Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mancare chinezeasca !


ooana

Recommended Posts

....si orezul dupa care sunt innebunita. Am facut si iese exact ca la restaurant. Orez cu ou si legume Ingrediente 1 cana de orez 3 oua 100 g legume congelate 1 lingurita sos de soia(light soy sauce) sare Mod de preparare Se pune la fiert cana de orez cu 3 cani de apa si sare. Dupa ce a inceput sa fiarba se da focul mic si se mai fierbe in jur de 15-20 de minute. Cind este aproape gata se da de pe foc si se lasa inca 10 minute, acoperit, sa se absoarba si restul de apa. Dupa cele 10 minute se amesteca cu furculita ca sa se dezlipeasca. Atentie, nu toate tipurile de orez sunt bune. De preferat cel cu bobul lung pentru ca nu se lipeste. Cel cu bobul mic e bun la budinci. Se bat ouale si se face o omleta. Se poate amesteca ca la jumari sa se faca bucatele mici sau se lasa intreaga si se taie bucatele mai mici pe un tocator. Se adauga in tigaie si legumele decongelate, orezul si sosul de soia. Se mai amesteca 1 minut sa se incalzeasca toate. Orez Malacca Ingrediente 2 oua 200 g carne de pui 1 ceapa medie 1 ligurita de ghimbir 1 catel mare de usturoi 4 fire de ceapa verde 200 g creveti gatiti 250 g mazare congelata 3 linguri de sos de soia(light) 1 pahar de orez 2 linguri de ulei sare, piper Mod de preparare Se fierbe orezul cu 3 pahare de apa si putina sare. Se bat bine cele 2 oua cu putina sare si piper. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc ouale, fara sa le amestecati. Se ruleaza omleta si se taie fasii de un centimetru. Se taie cubulete ceapa, se piseaza usturoiul si ghimbirul si se pun in tigaia in care s-a incalzit o lingura de ulei. Se amesteca un minut avand grija sa nu se arda. Se adauga partea verde de la ceapa, mazarea, sosul de soia, carnea de pui taiata felii de 1 cm si crevetii taiati dupa preferinta sau intregi. Se incalzesc bine si se adauga orezul fiert. Se vor praji 5 minute. Se pune pe un platou si se decoreaza cu fasii de omleta. Sugestii Se poate adauga si o lingura de sos iute. Se poate manca cu sos dulce-acrisor. Mami si NiKo (24 sept 2004)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Stiam ca exista niste retete de mancarica chinezeasca si am cautat pentru voi:Da-ti click: [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4716"] retete asiatice [/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina8/detail?.dir=/4f96&.dnm=afab.jpg&.src=ph"] poze noi [/url][foto] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina8/album?.dir=eff1&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos"]3 generatii [/url] [vampa] [hippi] "Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati." Sabina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Deja imi ploua in gura, de abia astept sa manac si eu ceva chinezesc zilele astea, ca mi-ati facut o pofta, mai fetelor!!!!! Mai multe retete de mancare chinezeasca si pe http://www.vulpeabucatar.com/retete/chinezesti/creveti2culori/index.html Iata una din ele: (20 min, 2-3 portii) Creveti in 2 culori cu legume Ingrediente 500 g creveti 1 albus 1 lingura de amidon 400 g legume congelate 1 rasa lingurita zahar maro (light) 1 lingurita ghimbir tocat 1 lingurita sos fasole iute (optional) 1 fir de ceapa verde 1 lingura de sos de soia (light) 1 lingura de vin de orez chinezesc 1 lingura de pasta de rosii ulei pentru prajit Mod de preparare 1Se decorticheaza crevetii si se curata de intestine – daca aveti creveti gata prajiti si/sau congelati cu atat mai bine. Se pun crevetii decorticati intr-un castron si se amesteca cu albusul de ou si cu amidonul. Intr-o tigaie se pune la incins ulei si se prajesc crevetii. Sunt gata in cateva minute, capata o usoara culoare roz. Se scot si se scurg de surplusul de ulei. 2Se pun la incins 2-3 linguri de ulei si se pun legumele cu ligurita de zahar. Se amesteca 3 minute apoi se scot si se pun in mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazare, fasole verde, broccoli, etc. 3In aceeasi tigaie se lasa 2 linguri de ulei si se adauga ghimbirul tocat si ceapa taiata fin. Se amesteca 1 minut si se adauga crevetii. Se mai amesteca inca 1 min si se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumatate din creveti pe farfurie. Cealalata jumatate se amesteca cu lingura de pasta de tomate, pe foc, pana se fac rosii, aproximativ inca 1 minut.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...