Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Chefir


Recommended Posts

  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Citat:
citat din mesajul lui ankcta
Eu am mai avut Kefir de lapte dar cand m-am mutat socrela l-a dat pe tot. Eu dadeam foarte mult k ii mergea bine si crestea vazand cu ochii Puneam si in mancaruri , placinte la tot ce se putea Acum astept , pt ca am o promisiune [pup][pup][pup] Ancuta , in curand [gravired]
Nu mai astepta, ca mi s-a intors coletul de o saptamana [zirea] Cu ciupercuta moarta, normal [V]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Dragelor, eu am avut norocul chior de a primi fara sa cer macar niste 'conopidute' de kefir. A fost grozav (gustul laptelui acru pe care-l stiam eu de la bunici desi ei il obtineau evident prin alta metoda). Am folosit lapte de capra crud si m-am bucurat de el pana cand o persoana mi-a povestit ca un coleg de-al ei a patit de la asa ceva (a inghitit probabil o mica particica din ciuperca) a patit deci o mare problema: ciuperca i s-a dezvoltat in stomac si a ajuns la complicatii, operatii etc.. Sincer, eu m-am speriat putin si am si aruncat ciupercile. Nu e problema sa fac rost de ele din nou, dar cu siguranta ca ma voi documenta bine inainte pt ca nu vreau sa risc asa ceva (ma refer in special la copil). Deocamdata am lasat laptele la prins :) Va tin la curent deci cu ce voi gasi pe marginea subiectului. [url="http://tabloute.blogspot.com"]tablouri pentru copii[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Tala
Dragelor, eu am avut norocul chior de a primi fara sa cer macar niste 'conopidute' de kefir. A fost grozav (gustul laptelui acru pe care-l stiam eu de la bunici desi ei il obtineau evident prin alta metoda). Am folosit lapte de capra crud si m-am bucurat de el pana cand o persoana mi-a povestit ca un coleg de-al ei a patit de la asa ceva (a inghitit probabil o mica particica din ciuperca) a patit deci o mare problema: ciuperca i s-a dezvoltat in stomac si a ajuns la complicatii, operatii etc.. Sincer, eu m-am speriat putin si am si aruncat ciupercile. Nu e problema sa fac rost de ele din nou, dar cu siguranta ca ma voi documenta bine inainte pt ca nu vreau sa risc asa ceva (ma refer in special la copil). Deocamdata am lasat laptele la prins :) Va tin la curent deci cu ce voi gasi pe marginea subiectului. [url="http://tabloute.blogspot.com"]tablouri pentru copii[/url]
Nu avea cum sa se dezvolte in mediul acid din stomac. Daca inghiti o cultura, cel mult o vei digera inainte sa o faci cachitz. Una din colegele de servici era prea lenesa sa strecoare kefirul, scotea dor ce prindea cu degetele si restul il bea. E mai mult decat bine-sanatoasa. Nici socrela nu se chinuie sa-i pescuiasca pe aia mai mici si nici ea n-a patit nimic. Povestile astea cu cricodilii din canalizare sunt povesti urbane, pe care naivii le transmit din gura in gura la cei mai slabi de inger. Sti povestrea cu vecinul care a plecat "in delegatie" la amanta care locuia in blocul de langa si s-a intors din obisnuita cu galeata de gunoi acasa la usa nevestei - am auzit aberatia asta de n ori si de fiecare data cine o povestea se jura ca era vecinul. Dar e mai usor sa mananci toate kkt-urile toxice din supermarket si sa spui povesti la prosti. PS: Si iaurtul de casa e foarte sanatos, asa ca sa-ti creasca mare si voios puiul. Mai ales cel pus in oala calduta de lut, unsa cu smantana proaspata de tara, apoi sa pastrezi maiaua (sau cum ii zice) pentru urmatorul iaurt ... iami
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui loredaa
am o problema mare! de cateva zile alga parca se dizolva, este mai spongioasa si se fragmenteaza in bucati mici. Sa-i fie prea cald? Cine imi poate spune ce i s-a intamplat? [q]
Nu e de la temperatura mediului. Daca sta prea mult la cald se face foarte acid, dar nu se strica, ca nu il poti bea tu asa acru si atuci il bagi la frigi cateva ore pana il schimbi, nu? Daca laptele a fost cald cand l-ai turnat, o poate pati. Sau laptele o fi avut ceva... Sau s-a strecurat vreun microb la ciupercuta... Vezi daca e cineva in Bucuresti sa-ti dea o cultura noua, nu te mai chinui cu cea stricata. Daca nu e nimeni, scrie-mi si se rezolva. Off topic: eu cu cea de apa am probleme. Aia e tare sensibila... Nu imi rezista deloc. Acum fac o ultima incercare, ca am urmat toate retetele si nu vrea :(
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fly, asa este. m-am speriat cam repede si abia apoi m-am gandit si eu ca acidul gastric nu e prea prietenos plus ca nici nu bei lapte continuu ca sa ai cu ce hrani ciupercutele. Asta e! voi ruga vecinii sa-mi dea altele :) [url="http://tabloute.blogspot.com"]tablouri pentru copii[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua Sper sa nu va deranjeze sau sa va supere in vre-un fel mesajul meu.Am citit ca aveti ciupercute de dat si m-ar interesa foarte mult si pe mine...evident contra cost pentru cheltuielile legate de posta. Sper din suflet sa se ofere cineva care sa imi doneze "ciupercutele" O zi placuta va doresc! [flo][flo][:)] simina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...