Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Crema de tort fara lapte


Recommended Posts

Ma poate ajuta cineva cu o reteta pt o crema de tort fara lapte? Ar fi minunat daca as gasi o reteta gustoasa, incercata de voi si din ingrediente obisnuite, nu din plicuri cumparate. Am inteles ca gelatina e de origine animala, budincile pot contine urme de lapte si, fiind pt un copil alergic, nu pot risca. Poate contine oua, cu ouale nu avem probleme, deci am variante multe pt blat. Mulumesc![flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

ceva pe baza de amidon si unt (daca nu e alergic si la unt) cred ca ar merge, nu stiu sa-ti dau o reteta anume a incercat cineva cu lapte de soia in loc de lapte de vaca ? Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Banuiesc ca te refereai la excluderea tuturor lactatelor. Poti sa faci o crema gene mousse, dar are oua crude. De exemplu mousse de ciocolata: Ingrediente: 6 oua, 125 g zahar, 200 g de ciocolata neagra, fara lapte, 1 lingura de margarina vegetala. Preparare: Se topeste ciocolata si margarina pe baie de abur. Se bat bine galbenusurile cu zaharul pana formeaza o crema alba. Se adauga incet ciocolata si untul, un pic racite, ca sa nu se coaguleze albusul. In cele din urma se adauga albusurile de ou batute spuma. Se lasa sa stea la frigider cel pu#355;in trei ore înainte de servire. In loc de ciocolata poti sa pui vanilie si sa amesteci crema cu fructe foarte bine scurse de zeama. Mami de [alap] Laura (14.06.2010) si [pis] Mitza Fetitza
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am o reteta de crema de tort foarte gustoasa, dar e cu unt. O scriu, caci e foarte usoara de facut, poate o incearca altcineva... 6 oua intregi se pun la fiert pe baie de abur cu 200 g zahar si 3-4 linguri cacao. Se fierbe asa amestecand continuu pana se ingroasa ca o crema. Un pachet de unt se freaca spuma si cand crema s-a racit se amesteca cu ea. Eu amestec totul la robot si iese foarte cremoasa. Am facut si fara cacao, cu vanilie praf, dupa gust. Iese foarte buna si asa. [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Imi cer scuze, nu am fost suficient de explicita. Tortul este pt aniversarea de 2 ani a fetitei mele, care e alergica la proteina laptelui de vaca, deci orice produs lactat este exclus din start. Nu va manca ea prea mult tort, dar as vrea sa fie ceva din care sa poata gusta si ea, nu sa ne infruptam noi si ea sa nu aiba voie nici sa-l atinga. Pisi-pis, cred ca e delicos mousse-ul tau de ciocolata.[pofta] Am notat reteta si o voi folosi pt noi, cei mari. Pana acum 6 luni, ea a fost alergica si la albus si ma tem sa-i dau oua nepreparate. Multumesc![flo] Mihaela, ai incercat cumva crema cu margarina in loc de unt? As putea gasi si margariana vegetala (pt ca am vazut ca sunt si multe tipuri de maragrina care contin zer). Cu lapte de soia n-am incercat niciodata sa fac prajituri, desi avem permanent in casa, pt ca Ioana bea zilnic. Noua insa nu ne place deloc. Multumesc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bertha, am banuit ca despre alergie la proteina laptelui de vaca este vorba, si fetita mea e banuita, doua luni n-am mancat nici eu lactate, ca sa o pot alapta. Acum am le-am reintrodus, de o saptamana, facem experiente. O margarina care nu contine zer e Alpro soya, nu stiu daca se gaseste si in Romania. Alpro soya are si niste creme la cutie, eventual le poti folosi amestecate cu fructe in loc de crema pentru tort. O alta solutie e frisca vegetala, amestecata cu fructe si pusa intre blaturi. Are probleme si cu gelatina? Pentru ca daca ai folosi gelatina ai avea mai multe solutii. Off topic, cum se manifesta alergia la fetitza ta, si cum ati descoperit-o? Mami de [alap] Laura (14.06.2010) si [pis] Mitza Fetitza
