Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum fac borsul de casa?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75
ce-s alea huste?
Taratea care ramane dupa ce se acreste borsul. Iar la crengutele de visin trebuie sa aveti grija....lasa un gust specific....mie de exemplu nu imi place sub nici o forma ciorba cu bors in care s-au pus crengute de visin dar iubesc leusteanul.[:)] Catalina [url="http://home-and-garden.webshots.com/album/572096894nBsbwK"]coltul meu de rai[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

fetelor, mama mai pune pe langa ingredientele descrise si cateva crengute de marar uscat, mai exact inflorescenta de pe betele alea. am vazut si pe aici prin piata pe la oamenii de la tara ca vindeau in special toamna pt muraturi. da borsului o aroma aparte, depinde de gusturile fiecaruia. bunica mai punea la final si o floare de busuioc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Abia acum am vazut si eu subiectul... Si eu tot cu pofte... Gospodina mai ba, dar o am pe mama aici. Deci daca mai e de actualitate, sa va spun reteta dupa care tocmai mi-a facut mie mama bors aici, in Canada, fara sa pornesca cu huste (reteta am gasit-o pe culinar): 500 grame tarite de griu, 300 grame de malai, 20 grame de drojdie (noi am folost din cea uscata), 2-3 felii de paine (am inteles ca cea neagra e mai buna, insa cum nu am avut a pus mama paine alba). Pentru ca nu am avut unul mai mare, noi am folosit un borcan de sticla de 2 litri si am facut doar cu 1/3 din ingrediente. Intr-un vas de sticla am pus taritele de griu si malaiul cu apa rece, si le-am lasat la inmuiat vreo 3 ore. Apoi am umplut borcanul cu apa oparita. Cand apa s-a mai racit putin, am adaugat drojdia de bere facuta ca un maia si painea. Borcanul l-am tinut in bucatarie la temperatura camerei, acoperit cu un tifon. Cat a fermentat, adica cam 3 zile, l-am amestecat cu o lingura de lemn cu coada lunga de mai multe ori pe zi. Cand s-a acrit, borsul limpede l-am pus in sticle, pe care le tinem in frigider. Peste o jumatate din catitatea de huste am adaugat jumatate din cantitatea de tarate si malai oparite, si am reluat procesul. Prima si a doua serie nu au iesit prea bune; borsul era acrisor, dar cu gust de drojdie. Abia acum, la a treia tura e bun-bun, si-l beau simplu. Poate din tura a patra sa acrim vreo ciorba :) Laura *** Citind cu atentie, vad ca de fapt reteta folosita de noi e foarte aproape de reteta data de valentinag [:I]... "At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Macrina, tot drojdie granule avem si noi. Maiaua (daca asa s-o numi [:I] ) am facut-o asa: drojdie + apa calduta + aproximativ o lingura de tarate deja inmuiate, toate amestecate bine pana se face ca o pasta. Laura "At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...