Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Crema GANAJ


Recommended Posts

nu tocmai, e o smantana speciala. scrie pe sticla/cutie... se poate face frisca si din smantana, eu am facut, dar e mai pretentioasa operatia ca daca nu esti atent(a) te alegi cu o frumusete de bulgare de unt dulce. daca vrei sa faci frisca din smantana, iti recomand ca in momentul in care ai obtinut consistenta si aspectul specific sa opresti mixerul ca altminteri...in doua secunde se face totul bulgare pe tel si nu mai ai ce face.
Citat:
citat din mesajul lui buli
frisca lichida inseamna smintina? ca mi-a cam neclar[bibe] [url="http://www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag"]@[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

tb smintina f proaspata, eu cumpar de la magazinul unei ferme. e ideal daca o prind in prima zi, cind e subtire si dulce, fara nici un pic de gust acru. pun in bol, adaug zahar, in ploaie, tot de la inceput si nu prea mult. nu stiu sa-ti spun cantitati, fac ochiometric. deci zaharul cu smintina proaspata le amestec cu mixerul. mai opresc din cind in cind sa verific consistenta. tb sa stea tzontzoroi pe palete. insa daca nu esti pe faza o scapi la unt. prima data e mai greu, apoi ti se formeaza ochiul si iti dai seama cind se formeaza virtejuri armonioase sub mixer ca e gata.[pofta] eu nu-i adaug nimic, daca o vreau aromata pun putin zahar vanilat, sau zahar cu aroma de rom. doua zile e buna rau. mai mult ... nu mai e ce-a fost[:)] [url="http://www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag"]@[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

BULI,tie iti iese frisca intarita sa inteleg[:)]...pai pt ganache iti trebuie lichida si pusa pe foc impreuna cu ciocolata,deci aproape fiarta(pt ca eu stiu ca nu trebuie sa fiarba cele doua,doar sa ajunga la punctul de fierbere si trebuie luata de pe foc)...deci frisca intarita nu e buna pt asa ceva[:)]...de aceea este nevoie de cea lichida si fara zahar!!![flo] Before you judge me, try hard to love me. Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 ...sau aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai,nu-i aceeasi chestie cu smantana[:D]..eu te intrebasem ca am vazut ca explicai cum faci tu frisca din smanata,deci nu poti folosi aia ci doar frisca lichida,e diferita de smantana(cel putin aici la mine)[flo] Before you judge me, try hard to love me. Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004) Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 ...sau aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Anca,daca folosesti smantana de la Struga,iese o crema ganache minunata. [;)]
[bis][url="http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=9"]Am si eu ratusca mea[/url] (mar1 si mar2) [url="http://dulciurifeldefel.blogspot.com/"][yum] De la lume adunate si-napoi la lume date...[/url]
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...[cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mireluta, trebuie sa pregatesc un tort si m-am decis sa fie de ciocolata (cu crema ganache). pentru ca urasc frisca vegetala am cumparat frisca (lichida) de la milli (grasime 30%), n-am gasit ciocolata menaj asa ca am cumparat tablete de ciocolata neagra heidi (85%) ci ciocolata alba primola, ca sa fac tortul in doua culori. blatul il voi cumpara (ca e prea cald ca sa folosesc cuptorul!). ma gandesc sa insiropez blatul cu un lichior de cafea iar in creme sa pun doar ceva vanilie in crema alba si rom in crema de ciocolata. crezi ca ar fi util sa mai pun ceva oua...sau altceva ?? oricum, in interior voi arunca si niste visine din visinata. mai da-mi o idee ca vreau sa-mi impresionez mosafirii...[flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...