Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mancare chinezeasca !


ooana

Recommended Posts

Akella, cum adica se sparge un ou? Oul ramane intreg sau se bate "zdrente"? Multumim mult de tot pentru retete[bis][bis][bis] ________________________________________________ La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine. Cu drag, Mihaela
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Ciocanele de pui glasate 8 ciocanele, 1 lingura bulion, 150 ml ulei, 1 lingurita de zahar, 400 g rosii, coriandru macinat, 3 cepe, 4 linguri gem de visine, sare, piper boabe, piper macinat, 4 linguri sos de soia, 2 lingurite mustar Se face o marinata din: gem de visine, ulei, coriandru, 1/2 lingurita zahar, sos de soia, mustar, sare, boabe de piper. Cu amestecul rezultat se ung bine ciocanelele de pui si se lasa sa se patrunda bine 2-3 ore. In acest timp se face sosul: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se adauga rosiile taiate cubulete, bulionul, 1 lingurita de zahar. Se lasa la fiert 5 min. Apoi se paseaza ingredientele, se sareaza si se pipereaza. Ciocanelele de pui se sareaza, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptorul incins in prealabil, pana se rumenesc. Se servesc impreuna cu sosul si cu salata verde.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata cu paste si peste Ingrediente(pentru 4 portii): 200 g paste late, sare, piper, 3-4 linguri de ulei, 1 ardei iute, 2 lamai verzi, 100 g conopida, 2 morcovi, 250 g peste afumat, 2 linguri zeama de lamaie. 1 lingura amidon, 100 ml vin alb, scortisoara, 2 linguri de cocos ras Pastele se fierb in apa cu sare. Se fierb, se trec printr-un jet de apa rece si se amesteca cu o lingura de ulei. Ardeiul iute se curata de samburi si se taie marunt. Lamaile se taie felii si se curata de coaja. Conopida spalata se rupe in buchetele mici. Morcovii curatati se taie rondele. Pestele afumat se taie bucati si se stropeste cu zeama de lamaie. Legumele se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga vinul, lamaile si scortisoara, apoi amidonul dizolvat in putina apa. Sosul se sareaza si se pipereaza. Astfel pregatit se serveste cu pestele si pastele amestecat, si se orneaza cu verdeata si cocos. Vita cu sos de stridii si legume Ingrediente 400 g carne frageda de vita 125 g ciuperci 100 g muguri de porumb din conserva 125 g mazare congelata 1 lingurita de ghimbir tocat 1 fir de ceapa verde 2 linguri vin de orez 2 linguri amidon 2 linguri sos de stridii (oyster sauce) 1 lingura sos de soia 1 lingurita zahar maro 1/4 lingurita sare 2-3 linguri ulei pentru prajit Mod de preparare 1Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm si latime 1 cm. Se pun intr-un castron si se amesteca cu sosul de soia, vinul de orez si zaharul. Se amesteca bine si se lasa la marinat 30 de minute. 2Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Daca aveti muguri de porumb taiati-i in 2. Se taie ceapa verde in bucatele de 2-3 cm. 3Se pune uleiul la incins si se pune carnea. Se amesteca continuu pana se schimba la culoare. 4Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza calda. 5In grasimea ramasa se pune ceapa, ghimbirul si legumele. In caz ca nu este suficienta se mai pune o lingura de ulei. Se amesteca 3-5 minute. 6Se pune din nou carnea alaturi de sosul de stridii si putina sare. Se amesteca putin si se serveste cald pe un pat de orez simplu. Sugestii Se pot folosi si ciuperci din conserva sau mazare proaspata. Daca vreti puteti pune alte legume si/sau muguri de bambus.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carne inabusita cu cartofi (Niku-Jaga) o ceapa, 140 gr. carne de porc (taiata in bucati subtiri), 1 morcov (taiat in jumatati de rondele de aprox. 1cm grosime), 2 cartofi de marime potrivita (curatati de coaja si taiati in patru), 1 lingurita praf ghimbir, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri zahar, 2 linguri sos de soia, 2 linguri vin alb, 240 ml apa sau supa ,3 linguri mazare fiarta Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul. se poate servi si cu orez. pofta buna. Deliciul lui Buddha Ingrediente: 0,5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conserva) 2 teline potrivite 3 morcovi mari 1 cutie porumb (sau mazare) 2-3 ardei grasi 4-5 cepe potrivite alune decojite (nesarate) sos de soia sos de peste praf de curry amidon alimentar sare, piper alb, negru si verde - praf, boia de ardei 2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii) Mod de preparare: Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru (nicidecum mai marunt). Intr-o tigaie adanca (de preferinta, teflonata) se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie. Se adauga ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos. (Atentie: ceapa trebuie sa se inabuse nu mai mult de 4-5 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai mult timp, devine fiarta, oferind un gust fad mancarii.) Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc. Fiind o mancare chinezeasca, se serveste cu orez simplu (picant, cu ou, cu mazare - vezi retetele pentru prepararea orezului), sos de soia si sos picant. Sugestie: acest fel se poate prepara si cu orice fel de carne, taiata felii subtiri si inabusita, peste care se vor adauga restul legumelor.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Manga Thai Ingrediente: 250 g orez Basmati 500g file de somon fara piele 1 catel de usturoi o legatura de ceapa verde 2 linguri de ulei 3 linguri sos de soia 200 ml de smintina 4 linguri vin sec o conserva mango o lingura ulei de susan o lingurita coaja de lamiie sare Mod de preparare: Orezul se fierbe in 500 ml apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se spala pestele, se sterge si se taie cuburi. Se toaca usturoiul si ceapa verde. Se caleste usturoiul in ulei si se aduga pestele; se prajesc cca 1 min si se intoarce. Se adauga ceapa verde si se prajesc putin impreuna. Se scot. Se adauga in tigaie sosul de soia, smintina si vinul si se lasa sa fiarba. Se adauga conserva de mango si se incalzeste. Se adauga apoi pestele, ceapa, uleiul de susan si coaja de lamiie. Frigarui din aripi de pui in stil thailandez 4 portii Timp de pregatire: 10 min., plus timp de marinat Timp de fript: 40 min. 236 calorii, 14 g grasimi per portie Ingrediente: 8 aripi mari de pui 2 cepe, taiate sferturi 2 lamai, taiate segmente pentru marinata 4 linguri ulei de masline 2 lamai - sucul si coaja 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric - ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar) 4 linguri zahar 6 linguri coriandru proaspat, tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel, tocat) Mod de preparare: 1 - Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra. Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider. 2 - Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc. Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor Pofta buna!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vita Peking cu ardei gras Ingrediente 400 g carne de vita 2 linguri sos de soia (light soy sauce) 2 linguri vin de orez 1 lingura amidon 1 lingurita rasa zahar maro (light brown sugar) 2 linguri de ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita cu varf de ghimbir pisat 1 ardei rosu 1 ardei galben/verde 100 g de mazare sau fasole verde 3-4 fire de ceapa verde 2 linguri de sos de stridii (oyster sauce) 3 linguri de apa sau supa Mod de preparare 1Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm lungime si 0,5 cm latime(sau dupa preferinta). Se pune intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul si zaharul. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat in jur de 30 de minute. 2Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea 3-5 minute la foc mare. Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza cald. 3Se pune la incins cealalta lingura de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut. 4Se adauga apoi legumele si apa si se prajesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii si se mai amesteca inca 3 minute pana se evapora aproape tot sosul. Sugestii Daca nu aveti zahar maro se poate pune normal. Daca nu aveti sos de stridii nu puneti. Daca nu aveti vin de orez se poate inlocui cu vin alb. Daca nu aveti ceapa verde puneti ceapa rosie. Salata chinezeasca cu taitei 400 g taitei chinezesti cu ou, 4 morcovi, 2 fire praz, 2 ardei grasi rosii, 2 linguri sos de soia, piper, sare, ulei de masline Taiteii se fierb in apa cu sare. In timp ce fierb, prazul si ardeii se taie bucatele, iar morcovii rondele. Morcovii si prazul se calesc in 3 linguri de ulei de masline 2-3 minute, dupa care se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 min. Se adauga ardeii. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga pastele si se mai lasa pe foc mic 5 min. YAKISOBA Ingrediente: 1/4 varza, 1 ceapa taiata pestisori, eventual si unul-doi ardei grasi, 200-300 g carne de porc taiata in feliute subtiri, taietei (cantitatea depinde in fct. de nr. de persoane) fierti, sos de yakisoba, fulgi bonito, ghimbir murat. Pe tava incinsa si unsa cu ulei sau grasime se prajesc legumele, se adauga taieteii, sosul si se amesteca bine. Daca se toarna si un gal-gal de bere, cica e mai gustos. Se presara cu fulgi bonito si se aseaza alaturi cca 1 lingurita de ghimbir murat (dintr-acela rosu). Eventual se presara si aonori (ca la okonomiyaki).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

