Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

SUPER: Ecler cu crema de vanilie


Recommended Posts

[flo]Asa cum v-am promis,va destainui reteta celor mai bune eclere din cofetariile pitestene:[pofta] Ingrediente pentru coji de ecler: 250ml ulei,500ml apa,500g faina,15oua.Sau mai usor de retinut: la 1cana de ulei,pui 2cani de apa,2cani cu virf de faina si 13-15oua(depinde cat de mari sunt). Se pune apa cu uleiul sa fiarba intr-un vas si cand da in clocote se adauga toata faina deodata si se amesteca bine,pe foc,pana se inglobeaza si se opareste bine faina.Apoi se da jos de pe foc,se racoreste putin si se adauga ouale pe rand,unu cate unu,amestecand energic dupa fiecare.Compozitia trebuie sa arate ca un aluat virtos,smantanos,care,daca il ridici in mana,cade usor inapoi in vas.Daca aluatul e prea gros,cojile de ecler nu vor creste frumos in cuptor.[flo] Se pune compozitia intr-un pos sau intr-o punga cu deschizatura de 2cm si se toarna cojile in forma de bastonase(sau cercuri-pentru choix ala crem),intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 200grade,timp de 20min.Atentie: pe perioada coacerii nu deschideti usa cuptorului,pentru ca nu vor mai creste.Apoi se scot si se lasa la racit.[pofta] Ingrediente pentru crema de vanilie: 500ml lapte,3oua,5linguri de zahar,3linguri de faina,esenta de vanilie,50g unt. Se pune laptele la fiert,si intre timp se amesteca ouale cu zaharul si faina,adaugind lapte pina se inglobeaza tot.Compozitia se fierbe pe foc cam 15min,pana se ingroasa,se da jos,si se amesteca cu esenta si untul.Daca vreti o crema mai pufoasa,dupa ce se raceste se amesteca cu frisca batuta.[pofta] Se taie cojile de ecler pe laterala,se umplu cu crema de vanilie si se glazureaza cu ciocolata topita amestecata cu putin ulei(sa dea stralucire glazurii)sau cu fondant(serbet)de cacao.Peste glazura se mai aplica un fir de ciocolata alba.[pofta] Cojile de choix ala crem se taie pe din doua,se umplu cu crema de vanilie,peste care se pune un mot de frisca,apoi se aseaza capacul si se pudreaza cu zahar pudra.POFTA MARE[pofta] www.gatestesanatos.webs.com [flo] www.blogulluiaurel45.blogspot.com [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

[flo] Anita,nu sunt oua multe,astea sunt cantitatile si atitea oua necesita.La 2kg de faina puneam 60-66oua,in functie de marimea lor.Iti ies multe coji,depinde cat de mari le faci,dar se pot pastra foarte bine la congelator.Trebuie doar sa le scoti cu 1ora inainte de umplere,sa se dezghete la temp.camerei.Dar poti injumatati cantitatile.[pup] www.blogulluiaurel45.blogspot.com www.gatestesanatos.webs.com
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...