Miho,asta e reteta la prajitura turnata (la mine in caiet),o fac cu branza si mere calite..e buna si cu visine? Mie-mi plac praji cu visine si as face-o ca se face rapid si usor. Aduce putin la gust spre chec,pentru cine nu stie gustul. A! Eu am facut tarta si cu aluat de pandispan cu visine in el ,deasupra crema de vanilie si mai deasupra jeleu ptr tarte...e foarte racoritor,usor acrisor.. Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adi,e buna cu orice prajitura asta. [;)] Am facut-o si cu caise...si cu cirese...
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ieri am facut si eu prajitura cu visine, pe fundul tavii, si cu pandispan deasupra. Am caramelizat 4 linguri de zahar intr-o forma de yena dreptunghiulara, dupa ce s-a racit am uns cu unt si am asezat visinele fara samburi.Am dat la cuptor 10 minute ca sa-si lase un pic de zeama si intre timp am facut un pandispan cu 6 oua, 6 linguri zahar 6 linguri faina, esenta rom. Am turnat deasupra compozitia si am mai lasat la cuptor vro 30 minute. Aceasta reteta merge bine si cu prune, sunt usor acrisoare, si pandispanul se insiropeaza de la zeama fructelor. Se face repede (mai putin desamburitul visinelor), e satioasa, si ieftina. Voiam sa pun si o poza dar nu am incarcat-o nicaieri. N-aduce anul ce-aduce ceasul...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc
Tarta cu visine (sau orice alt fruct preferat) Pentru aluat: 2 oua 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte 12 linguri faina 1 praf de copt Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade. Se scoate si se pun visinele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30-40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar, se taie cand este racita complet.
am o-ntrebare: ouale se mixeaza cu zaharul cu totul? sau separat - albusurile cu zaharul si apoi galbenusurile? Multumesc! [asia] ___________________________________________________ Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006) [url="http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/"] Albumele noastre [/url] [url="http://ro.fotoalbum.eu/dalina"] Suntem maricele [/url] "Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc
Tarta cu visine (sau orice alt fruct preferat) Pentru aluat: 2 oua 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte 12 linguri faina 1 praf de copt Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade. Se scoate si se pun visinele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30-40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar, se taie cand este racita complet.
in ce tavita se face ptajitura asta? ca eu am folosit o tava de aprox 23/35 si abia mi-a ajuns sa-ntind prima jumatate, iar a doua nici n-a acoperit bine visinele.. [:(] ___________________________________________________ Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006) [url="http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/"] Albumele noastre [/url] [url="http://ro.fotoalbum.eu/dalina"] Suntem maricele [/url] "Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

nu-mi raspunde nimeni?? [q] ___________________________________________________ Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006) [url="http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/"] Albumele noastre [/url] [url="http://ro.fotoalbum.eu/dalina"] Suntem maricele [/url] "Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2 am o-ntrebare: ouale se mixeaza cu zaharul cu totul? sau separat - albusurile cu zaharul si apoi galbenusurile?
Ouale se mixeaza intregi.Le mixezi fff bine,pana isi dubleaza volumul.
[:-@] [url="http://good-times.webshots.com/album/569892226okaVlh"]Miha si comorile[/url] [flo] [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"]Vreau sa nu mai fiu diferit[/url] [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...