badjoke, am facut puiul cu alune, mmmmmmmmmm ce bun a fost. pt. voi, reteta care o fac f. des: ingrediente: 1 file de pui 2 albusuri 1/2 lingurita sare un vf. cutit piper alb ulei de susan 2 linguri sos soia deschis 1 lingura vin alb faina alba ------------------------- 1 ardei rosu gras 4 champinioane felii(sau o conserva champinioane intregi) 2 morcovi 1 praz 1 lingura felii bambus 1 punga ciuperci chinezesti( mu-err sau shiitake) 1/2 lingurita curry 1 lingura ulei de susan 1 catel usturoi 1 ardei iute(cui ii place "hot") sare, piper alb, vegeta 150 ml apa 1-2 linguri sos soia deschis preparare: 1. Se spala puiul, se taie bucati mici, cat o imbucatura. Se marineaza 30 min. in vin si sosul de soia. Se bat albusurile spuma, se sareaza si pipereaza. 2. Se spala si curata legumele. Se taie: prazul - rondele, ardeiul - fasii, usturoiul si ardeiul iute se toaca, morcovii - bete, ciupercile uscate se inmoaie in apa fierbinte 30 min. apoi se taie mai mici. 3. Se scurge bine puiul. Se incinge uleiul, se trec bucatile de pui prin albus, apoi prin faina si se prajesc la foc iute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta, apoi se acopera cu folie de aluminiu sa se pastreze calde. 4. Ardeii si usturoiul se calesc in ulei, apoi se adauga morcovii ciupercile si se calesc 3 min. 5. Apoi se adauga apa, sosul de soia si condimentele. Se gatesc 5 min. la foc iute. 6. Se adauga la final bambusul si se gateste inca 1-2 min. apoi se acopera. 7. Se serveste fierbinte, alaturi de orez. pofta buna! babirusa si [copil] Alexandra(14 oct.2004)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 9 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...