Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Text Buna fetelor! Datorita vietii foarte grele din Romania,tot mai multi oameni,avand diferite meserii pleaca afara,cu speranta ca vor reusi sa munceasca acolo o perioada pentru a reveni apoi in tara cu bani pentru o casa,o masina sau pur si simplu o viata mai buna! Referitor la tot ce am scris mai sus,am si eu o mare rugaminte la cele de peste hotare care cred ca ma pot ajuta.Sotul meu lucreaza aici in Romania ca instalator(instalatii termice si sanitare).Este un foarte bun meserias,si asta nu o spun doar pt ca este sotul meu ci pur si simplu pentru ca asa este.Munceste aici 12 ore pe zi pe un salariu de 1700 lei.In fine...banii lui si ai mei ne ajung doar pentru datorii si mancare...insa oful nostru mare este ca nu avem o casa...asa ca am hotarat sa ne sacrificam putin viata si sa incercam pentru copilul nostru sa facem ceva,sa aiba si el camera lui,ca deja este maricel si ar avea nevoie...in fine! Marea mea rugaminte este daca cineva ne poate ajuta cu un post de instalator,in orice tara,un post bine platit chiar daca munca este enorma...nu vrem decat sa incercam poate reusim sa ne luam acea casa mult visata! Va multumesc! Numai bine va doresc tuturor!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Deasemenea, multi romani cred ca daca romania e in europa tot ce trebuie sa faca este sa se hotarasca sa plece, ca europa ii asteapta cu bratele deschise, cu slujbe grase, case etc. In aceastas perioada este criza peste tot, oamenii sint dati afara, tii de slujba pe care o ai, cu dintii. Meseria de instalator este foarte bine platita aici, dar sotul trebuie sa faca niste cursuri, care dureaza destul de mult, costa si nu sint usoare deloc. Uite aici un site, poate ajuta sa-ti faci o idee. [flo] http://www.train4tradeskills.com/plumbing-course.html?utm_source=TradeDoubler&utm_medium=ppc&utm_term=N/A&utm_campaign=TradeDoubler&gclid=COnu_fab86MCFUj-2Aodnhs92g
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti multumesc mult Letitia1! Cert este faptul ca romanii care s-au intors de afara s-au intors mai bine decat au plecat...din punct de vedere financiar...nu spun ca afara sunt "cateii cu covrigi in coada"...trebuie sa muncesti ca si aici la noi,numai ca munca iti este rasplatita cu bani mai multi. Avem o ruda plecata in Spania,de foarte multi ani!Lucreaza pe un santier!Dupa cativa ani buni a reusit sa isi ia si sotia si cei 2 copii mari.Muncesc toti acolo,bine fiecare in alta locatie.Si-au inchiriat apartamentul in Romania,si-au luat o super masina...ba mai mult acum si-au luat teren si isi construiesc o vila undeva in Bucuresti! Deci se poate...cu salariile din Romania poate nici intr-o viata de om nu reusesti toate astea! Multumesc inca o data!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si santierul mai este deschis si acum? Ce vreau sa spun e ca e criza peste tot, se plateste mai putin in mai toate domeniile, nativii au inceput sa accepte joburi pe care inainte le lasau pentru emigrantii din estul europei. Multi vin aici si traiesc mai prost decit in Romania, accepta joburi pe care in ROmania nu le-ar fi acceptat si in final se intorc acasa cu buzunarele goale. O miscare de asta trebuie premeditata, te intrebi ce limbi vorbesti foarte bine, iti cauti un job zdravan pe site-ul specializate si serioase, nu pe DC si pe urma emigrezi. Mie procesul de emigrare mi se pare mai greu acuma decit acu 10 ani cind am emigrat eu, cu toata intrarea romaniei in Europa.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Total de acord cu Letitia. Eu sunt aici de peste 5 ani, am experienta, am recomandari super, incerc sa-mi schimb jobul de vreo trei luni, aplic cam la 20 joburi saptamanal si inca n-am fost chemata la un interviu. Si cam asta e situatia peste tot aici. Iar eu macar am job insa sunt unii care sunt disperati, cauta job si nu-i suna nimeni desi aplica la peste 5 joburi zilnic. O sa ziceti ca na, o avea cv-ul meu vreo pata, totusi in aceeasi situatie e si un prieten de familie care isi cauta de munca de un an jumate, are super calificari, e it-ist si nimic. Deci daca cei de aici localnicii trec prin asa ceva, cu recomandari si referinte pe cei veniti noi fara referinte rar ii baga cineva in seama. Cam asta e situatia. Emigrarea nu e floare la ureche, mai ales acum in plina criza. Insa eu va urez succes.[flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

chiar daca se lucreaza in strainatate, trebuie sa faci calcule serioase ca sa vezi cu ce ramai in mana sa poti construi o casa in RO. daca de ex, lucrezi si tu si sotul (un caz foarte fericit daca reusiti sa aveti amandoi slujbe din prima) trebuie sa traiti in tara unde ati emigrat, adika chirie, cheltuieli, mancare, etc. si vezi cu ce ramai in mana. situatia nu mai este ca acum 10, 15 ani in urma cand se putea lucra in strainatate si cu banii castigati cumparai un apartament in RO. in cele mai bune cazuri, cand se emigreaza doar unul din parteneri are job la inceput, de preferat sa-l aibe din Romania. iar ca sa obtii un job bine platit, trebuie sa stii limba satisfacator. daca nu, gasesti ce gasesti si lucrezi pe cat ti se ofera, ca trebuie sa traiesti. salariile emigrantilor, oriunde, sunt mici la inceput. eventual cursuri, sau alta scoala, acumulat experienta in timp, apoi creste si salariul. nu e greu, nici imposibil, dar trebuie sa stii ce te asteapta dincolo, sa te acomodezi si sa vrei sa reusesti. ce limba straina cunoasteti?
[url="http://picasaweb.google.com/BazarGeneral"]Bazar general pe DC[/url]
********************* [url="http://paul-mihaita.blogspot.com"]VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA[/url][bonjovi] [URL="http://negusdavidchristian.blogspot.com/"]Speranta si incredere pentru David[/URL] [bonjovi] _____________________M-am nascut pentru succes!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...