Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Placinte


Recommended Posts

Cum imi plac foarte mult placintele am decis sa deschid un subiect pe aceasta tema sa vad ce alte retete mai aveti si voi..placinte cu orice.. eu azi am facut o placinta cu caise,am folosit foi de cumparat,uneori le fac dar azi nu am avut chef... Fiecare foaie o ung cu unt topit cand o asez in tava.Am taiat caisele(1-1,5kg)bucatele le-am amestecat cu 400 gr de zahar,un plic gelatina,un plic budinca de vanilie,100ml lapte,2 oua si le-am pus toate intre foi,pe ultima foaie am presarat zahar si la copt a stat vreo 20minute.E foarte buna si calda si rece.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

raluca interesanta reteta ta.aici gasesc mai greu foi de placinta dar am notat-o pt cand le voi cumpara.nu am inteles care este rolul gelatinei daca bagi tava la cuptor si cum o pui,dizolvata in putina apa sau asa simpla(eu folosesc in general granulata) eu fac placinta cu mere si biscuiti,ne place foarte mult --[url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2008/12/placinte-cu-mere-si-biscuiti.html"]poze aici[/url]-- 1 pachet foi placinta 1,5kg mere zemoase 150g biscuiti cu aroma de scortisoara sau simpli zahar dupa gust 100ml ulei plante sau unt topit se razuiesc merele si se stropesc cu zeama de lamaie.se lasa 10min apoi se storc bine intre palme.se amesteca cu zahar si biscuitii sfaramati marunt.se ia cate o foaie de placinta si ungem cu untul topit apoi punem la un capat cateva ,linguri din compozitia de mere.rulam si asezam pe tava cu hartie de copt.coacem la foc potrivit(185 grade) pentru 25-30min si apoi cand scoatem acoperim cu un prosop umed.lasam sa se racoreasca mamica fluturasului Matei [url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/"]va invit in bucataria mea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

raluca multumesc de explicatii,chiar in seara asta am aflat de unde pot lua foile si aici in oras si vreau sa o comit in week-end.o sa revin si cu ceva poze. mai o intrebare:imparti pachetul de foi in 2 si pui jumatate pe fundul tavii si jumatate peste caise,nu?? mamica fluturasului Matei [url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/"]va invit in bucataria mea[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/05/placinta-cu-branza-si-iaurt.html"]Placinta cu branza si iaurt[/url] 1 pachet foi placinta 6 oua 500 ml iaurt 250 g branza de vaci 150 g zahar esenta rom si vanilie ulei sau unt topit (pentru uns foile) Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida. Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte. Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana,restul o impartim in 2. Punem prima parte de foi intr-o tava unsa cu ulei si turnam deasupra o parte din compozitia de iaurt.Se continua cu alt strat de foi,alternand astfel straturile de foi cu cele de umplutura,ultimul strat fiind de foi. Inainte de a baga la cuptor se pensuleaza deasupra compozitia pusa deoparte. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.Se taie dupa ce se raceste.
[bis][url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9"]Am si eu ratusca mea[/url] (mar1 si mar2) [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...