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bertha nu, nu am incercat cu margarina, nu imi plac cremele cu margarina si cum nu am avut motive sa incerc nu am facut-o. Dar e clar ca poti incerca. Vezi prima data cum se comporta margarina cand o freci sa devina spumoasa...nu cred sa se lichefieze si atunci nu are de ce sa nu fie OK. Si untul se inmoaie, altfel nu ai cum sa il freci dar apoi dupa ce montezi tortul, il pui cateva ore la frigider si crema se intareste. Eu pun fructe dupa ce pun crema(zmeura, visine), iese excelent. [url="http://paul-mihaita.blogspot.com/"] fii alaturi de Mihaita[/url] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] vorbe de copil...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url]
[url="http://www.talentedenazdravani.ro/"]talentele nazdravanilor[/url]
[url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt raspunsuri. Pisi-pis, am citit ca gelatina contine proteina din lapte si de-aia evit. De fapt, o multime de alimente contin proteina din lapte (inclusiv mezeluri). Am descoperit alergia la inceputul diversificarii, se inrosea puternic zona din jurul guritei la contactul cu lactatele si, daca insistam sa manance, vomita. Analizele au aratat un IgE mult peste limita normala. Si eu am alaptat-o pana acum o luna, adica 1 an si 10 luni si nu am mancat deloc lactate. Acum bea lapte de soia. Exista si aici produse Alpro, intentionez sa-i dau in viitor, dar pana acum n-am incercat. Margarina insa n-am vazut, poate n-am fost suficient de atenta. Iti doresc din tot sufletul sa nu se confirme alergia in cazul fetitei tale si sa aveti succes deplin in reintroducerea lactatelor. Mihaela, sigur ca si eu as prefera o crema cu unt. Am mai facut creme pt prajituri cu margarina si au fost bune. Dar n-am frecat-o niciodata, o adaugam in crema dupa ce se mai racea si amestecam pana se topea si se incorpora. Nu-mi dau seama ce cantitate de crema as obtine preparand reteta ta. E suficienta pt un tort taiat in 3 felii?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bertha, de ce nu incerci o crema ganache din frisca vegetala si ciocolata amaruie...eu crema ganache de cioco amaruie si alba, am folosit la Arianna la 1 an. ========== Corina Mamica de Arianna Maria [copil] si [gravi] 37+ [baietel] [url="http://picasaweb.google.com/corinagheorghe2005"]POZE CU PRINTESA[/url] [url="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Corina&year=2010&month=11&day=5&babycount=1"]BEBE2[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Poti inlocui gelatina cu agar-agar( poate gasesti la plafar?!) Incerca o dulceata de banane cu ciocolata, pe care o folosesti pe post de crema: 750G banane 300G zahar 50ml apa 1 lingura zeama de lamaie 75g ciocolata neagra Bananele se sfarama cu furculita si se stropesc cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul si apa si se pun 10 minute la foc. Se adauga si ciocolata cubulete si in 5 minute e gata. Se pune in borcan si se tine la frigider.La noi inlocuieste cu succes crema de ciocolata de intins pe paine. De obicei eu mai tai din zahar. Uneori faceam tort in care crema din interior era din banana amestecata cu zeama de lamaie si cu nuci macinate si cacao. Pentru imbracat tortul respectiv topeam ciocolata neagra in 2_3 linguri de lapte de soia sau de orez (e mai simpatic la gust ca cel de soia) si cu jumatate de lingurita de ulei (pentru stralucire). La dulceata sau la cremele astea mai adaug menta, vanilie si ce-mi mai trazneste prin cap Margarina e ok la creme...acum 20 de ani numai din marga se faceau cremele la cofetarii.Poate nu ies atat de fine ca cele cu unt, dar functioneaza. Laptele de soia e aiurea la gust, dar in praji se pierde printre celelalte ingrediente.Aici se gaseste mereu de cumparat cu gust de vanilie sau cu cacao, dar tot mai bun e cel de orez sau de migdale (sunt si mai scumpe) ana alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...